Mobileaks

Mobileaks til Android er en gratis app med det formål at finde dèt telefon-abonnement der passer bedst til dit forbrug.

Administrerende direktør, Jesper Hyche Soerensen, beskriver den danske app således:

Mobileaks er udviklet i foråret 2011, ud fra ønsket om at kunne guide brugeren frem til det billigste mobil abonnement, og hjælpe med bestilling af nyt abonnement. App’en er gratis at hente og bruge for brugeren, og et af vores succeskriterier er at formidle abonnementerne og dermed selskaberne 100 % objektivt. Mobileaks har i dag flere forskellige funktioner inkluderet i App’en. De fire hovedområder er: 
 • Vejledning af hvilke produkter der passer bedst til det specifikke forbrug. App’en viser en liste med en gennemsnitspris for de 35 billigste produkter beregnet på det specifikke forbrug. Derudover er der detaljeret information om detaljer for hvert enkelt abonnement.
 • Løbende oversigt over ens forbrug, herunder hvem der kontaktes mest. Her er det muligt at se hvordan forbruget har udviklet sig i de seneste 6 måneder, samt se mere detaljeret hvem der er er kontaktet i seneste periode
 • Vennefunktion hvor kontakten mellem ens venner detaljeret kan ses, og som kan bruges til at se hvor der måske “skyldes” et opkald. Det er ligeledes muligt at etablere opkaldet fra App’en eller skrive besked/mail.
 • Bestilling af et abonnement, enten ved at indtaste de oplysninger der er nødvendige for at oprette abonnementet hos teleselskabet, samt give Mobileaks en fuldmagt til at oprette abonnementet på vegne af brugeren. Alternativt kan der bestilles et specifikation på mail, så brugeren selv kan oprette abonnementet på selskabets hjemmeside. Mobileaks sender de nødvendige oplysninger såsom simkort nr. Samt link til selskabets hjemmesider
 • Derudover er der tre små widgets som hver kan vise forbruget på hhv. tale, sms og data uden nødvendigvis at skulle ind i App’en. Alle visninger kan sammenholdes med et indtastet loft, hvis brugeren har et sådan i det nuværende abonnement.Funktioner og indstillinger:

Som sagt, så er ideén at du kan finde ud af om det mobil-abonnement du har lige nu passer til dig, eller du kan lede efter èt som gør. Når du åbner app´en første gang, hiver den de data den kan få fat i. Data forbruget kan den kun beregne tilbage til din sidste genstart af din Android mobil. Tale, SMS, og MMS, kan du se tilbage til den første dag i den måned du installerer app`en på.

På startskærmen har du fire ikoner:

Abonnement:

 • Her beregner Mobileaks en liste med de 35 (hvis der er det) billigeste selskaber med et abonnement som kunne passe til dig. Nederst på skærmen har du mulighed for at gå ind under “juster forbrug”, og så kan du selv justere hvor meget fri tale eller data du har hver måned. Nu kan du så se om dit nuværende abonnement passer til dit forbrug. Hvis du vil have et nyt abonnement kan du også bruge denne funktion, da du så bare kan sætte parametrene efter hvad du godt kunne tænke dig. Når Mobileaks har beregnet nogle abonnemeneter til dig, kan du trykke dig under f.eks “Onfone”, og læse hvad abonnementet indeholder.

 

Mit forbrug:

 • Her kan du selv følge med i dit eget forbrug. Du navigerer rundt nederst på skærmen, og du kan indstille hvor meget data, tale, og SMS du har i dit nuværende abonnement. Du har mulighed for selvfølgelig at se hvor meget data du har brugt, hvor meget du har ringet, og hvor mange SMS/MMS`er du har sendt. Det stopper dog ikke her. Under punktet “dem jeg ringer mest til”, står SVIGERMOR som nr. 1….ikke Danny eller Finn…nej, svigermor. En hurtig tur forbi Telmore`s hjemmeside viser at det faktisk er rigtigt. Du kan også se dit udlandsforbrug, blandt andet hvilke lande du ringer mest fra.

 

Min profil:

 • Her kan du se og rette dit navn, mail og telefon-nummer.

 

Mine venner:

 • Her kan du invitere venner. Når du så har inviteret en ven, og denne har accepteret, kan du se en point-score ud for vennens navn. Hvis den er i minus er det fordi at din ven er bedre til at kontakte dig end omvendt, og hvis den er i plus er det til din fordel. Du kan se hvilket mobilselskab vennen har, og du har genvej til “hurtigopkald” på samme måde som du har ved en genvej til en kontakt på din startskærm.

 

Brugervenlighed og praksis:

Det første der slog mig i øjnene var interfacet. Sjældent har jeg set så lækker en Android app, der i udseende godt kunne minde lidt om Google plus app´en. Selvom det er første gang du åbner Mobileaks er du ikke i tvivl om hvor du skal gå hen for at få den funktion du ønsker. I toppen er der et stort spørgsmålstegn som leder dig hen til en meget simpel, men alligevel brugbar informations-side. På startskærmen har du i bunden punktet “nyheder”, der lækkert glider op med det sidste nye der kunne have relation til app`en.

Inde under “mit forbrug” er der virkelig kræset for detaljerne. Det hele er sat op (se screenshot længere nede) i enkle farverige rammer, og det er nemt at finde ud af.

Jeg har tilføjet Klintø som ven og det virkede fint. Jeg kan ikke helt se meningen med denne funktion, andet end at hvis man er til den slags, kunne få lidt sjov ud af det. Det jeg måske kunne bruge funktionen til var at have en liste med vennerne som så var nem at tilgå, men det kunne man jo også bare have i en mappe på skrivebordet. Som jeg ser det er det mere en smart måde at få nye brugere på….og det er ikke negativt ment, da det jo er det der er meningen med at lave en app.Jeg har ikke kunne greje om Mobileaks rent faktisk bruger vennefunktionen i sin beregning, det spørger vi selvfølgelig om.

Nu har jeg siddet og leget lidt og prøvet nogle forskellige indstillinger så jeg kunne finde frem til nogle abonnenneter. Igen blev jeg imponeret over brugerfladen, og det er så nemt at trykke sig videre til detaljerne omkring det abonnement man vil kigge nærmere på. Der er rigtig mange detaljer, og hvis man vil skifte eller købe nyt abonnement kan det gøres via app`en eller man kan vælge at få et tilbud via mail. Da jeg afbrød mit køb kom der en fin mail med info om afbrydelsen.

Alt det er jo meget fint, men findes alle de priser så i det virkelige liv? Jeg har nu siddet den sidste halve time og fundet 10 forskellige abonnemener fra henholdsvis Onfone, Telmore, Telia, Callme, og telenor. Samtlige af disse 10 abonnementer har jeg tjekket på internettet via computeren, og de eksisterer alle sammen. Ikke bare er oplysningerne i Mobileaks rigtige, det er detaljerne sørme også. Den opkaldspris eller SMS-takst der står nævnt i Mobileaks, er den samme som den der kan findes på de forskellige udbyders websites.

Android-penge  Gratis 

AndroidMarket ikon 50  Mobileaks Android market 

Eller scan koden med din Android:

Mobileaks QR ny


Konklusion:

Selvom jeg har Mobileaks i brug, virker det ikke som om at det er et strømslugende monster. Den popper ihvertfald ikke frem som en af dem der har stjålet mit batteri, og det trods at jeg har haft den i brug. Mobileaks kræver internet for at virke, og det vil nogen måske synes er en ulempe, men for en app som den her er en nødvendighed for at vi som brugere kan udnytte de funktioner der er. Du kan dog tjekke dit forbrug uden brug af internettet.

Denne app er ikke beregnet som en komplet forbrugsmåler-app som f.eks Droidstats til Android. Ideén med den er at finde det billigste abonnement. Jeg kan dog ikke lade være med at tænke på at hvis det var var muligt at tilføje en minut/sms takst, samt at sætte de venner du ringer gratis til over på en liste, så ville der ikke være nogen grund til ikke at have denne gratis danske app installeret. Lige nu kan du sagtens følge dit forbrug, men du kan ikke se hvad du har brugt for i cool cash….du kan se hvad et kommende abonnement vil koste dig med det forbrug du har nu. Hvis så man kunne slå “abonnement-funktionen” fra, således at det bare var en forbrugs-måler app, og så en gang imellem slå den til når man lige ville tjekke om der var et billigere abonnement.

Jesper skriver til mig at Mobileaks tager hensyn til sådanne services som “Telmore til Telmore”, og jeg var faktisk nødt til at cutte lidt i hans beskrivelse af app´en da der er mere i det end det jeg har nævnt for jer.

Brugerfladen er lækker lækker lækker….

Jeg har i test-perioden på 14 dage både brugt den på en Samsung Galaxy S 2, samt en HTC Desire. Mobileaks har ikke haft et eneste forceclose eller lignende, og ALLE funktioner jeg har tjekket har vist sig at være solide og til at stole på.

Der er også 3 små widgets:

 • Dataforbrug (se hvor meget du har brugt ud af din månedlige rate).
 • SMS forbrug (se hvor mange SMS`er du har sendt og hvor mange du har tilbage).
 • Opkald (se hvor mange minutter du har talt for, og hvor mange min/timer du har tilbage).

Disse små grønne widgets er også genveje til selvsamme funktioner i app`en. Jeg behøver vel ikke at nævne at selvom hver widget kun fylder 1 x 1, er de lige så lækre som resten af Mobileaks.

Mobileaks kommer uden tøven på vores løbende projekt, nemlig at finde de bedste 100 gratis Android apps.

Dette er den første app vi har testet der får så høj en score, så et stort tillykke til teamet bag Mobileaks. Har du feedback eller rettelser, venligst brug kommentarfeltet eller deltag her i Android forummet.

Testet version: 1,4

Min vurdering: 4,5/5


 Tryk for at forstørre

Mobileaks app Android 1 Mobileaks app Android 2
Mobileaks app Android 3 Mobileaks app Android 4

Din vurdering af Mobileaks:

(6) kommentarer
 1. [quote name=”moenz_marq”]Årets danske app, hverken mer eller mindre. Jeg glæder mig på alle ordblindes vegne. App’en har mange af de faciliteter, man har brug for. App’en er tydeligvist udviklet af personer med indsigt i de vanskeligheder man støder på som ordblind. ;-)[/quote]
  Godt at høre…prøv oppe i søgefeltet at skrive Mobile112. Det er en decideret app til ordblinde der kan læse tekst på billeder osv…

 2. Årets danske app, hverken mer eller mindre. Jeg glæder mig på alle ordblindes vegne. App’en har mange af de faciliteter, man har brug for. App’en er tydeligvist udviklet af personer med indsigt i de vanskeligheder man støder på som ordblind. 😉

Skriv kommentar
account_circle
email