Norton om børn og internettet

Norton har lavet en undersøgelse om børns brug af internettet. Dette er ikke direkte Android-relateret, men jeg mener alligevel at i skal have den under “off topic” kategorien.

I pressemeddelsen står der:

En ny undersøgelse fra Norton løftet sløret for danske børns adfærd på internettet. Rapporten viser, at forældre har et forkert billede af, hvilke trusler børnene står over for, når de færdes på internettet. Undersøgelsen peger også på, at nye, klare regler for internetbrug i hjemmet kan mindske børns dårlige oplevelser online.

 

København, den 18. november 2011: Norton udgiver i dag den seneste udgave af Norton Online Family Report – en global undersøgelse om børns adfærd på internettet. Nogle af de områder, der belyses i årets rapport, er, at forældre i mange tilfælde har et forkert billede af de reelle dårlige oplevelser børn kan møde på nettet. Og den danske folkeskole mangler undervisning i online-sikkerhed. Samtidig viser undersøgelsen, at husregler for internetbrug kan begrænse børns dårlige online-oplevelser.

·         63 procent af de danske børn i undersøgelsen siger, at de har haft en dårlig oplevelse på internettet.

·         Endvidere har 33 procent af børnene direkte været udsat for en internetforbrydelse, hvor de eksempelvis har modtaget anstødelige billeder fra en fremmed, er blevet mobbet eller deres profil på sociale medier er blevet hacket.

Begge tal er væsentligt højere, end hvad forældrene antager. De adspurgte forældre antog, at tallene var halvt så store, henholdsvis 37 procent udsat for en dårlig oplevelse og 14 procent udsat for it-kriminalitet. Samtidig svarer hver femte forældre (22 %), at de ikke aner, hvad deres børn foretager sig online. Et højt tal sammenlignet med gennemsnittet fra den globale undersøgelse, hvor kun 6 procent af forældrene svarer, at de ikke ved, hvad deres børn laver på internettet.

Majoriteten af danske forældres største frygt er, at deres børn møder børnelokkeren online:

·         modtager upassende henvendelser fra fremmede (51 %)

·         lokkes til at mødes med en fremmed person (49 %)

·         deler for mange private oplysninger med fremmede (41 %)

Men virkeligheden ser anderledes ud for børn på nettet i dag. De mest hyppige negative oplevelser, som børn udsættes for, er:

·         at se voldelige billeder, video eller spil på nettet (32 %)

·         at et fremmed barn eller teenager forsøger at blive deres ’ven’ på et socialt netværk (28 %)

·         at have set nøgenbilleder eller -videoer online (21 %)

Husregler for internetbrug

Danske forældre er imidlertid gode til at sætte regler for børnenes internetbrug i hjemmet, hvilket viser sig at bidrage til en mere positiv internetoplevelse for barnet.

·         90 procent af danske børn siger, at de har regler for, hvordan de må bruge internettet.

·         I husstande med regler, som barnet følger, har færre børn haft en dårlig oplevelse på internettet – kun 51 procent af disse har haft en dårlig oplevelse.

·         Hvorimod 90 procent af regelbryderne har haft en dårlig oplevelse.

”Børn udvikler deres online-identitet i en tidligere alder end nogensinde før, og de behøver forældres, læreres og andre forbilleders hjælp til at finde ud af, hvad man skal og ikke skal gøre på nettet,” udtaler Martin Munkner, Nordisk Marketing Manager hos Symantec.

Danske skoler bør undervise i internetsikkerhed

I takt med at forældre får øjnene op for de mange farer, der lurer på nettet, og flere tager emnet op med deres børn, spreder der sig et ønske om skolernes involvering.

·         60 procent af de adspurgte danske lærere mener, at der er behov for mere undervisning i internetsikkerhed i skolen.

·         En holdning der også deles af 42 procent af forældrene og 47 procent af børnene.

·         85 procent af de adspurgte lærere mener dog, at det bør være et fælles ansvar mellem skolen og forældrene.

Helt op mod 71 procent af danske forældre tager sagen i egen hånd og svarer, at de taler med deres børn om internetsikkerhed derhjemme. Samtidig har 15 procent af forældrene kontrolleret, hvad deres børn laver på internettet, og 13 procent har kontrolleret, hvad deres børn laver på sociale netværk – uden at fortælle det til børnene.

”Forældre og skolelærere spiller en central rolle, når det gælder om at gøre børn trygge på internettet,” siger Martin Munkner. ”At have en åben dialog med børnene i trygge omgivelser såsom i hjemmet eller på skolen, kan være meget effektivt, samtidig med at børnene får værktøjer til at beskytte sig selv. Årets Norton Family Report viser et stort behov for yderligere undervisning.”

Find tips til, hvordan du beskytter dig selv og dine børn på internettet her: http://dk.norton.com/familyresources/

For mere information og statistik fra Norton Online Family Report klik her, eller hent denne PDF

 

Vi fik muligheden for at lave en fortest af Norton Tablet security / Norton Mobile security 2,5, nu vi er ved emnet om sikkerhed på internettet.

Skriv kommentar
account_circle
email