Mobile internet-brugere foretrækker Android

obilen Android bliver brugt til internet

En omfattende global undersøgelse viser at mobile brugere foretrækker Android frem for iOS og Windows. 

Konsulentfirmaet Accenture har lavet en undersøgelse, “Mobile Web Watch”, der omfatter 17.000 personer fra 13 forskellige lande, læs resultatet herunder (kopieret direkte fra pressemeddelsen):

Ifølge undersøgelsen benytter 69 % af respondenterne mobile enheder til at gå på nettet – og langt størstedelen af disse (85 %) gør det mindst én gang om dagen. Dermed sætter undersøgelsen en fed streg under, at de mobile enheder spiller en enorm rolle i den digitale dagligdag. En tendens der udgør et stort potentiale for de virksomheder, der satser på de mobile platforme.

 

”Vi oplever i disse år en nærmest selvforstærkende effekt. De mange nye applikationer til mobile enheder trækker flere brugere til, hvilket igen åbner nye muligheder for applikationsudviklere og andre digitale virksomheder,” siger Jesper Strømann, som er ansvarlig for rådgivning af medie- og kommunikationsbranchen hos Accenture.

 

Undersøgelsen giver desuden et indblik i, hvad de mobile brugere vægter højest, når det gælder valg af netværksoperatør. Og her prioriterer brugerne kvalitet højere end pris.

 

De fire højst prioriterede kriterier for valg at netværksoperatør er således ”netværkets kvalitet”, som 89 % mener er meget vigtigt eller ekstremt vigtigt, stærkt forfulgt af ”dækning” med 88 % og ”hastighed” med 85 %. ”Prisen for datatrafik” indtager en fjerdeplads med 81 %.

 

Accenture har også spurgt deltagerne om, hvilke operativsystemer, de foretrækker, og om operativsystemerne har betydning for deres valg af smartphone eller tablet. Her anser 85 % af respondenterne operativsystemet som den vigtigste faktor for deres valg. Og af disse foretrækker flertallet Android (41 %). Dernæst følger iOS (Apple) med 22 %, Microsoft Windows (18 %), Symbian fra Nokia (9 %) RIM fra Blackberry (8 %) og Bada fra Samsung (2 %).

 

Ifølge undersøgelsen er der desuden flest brugere, der benytter deres mobile enheder med netadgang til at sende og modtage e-mails (70 %). Tæt herefter følger brug af sociale medier (62 %). Blandt de yngre respondenter er der dog flere, der benytter sociale medier end e-mail-funktioner.

 

Udvalgte resultater fra undersøgelsen

  • 69 % af alle internet-brugere benytter en mobil enhed til at gå på nettet
  • Heraf benytter 61 % en smartphone, 37 % en netbook og 22 % en tablet
  • 70 % har bekymringer ang. datasikkerhed på mobile netforbindelser
  • Der er flest mobile netbrugere blandt personer i ”nye vækstøkonomier” som fx Brasilien og Sydafrik

 

Skriv kommentar
account_circle
email