QR-koder hjælper kognitive handicappede, som feks ADHD`erer

 Et nyt teknologisk hjælpemiddel, MOBI:DO, hjælper folk med feks ADHD, demens, og autisme via deres Android mobil.

At have ADHD er ikke altid lige nemt, og ting der for andre synes som “barneleg”, kan for en ADHD`er kræve rigtig meget. Den problemstilling har firmaet Curaga ApS arbejdet med for at hjælpe kognitive handicappede (ADHD, ADD, DAMP, demens, senhjerneskade osv).

Det nye projekt er døbt, og navnet er MOBI:DO. Kort fortalt er ideèn at du via din Android mobil kan scanne QR-koder der så har vejledning eller råd, afhængig af den givne situation. Ved at scanne en QR-kode får du så feks en to-do liste, eller en vejledning i, i hvilken rækkefølge du skal tage dit tøj på. 

QR-koderne er oprettet på forhånd af en støtteperson, pædagog, eller dig selv. Du kan så printe dem ud og lægge/hænge dem hvor det er nødvendigt.

Grunden til at jeg startede AppsAndroid, var faktisk mest med henblik på at ADHD`ere havde et sted der var overskueligt, og hvor de kunne få hjælp til deres smartphone. Allerede 3 måneder efter vi var live, var der dog så meget at lave at det er kommet lidt i baggrunden. Derfor er det dejligt at se et iniativ fra danske iværksættere der måske kan gøre livet nemmere for os.

Har du ADHD, så tjek hvilke “ADHD-apps” jeg bruger.

Du kan læse mere her om produktet.

 Link til Youtube

Kilde: Pressemeddelse  

(6) kommentarer
 1. RE: QR-koder hjælper kognitive handicappede, som feks ADHD`erer
  Det tror jeg ikke der gør, men hvis man får samlet et hold er jeg sikker på at det nok kan lade sig gøre. Det er jo så bare at finde en der er indforstået med det. Jeg var udvalgt sammen med 4 andre til et forsøg som kørte første gang i Vejle. For os indbyrdes var det en succes, menresultaterne efter et halvt år var åbenbart så “dårlige” at det økonomiske i det blev for dyrt, og jeg synes generelt der mangler noget til”vores gruppe “. Der er dog mere og mere der får diagnosen (også folk der tydeligt ikke lider ad ADHD), og det betyder mere mediedækning hvilket jo kan resultere i flere tilbud til os..
  VUC kører med klasse for folk med ADHD ved jeg..

 2. 😀 ..kender situationen alt for godt, med at være flere timer om at skrive noget, da man hele tiden liige blir nød til at holde en pause og lave noget andet ind imellem.

  Men hatten af, for at du klør på!

  Ved du om der findes et kursus for ADHD’ere, hvor man kan lære at lave Apps til Android/iPhones ect.?
  Kunne være sjovt at lære at programmere, men har bare ikke mod på at begynde på et alm. kursus, hvor man ikke kan rumme ADHD’ere ..hvor man lige kan holde en pause ..evt. gennemgå det lærte?

 3. Enig på alle punkter. g site kun til ADHD kan ikke løbe rundt, men det har hele tiden (og er det stadig) været planen at der skal komme en sektion som er beregnet til det. Sitet er efterhånden så kendt og populært at der også er bud fra udlandet om forskellige ting, og da jeg ikke er den der bare kan sidde mig ned i længere tid og skrive, så tager en enkelt artikel ret lang tid. Jeg bliver også indimellem kontaktet af folk med ADHD og hjælper dem igang med mobilen (alarm til medicin osv), men det er klart et ønske jeg stadig har.

 4. Forskellen kort/groft beskrevet.
  ADHD – (H)..Fysisk hyperaktivitet.
  ADD – Psykisk hyperaktivitet(hyperaktiv, men “fragmenteret” tankevirksomhed).

  Måske ..hvis der var lidt mere ADHD-relateret indhold, kunne du med fordel lægge et link hertil på ADHD-foreningens hjemmeside.
  Vi ved jo begge, hvor uundværlig en smartphone er for folk med ADHD i dagligdagen.
  Dertil skal lægges, at mange alm. menesker uden diagnoser, sagtens kan have interesse og finde god hjælp til planlægning, rutiner ect. ved at læse på et ADHD-relateret site, uden ad det derved blir kedeligt! – At have ADHD/ADD gør os jo ikke retaderede, eller betyder at vi nødvendigvis skal have alting ind med skeer.
  Ofte lære vi bare det samme bedre, via en anden indgangvinkel til til tingene og dette kan ofte være en øjenåbner for folk uden ADHD/ADD.

  Håber klart at du vil beholde udgangspunktet, da der som tiden går, kun opdages flere og flere med ADHD og i takt med gruppen vokser, stiger behovet for ADHD-relaterede hjælpemidler ..og et smartphone-site, kunne i den grad være et af dem!

 5. Da jeg startede sitet fandtes der ikke masser af andre sites, ihvertfald ikke på dansk. Ud over det så er AppsAndroid.dk også ret besøgt, og der er kun et fåtal af dem der er interesseret i hvordan man som ADHD er kan få nytte af mobilen… Håber det svarer dit spørgsmål 🙂
  Vi er enige om at Damp er en “forældet” diagnose, men det er lidt ligesom med ADHD /ADD,det er heller ikke det samme… Jeg har (trods jeg er voksen) stadig ADHD, og ikke ADD som de fleste af mine jævnaldrende…

 6. 1) Med ADD(ADHD) for fuld udblæsning, har jeg alligevel meget svært ved at se hvordan den henvender sig til folk med ADHD/ADD(“DAMP” er en forældet diagnose)?!
  Jeg vil derimod medgive, at den henvender sig til folk med Demens, Senhjerneskade ect. ..folk der ikke længere kan huske simple rækkefølger i ellers kendte dagligdags-processer.

  2)Citat”Grunden til at jeg startede AppsAndroid, var faktisk mest med henblik på at ADHD`ere havde et sted der var overskueligt, og hvor de kunne få hjælp til deres smartphone. Allerede 3 måneder efter vi var live, var der dog så meget at lave at det er kommet lidt i baggrunden. Derfor er det dejligt at se et iniativ fra danske iværksættere der måske kan gøre livet nemmere for os.”

  Hvad var det der kom lidt i baggrunden?(relevant hjælp til ADHD-ramte Smartphone-brugere?!?)
  Der findens jo MASSER af sites der omhandler de forskellige sider af smartphones ..tilgengæld understreger et site(om smartphones, der alene henvender sig til folk med ADHD), sin egen eksistensberretigelse!

Skriv kommentar
account_circle
email