Moga Pro Game Controller anmeldelse

thumb moga-pro-controller-test 

Anmeldelse af Moga Pro Game Controller, samt tips til køb. 

Er du også en af de utallige folk, der er virkelig frustrerede over touch screen controls, når du spiller alle de fede titler din telefon ellers fint kan håndtere? Så er du ikke alene – bare se på hvor mange spilanmeldelser på Google Play, hvor folk brokker sig over screen controls. Løsningen er dog ligetil.

Det du mangler er PowerA’s Moga Pro Controller (alternativt deres dyrere Power Pro model, men den her anmeldte er faktisk ikke kun meget billigere, men også bedre – mere om det senere). Det er jo juletid snart, så hvis du mangler et julegaveønske til dig selv (eller vil være alletiders kæreste/partner/mand/kone/whatever; og din bedre halvdel er glad for at spille ”rigtige” spil (mere om dette senere) så passer prisen nok de flestes gavebudget.

Bare lad være med at bruge den til dagen efter, for det er sgu lidt dårlig stil at sidde og game juleaften 😉 

Den kan ikke fås i Danmark (og det kunne den i øvrtigt heller ikke sidste år). Den er dog blevet lidt billigere. Du kan købe den inkl. levering til 360kr hos Amazon.co.uk direkte link. Plejer at tage 3-4 dage, de gange jeg har købt noget derover, men maks. en uge.

Moga Pro Game Controller

Vigtigt: Alle detaljer er KUN i videoen. Teksten her er mest et hurtigt overblik og nogle ekstra detaljer, der ikke er med i videoen.

Controlleren er let, har meget lang batteritid, er super behagelig og bedre at holde end en PS3 controller efter min mening – medmindre du har de der fremragende silikone clip-on dutter jeg har selv har, så jeg ikke får kramper af de der bittesmå uergonomiske glatte møghåndtag 😛

Her er et link til Moga store med detaljer (denne model er ikke længere tilgængelig dér, da det er den ældre model, men der er 17 brugeranmeldelser, som da er værd at kigge på). Du skal selvfølgelig aldrig købe noget som helst hos Moga, da der så kommer moms og 160kr i fortoldningsgebyr oveni.

Link til expansys.dk, hvor der også er 18 anmeldelser, som vist må betegnes som meget positive. Du skal dog nok have fat i Google Translate, da mange af dem er på sprog de færreste af os taler. 

Der har været (fair) kritik af mængden af spil, der er direkte understøttet, men en del reviews er af ældre dato, og en hel del flere spil er kommet til siden. Du kan se hvilke ved at klikke herDu kan også installere deres Pivot app gratis via Google Play og bruge denne til at danne dig et overblik over understøttede spil. Bare skip de der setup prompts i starten, når du åbner app’en.

Mange steder har jeg set folk trække en eller flere stjerner fra fordi den ikke understøtter alle spil (det er der i øvrigt ingen controller, der gør). Det er lidt ligesom at give en dårlig karakter til en Ferrari, fordi den ikke kan køre off-road. Kan du lide de understøttede spil er den fremragende. Man kan bruge emulator apps, f.eks. Moga VK til at spille bl.a. SNES spil, men er ikke noget jeg selv har haft brug for at rode med selv, da jeg synes der er rigelig af interessante understøttede titler.

Den kan faktisk også bruges til Windows. Jeg fandt følgende forum ang. brug på Win 7. Det kræver bare det lille program Zeemouse, og jeg brugte følgende YouTube video jeg fandt, som guide til at få det sat op, og teste det på min Win 8.1, så det virker både til Win 7 og 8.1.

Controlleren kan holde alle telefoner op til 82mm i bredden og du kan i vores danske video-test af controlleren herunder se hvordan du bruger den.

Moga Pro Game Controller dansk test

Engelsk test

Den glimrende Bluetooth Headset Battery app jeg viste i videoen finder du her. Hvorfor mit kamera pludselig besluttede sig for at gå ud af fokus et kort stykke tid ved jeg ikke, men det skete heldigvis på et godt tidspunkt, når nu det skulle være. Beklager.

Jeg bruger den enten med min G3 eller min kæmpestore Samsung Galaxy Tab Pro 12.2”.

Hvorfor Moga generelt er så svære at få fat på her i landet ved jeg ikke. Det forekommer mig lidt sært. Måske vi bare ikke er nok, der gamer seriøst her til lands, så markedet er alt for lille her i andedammen.

Et lille hurtigt indspark til de gaming interessede, der savner interessant læsestof

Er du gamer (hvilket dybest set bare betyder at du spiller ”rigtige” spil og ikke kun Angry Birds (udmærket spil i øvrigt), men spil, der kræver, at du er helt vågen og fokuseret, og ikke bare sidder søvnig på tønden og fordriver tiden (det scenario er nok en del af forklaringen på de mange vandskadede telefoner – eller også fordi folk drikker lidt rigeligt), så google #gamergate. Interessant emne for dem af os, der kan lide spil og journalistisk integritet indenfor spilanmeldelser. Nå, men tilbage til emnet.

Moga Pro Power udgaven

Den nyere model Moga Pro Power kan du dog købe i Danmark, pt. billigst hos Proshop.dk til 603kr (4-5 hverdage).

Det er en pæn slat ekstra bare for at få den der lade funktion (kan lade din telefon, men hvor varm er det lige din telefon bliver, når du spiller et virkelig krævende spil, mens du samtidig oplader? Varme batterier holder IKKE længe og processoren bliver rigeligt varm i forvejen. Kører du i øvrigt dit batteri alt for langt ned omdannes nogle af lithium-ionerne i opløsningen i batteriet sig til fast stof. Det er en irreversibel proces, så lad være med det. 

 – PS4 Remote Play på Android – hvordan virker det og hvordan bruger jeg det på min Sony Xperia? (video)

Den nyere Power model har utvivlsomt længere batteritid end den ”gamle” Moga Pro, men denne har aldrig haft for lidt batteri, så det er egentlig ret ligegyldigt. Den lader også rimelig hurtigt. Den eneste rigtige forskel mellem de to generationer er ladefunktionen, og så at Power versionen har et dårligere greb da den er af glat hård plastik og dens joysticks er også lidt glatte. Hvordan i alverden de kom på den tåbelige design ide kan jeg ikke lige gennemskue, men brugeranmeldelser sammenlignet med den “gamle” models taler deres tydelige sprog.

Ingen af dem har batteriindikator, så du kan under alle omstændigheder ikke se, om det er ved at være tid til at oplade den, uanset hvilken du køber. Det vil selvsagt give problemer, hvis du har Power modellen og vælger at lade telefonen, hvorved du nemt kan komme til aflade controlleren så du f.eks. har 100% på telefonen, men 0% på controlleren, hvilket udover at beskadige batteriet i controlleren, også gør det lidt sværere at spille end hvis du lod være, og f.eks. havde 40% på telefonen og 30% på controlleren. Hvis du køber den alligevel, så vil jeg generelt fraråde at bruge ladefunktionen. Brug et eksternt batteri eller en lille ekstern battery pack, hvis du har en Nexus/HTC/Sony/Motorola el.lign. uden udskifteligt batteri.

Korrektion

Fik lige i videoen sagt levering op til 2 uger, men det var baseret på expansys.dk, hvor jeg købte min i sin tid, men fandt den efterfølgende billigere hos Amazon.co.uk, hvor det som nævnt kun tager 3-4 dage og maks. en uge, så se bort fra den kommentar.

 

appsandroid anbefaler ikon-01

Hurtig oversigt over nogle af de mere kendte tilgængelige titler

Bare så du lige kan danne dig et hurtigt indtryk af hvilke titler, der er direkte understøttet, har jeg lige sammenstykket en liste af de, efter min mening, mest nævneværdige titler i alfabetisk rækkefølge taget ud fra førnævnte Pivot app (de, så vidt jeg ved, virkelig kendte i bold, de understregede titler har jeg selv spillet i større eller mindre omfang):

AirAttack HD; Angry Birds Go!; Another World; Asphalt 7: Heat HD; Asphalt 8: Airborne; AVP: Evolution (Alien vs. Preditor); Critical Strike Portable (minder om Counter Strike); The Dark Knight Rises; Dead Trigger 2; Dungeon Hunter 3 & 4; Fractal Combat; Galaxy NGC3D HD; Gangster Rio: City of Saints; Gridd 2; GTA III & Vice City & San Andreas; GT Racing 2: The Real Car Experience; Helidroid 3D: Episode 2 Pro; Hill Climb Racing; Into the Dead; Max Payne Mobile; Medieval; N.O.V.A. 3; Need for Speed Most Wanted; NFL Pro 2013; Pinball Arcade; Prince of Persia Shadow & Flame; Ravensword: Shadowlands; Razor Salvation; Real Boxing; Real Soccer 2013; Reaper; Riptide GP & GP2; Shadowgun; Shadowgun: Deadzone; Six-Guns; Sky Gamblers: Rise of Glory; Sonic CD; Sonic the Hedgehog; Sonic the Hedgehog 2; Sonic the Hedgehog 4 – Episode 2; SoulCraft; Steampunk Racing 3D; Stickman Downhill, Stickman Soccer; Streetdrag 3D; Tank Recon 3D; The Bard’s Tale; Trial Extreme 2; Truck Simulator 3D; TurboFly HD; Virtua Tennis Challenge; Wild Blood.

Game on!

Bliv ven med os på Facebook og få vores tophistorier, samt de bedste tips og tricks direkte på din væg – KLIK HER

appsandroid bedømmelse 500px-02

(15) kommentarer
 1. Syns den engelske version af videoen er bedre end den danske fordi tale er mere tydelig syns så til gengæld at den er virkelig god og imponerende flot engelsk. følger alti med herinde og det har jeg gjort i 5 år (der eksisterer efter mit vidende heller ikke et andet dansk Android site der altid er opdateret og laver så gode anmeldelser som i gør) og kan se at Høy på baggrund af efterspørgsel har lavet et par engelsk videoer og selvom han snakker glimrende engelsk (man forstår alt) så skulle man nærmest tro at du boede i USA 8)

  1. Ja, for det første gjorde jeg mig mere umage med udtalen, men det er også optaget med et sæt headphones med mikrofon i og Cyberlink Powerdirector, hvor man kan skrue op for mikrofonens følsomhed, holdt i passende, men tæt afstand (under 10cm). Den danske var optaget med kameraets egen mikrofon og en grødet stemme. Må vist hellere varme op med noget sang næste gang 😛

   Udtalen, ja, sådan kan det jo gå når man har lyttet til og sunget med på rå mængder af The King og The Boss hele sin barn- og ungdom og stadig gør det (35 år) 8)

 2. Glemte lige at nævne at den normerede batteritid er 12-15 timer. Velsagtens afhængig af hvor intenst du spiller og om du har lys i de 4 bogstavknapper hele tiden. Muligvis også afhænging af om du bruger telefonen eller en tablet, der står længere væk eller med en HDMI adapter tilsluttet til TVet, hvor den så er endnu længere væk. Så meget gamer selv ikke jeg og jeg lader alt jeg har op i god tid, så hvor længe, der går før den går død har jeg ikke undersøgt. Den lader hurtigt nok og batteritiden er en af de bedste ting ved den.

  1. All right virker som om at den er pengene værd. det der er afgørende for mig er bar om den duer og det gør den jo.

  1. Den er lettere end en PS3 controller, hvilket for nogen sikkert kan give indtryk at lavere kvalitet hvilket er forkert for den er fuldstændig ligeså god byggekvalitet. Min er blevet proppet/smidt ned i meget fyldte backpacks og den går nok kun i stykker, hvis du hopper på den (forudsat at holderen er lukket) 😛 Nogle synes en tung iPhone/HTC er premium fordi den er tung. Imens nyder jeg bare min meget lette LG G3, der ikke trækker mine shorts ned om røven 😛
   PS3 controlleren har jo også alt det der Sixaxis halløj plus rumble motor, hvilket gør den tungere. Denne controller er efter min mening meget mere behagelig sammenlignet med PS3. Når jeg smider mine silikone håndtag på (har også konvekse dutter til joysticks og triggers) så er det samlet bedre, men den nøgne PS3 controlleren har alt for små håndtag, der ikke følger håndens naturlige konturer og de er også for små, og joysticks er godt nok ligesom Moga også gummibelagt, men igen, de er konkave, hvor Moga er konvekse, hvilket er bedre. PS3 har indadbuede triggers, Moga har udadbuede ligesom en rigtig pistol. Der er vel en grund til at alle pistoler er designet med udadbuede aftrækkere. Jeg ville langt hellere bruge Moga end en PS3, medmindre du monterer mit geniale sæt på den (link:http://www.amazon.co.uk/gp/product/B004322VEE?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o04_s00), (som de åbenbart ikke sælger længere/lige nu, men du kan da se på amazon, hvad jeg snakker om, men kvaliteten af Moga er top notch.

   Nu er det jo altid god research altid at tjekke mere end bare én kilde, så her er nummer to 😛
   PCMag skrev i sin tid (og som også var stærkt medvirkende til mit indkøb) følgende:
   The Moga Pro is the best gamepad for a mobile device I’ve seen. It’s large, comfortable, and well designed, and most importantly, it plays well with any Android game that either is compatible through the Moga Pivot app or supports manual button mapping. The classic arcade gaming potential for the Moga Pro and your Android device of choice is nearly limitless, so it’s an easy Editors’ Choice.
   Editor Rating: Excellent.

 3. anede ikke at man ka få sådan nogen ting det er sgi da ret så hot skal def have mig sådan en 8) 8) 8) 8)

  1. Ja, det er jo det at så få sælger dem hertillands (denne model har mig bekendt aldrig været solgt i Danmark), så du støder jo ikke lige på dem hverken på edbpriser eller hos sider du handler hos. En af fordelene jeg har ved religiøst at følge alt mellem himmel og jord af nyheder fra nær og fjern, selvom det af og til tager overhånd 8)
   Jeg ser aldrig sport udover slutrunder i fodbold, så den tid har jeg da mere tid til rådighed end en gennemsnits dansk mand 😛

 4. joachim hvor godt sidder mobilen fast? kan du godt “spille vildt”? når du for eksempel drejer i et sving 🙂

  1. Ja, den sidder rigtig godt fast. Tænkte ikke lige over at nævne/vise det. Jeg har lige prøvet og jeg kan holde den lodret (dvs. 90 grader fra sådan som man holder den, når man spiller, så det tester den sidelæns bevægelse) og ryste den ligesom de ryster champagneflasker efter Formel 1 løb uden at den rykker sig en millimeter, så jo, telefonen skal sgu nok blive siddende 😛

 5. go test sys jeg ros for det og fedt med en grundig video. hvis jeg må komme med lidtkritik som ejentli mer er et godt råd så ska du prøv at snakke lidt mer tydligt i videoen næst gang. og kanon at i er begyndt at teste tilbehør så at i havd lavt en test af et cover i går os super duper 😛

  1. Tak 🙂 Taget til efterretning. Jeg skal nok gøre mig mere umage med udtalen næste gang. Min stemme er lidt hærget i øjeblikket. Det lykkedes dog ikke at hoste 😛

   Jeg laver en test af mit tilbehør til LG G3 inden så længe. Slim Guard Case* (som ses i denne video), Case-Mate Tough Case, LG ekstern batterioplader og LG Trådløs oplader. Jeg kan anbefale allesammen. Case-Mate kan tage rigtig mange tæsk, men har ikke trådløs opladning og Slim Guard står og falder med hvor forsigtig man er, men det er kvali-produkter, det hele.

   *Computersalg og Proshop sælger dem. Førstnævnte fik da lagt det billede på som jeg sendte dem, for ellers ses kun fejlagtigt den sorte koreanske model med antenne cut-out. 152kr for hvid hos Computersalg og 214kr for sort hos Proshop. Hvis nogen er interesseret i Slim Guard Casen, så knirker nogen af dem, fordi de er lidt løse, hvilket bare kræver en lille bitte smule alm. tape på indersiden (i tilfælde af at nogen skulle bestille den inden jeg får lavet min anmeldelse, hvori jeg vil forklare det hurtige engangsfiks, for det er en fed case, og det ville være en skam, hvis de sendte den retur pga. dette (hvilket jeg ville have gjort), fordi de ikke kender til det). Quick Circle casen var dog slet ikke noget for mig.

Skriv kommentar
account_circle
email