NFC – se hvordan det virker

Se hvor nemt NFC (Near Field Communication) er at bruge.

Ved hjælp af NFC er det muligt at overføre data fra en mobil til en anden, eller fra en NFC chip. NFC virker ved at du er højst nogle centimeter fra det du vil “touche”, og i forhold til f.eks Bluetooth, er det mere simpelt at bruge.

Trods at overførselshastigheden ikke er specielt hurtig, er NFC både simpelt og sikkert at bruge. Det er faktisk så sikkert at der i nærmeste fremtid nok vil være mulighed for betaling via NFC herhjemme (I Kina f.eks, har de brugt det i noget tid). Her i Vejle mener jeg faktisk at vi har en pølsevogn der tilbyder det.

Det er kun nyere Android mobiler der understøtter NFC, bla. Galaxy Nexus, PRADA Phone by LG 3,0, og den kommende HTC One X bare for at nævne nogle stykker.

I videoen benytter jeg PRADA Phone by LG 3,0. Ud over det gør jeg brug af app`en Byens-tilbud og deals (Android market link), men mere om den i en senere artikel.

 Link til Youtube

Tak til Martin fra Klarinfo, og til LG for at måtte beholde PRADA Phone by LG 3,0 lidt længere end aftalt.

(5) kommentarer
 1. Er der nogen der ved, om man kan installere et program, så Android telefoner kan bruge NFC i dvaletilstand?

 2. Hej Høy,
  Jeg har fået en demo af en VISA godkendt NFC telefon til betaling til en sodavands automat. Der var dog ikke nogen konkret pengeoverførelse da det var en demo.
  Jeg fik også en live demo af Google Wallet, igen uden konkret pengeoverførelse.
  MEN det skulle være lige på trapperne (i løbet af året) og så forventer vi alle at iPhone5 kommer med NFC chip og tilhørende system som for alvor vil sætte gang i marked omkring NFC

 3. hejsa Martin 🙂 det er et rigtig spændende projekt i har gang i. lad os lave en artikel kun om jeres app også, det giver lidt mere omtale end i den her. Glæder mig til at se hvad der sker herhjemme med hensyn til NFC og betaling. Har du selv prøvet at betale via NFC?

 4. God video du har lavet. Jeg kan tilføje nogle af de muligheder som NFC giver omfatter link til webside, åbning af app samt action i app’en (i video’en tilmelding til at modtage tilbud fra forretning), kontakt informationer, og ren text.
  VISA har et et Mobile Payment eco-system på vej ens VISA kort parret med ens NFC telefon som så kan benyttes ved VISA Wireless payment automater i butikkerne.
  Google Wallet er også et Mobile Payment eco-system som er i samarbejde med Mastercard. Her skal butikkerne have en Google Wallet automat. Igen er dette baseret på NFC.
  Der er massere af muligheder med NFC, og vis du har nogle spørgsmål så skriv endelig. [email protected]

Skriv kommentar
account_circle
email