Min oplevelse af LG Nexus 4 (bruger-historier)

LG Nexus 4 test 5

Hejsa. Jeg er bruger her på AppsAndroid.dk og vil gerne fortælle lidt om min nye LG Nexus 4, og om det nu virkelig var nødvendigt at skifte min Samsung Galaxy Nexus ud. 

Som supplement til anmeldelsen af LG Nexus 4 er jeg blevet bedt om at skrive lidt om hvad jeg synes om LG`s nye flagskib.

I kan læse anmeldelsen af LG Nexus 4 her, og bruge min gennemgang som et par extra øjne.

I finder ydermere en anmeldelse af Samsung Galaxy Nexus her.

Indledning: Jeg vil prøve at lave en gennemgang af Nexus 4 set ud fra mit synspunkt, det vil sige daglig brug, ikke så mange fine ord og tal da jeg alligevel ikke har forstand på True HD IPS – 181.765 MFLOPS i Linpack multithread – benchmark 🙂

Jeg vil hellere ikke gå så meget ind i styresystemet Android 4.2.1 da det i min verden ikke har så meget med mobilen at gøre, da samme system også kører på min gamle mobil Samsung Galaxy Nexus.
Derfor bliver det et opgør mellem mig og min kone som mente at det ikke kunne betale sig at købe LG Nexus 4 da den jo stort set ikke kan mere end den gamle model 🙂

Jeg mener selv at jeg har et godt grundlag for at teste de forskellige modeler op mod hinanden da mine 3 sidste mobiler er Samsung Galaxy S som min svigersøn har fået og min forrige Samsung Galaxy Nexus som min datter har overtaget.

Gennemgang:
Jeg  bestilte min N4 gennem Tysk Google play da jeg har en arbejdskollega fra Tyskland  som gerne ville hjælpe mig, det vil sige at prisen blev på 2700 kr for en N4 med 16 gb.
Desværre gik der hele 6 uger inden jeg modtog mobilen, hvilket gjorde at jeg har læst og set alle videoer som der kan findes på nettet, så mente ikke der kunne være noget ved N4 som ville overraske mig 🙂
Alligevel var det en positiv overraskelse da jeg åbnede kassen, hvilken skærm der mødte mine øjne, en kæmpe sort skærm ingen logo eller andet bare en sort skærm 🙂

Design:
Selve skærmen er jeg helt vild med, der er ingen forstyrrende elementer, bare sort og som sagt ingen logo eller andet der forstyrre ens blik, den giver en indtryk af luksus.
Når man vender mobilen om er jeg mindre imponeret, der er alt for meget der forstyrre mine øjne.
stort logo hvor man ikke er i tvivl om at vi her har at gøre med en NEXUS mobil lavet af LG, ved heller ikke rigtig hvad jeg skal mene om prikker som skal lave et slags spil når man vender og drejer den rundt.
Forsiden er jeg helt vild med men bagsiden er lige poppet nok for mig.

Så slår det mig med glas på forside og bagside bliver mobilen utrolig glat at holde om ikke så meget når man sidder med den i hånden, men når jeg tager mobilen ud af bukselommen er jeg lidt bange for at tabe den, hvilket jeg ikke tror den overlever.
Når jeg nu snakker om glat bagside, så havde jeg mobilen til opladning ude i køkkenet og ledningen hang lidt ud over køkkenbordet, på et tidspunkt ringer mobilen og inden jeg kommer ud for at tage mobilen, havde den flyttet sig faretruende ud mod kanten, ved ikke om den havde nået at springe ud over kanten og ned på vores flisegulv hvis jeg bare havde ladet den ringe, men tæt på var den i hvert fald, så det er da noget man skal tænke på når man har den til opladning.

Daglig brug:
Selve mobilen er lynhurtig til at starte op og der skal ikke mange tryk til så er alt som det var på den gamle mobil forskellige apps ligger på ens Google konto og 5 min efter er man op og køre, men det gør også at man sidder med en mobil som til forveksling ligner ens gamle mobil.
Der er ingen tvivl om at N4 er en super lækker mobil, den hverken hakker eller puster når man køre sine forskellig apps, men det var nu heller ikke noget problem men min SGN.
Jeg har taget mig selv i at have lidt problemer med at ramme knappen ude på højre side til at aktivere mobilen, om det er mine tykke fingre eller om det er et problem andre også har bemærket ved jeg ikke.

Så  har jeg også brugt den som GPS med Sygic Navigation, køreturen var kun på 30 min, men da jeg skulle tage mobilen ud af holderen slog det mig hvor varm den var, eller retter brandvarm, man kunne godt frygte at med 10 frostgrader at glasset vil springe hvis man efterfølgende skal bruge den udendørs, hvilket jeg også havde mine betænkeligheder ved da jeg var ude og gå en tur med sports tracker tændt, på et tidspunkt ville jeg tage nogle billeder, men var da lidt i tvivl om det ville skade den, jeg fik tage billderne og der skete da hellere ikke noget, men kan nu alligevel ikke lide at mobilen bliver så varm.

Skærmen:
Noget jeg har lagt mærke til efter nogle dage er at skærmen virker som om den ikke tager mod min fedtede fingre, jeg kan stort set ikke se at jeg har brugt den og det har ikke endnu været nødvendigt at pudse skærmen, det må siges at være et stort plus, på SGN havde jeg hele tiden fedtede skærm.
Noget der irriterer mig er at man har med en skærm på 4.7” at gøre men reelt er det vel kun 4.3” man har til rådighed pga. den sorte bjælke for oven og neden, jeg ved godt at når man ser Youtube får man lidt mere skærm i brug, men i daglig brug når man læser nyheder osv bliver for lidt af skærmen taget i brug, men det er ikke kun et problem med N4 det samme er også tilfældet med SGN.
Jeg bruger Swiftkey flow tastatur og der må jeg sige det virker bare rigtig godt med den skærm, fingrene køre bare over skærmen, den reagere hurtigt og præcis.
 

Lyden:
I forhold til SGN må jeg sige at N4 ringer betydeligt højere også selvom de har valgt at placere højtaleren på bagsiden så når den ligger på bordet bliver noget af lyden gemt i bordet, men selv med det ringer den betydeligt højere end SGN.
Selve lyden i samtalerne har jeg svært ved at definere, det virker som om man snakker i en dåse, det er ikke en dårlig lyd bare anderledes.

Kamera:
Jeg har taget nogle billeder med min N4,  i det store hele synes jeg de er ok i daglig brug.
I min verden er kameraet bedre i N4 i forhold til SGN en hvis man læser test omkring kameraet er det dårligere end Iphone 5 og Samsung III men hvad ved jeg 🙂 det kan jeg jo ikke bruge til noget, jeg har ikke de andre mobiler at sammenligne med.
Jeg synes den er hurtig til at tage foto med og når jeg skal vise hvilken fotos  jeg har taget er det enten på mobilen eller computeren, der synes jeg det virker til at være ok fotos.
I forhold til SGN er der kommet HDR i indstillingerne og det synes jeg giver bedre udendørs foto.
Indenfor virker det også som om der sidder en bedre blitz i man kan i hvert fald være heldig at få nogle ok foto i kassen.
Jeg giver ikke så meget for muligheden for panorama og Photo Sphere tror ikke det er noget man bruge i det daglige.
Noget der er smart er når man har tage et foto så swiper man ganske enkelt til venstre og så ligger alle ens fotos som man har taget, vil man så slette et billede så swiper man bare op eller ned og så bliver de slettet. 🙂 ikke noget med at rykke på forskellige knapper.

Generelt:
Jeg tror man skal gøre sig klart, at i det man har med en Google mobil at gøre er ikke ens betydning med at man får det bedste, men mere at man får det nyeste, det vil igen også sige at der vil være fejl og mangler som vil blive rettet i opdateringer undervejs.

Batteritiden er jeg ikke imponeret over, den sluger en del strøm når den bare ligger i strandbye det er Android OS som er den store synder, det et noget Google er opmærksom på og det skulle være fixet i den nye opdatering som allerede er blevet smidt ud i bla Brasilien.

Gmail: der er kommet endnu en ny funktion til  som du ikke har vendt, nu kan man zoome i ens mail.

Konklusion:
Var det så nødvendigt at skifte min SGN ud med N4 ?
Jeg må nok give konen ret de 2 mobiler ligner hinanden rigtig meget, hvis man tager design væk, for her er ingen tvivl der vinder N4.
men i daglig brug vil jeg sige det er ikke nødvendigt, begge mobiler køre med android 4.2.1 og i hvert fald de næste par år vil de følge hinanden med hensyn til opdatering af Android systemet.
Men mit argument for at få den sidste nye gik også påat så kunne vores datter får en ordentlig mobil og jeg kunne få det sidste nye 🙂
Men nej det mest fornuftige ville nok have været at springe N4 over og så have vendt med at købe den nye N5 som nok kommer i løbet af 2013.

Jeg tror man skal springe en model over for at få den helt stor oplevelse, kan i hver fald sige der er en kæmpe stor forskel på Samsung Galaxy s og LG Nexus 4 men igen de køre også 2 forskellige versioner.

Hilsen Kim Munch

(11) kommentarer
 1. rigtig godt med en extra gennemgang efter at man har læst jeres anmeldelse. tror også at det akltid er bedst at læse fklere anmelderser end en enkelt før man kan danne sig et rigtigt indtryk.

 2. Jeg har endnu ingen bukser, hvor der har været problemer med at have den forlommen 😀 det behøver du ikke frygte.

 3. Hej Kim. jeg vil gerne høre om du kan have den i bukserne. i forlommen på nogle cowboybukser? eller er den så stor at man skal have den i baglommen?

 4. Nu har jeg jo set at du god til at skrive, så jeg regner med at der i fremtiden falder en 4 til 5 artikler af om ugen… Ganske gratis selvfølgelig 8)
  Spøg til side, og tak for din tid…

 5. Jeg tror at du får en betydelig bedre mobil, hvis du opgradere fra SGS2, bla vil du i rigtig lang tid få den nyeste version fra Android, men selve mobilen køre også bedre, så uden at ligge hovedet på blokken, vil jeg anbefale dig at købe N4.
  Til Peter, men lyder som et godt tilbud men må nok hellere takker nej 😀

 6. Hejsa Kim.
  Nu kan jeg se at du har for vane at give dine aflagte smartphones til familiemedlemmer, så jeg vil høre om du er åben for adoptions-muligheder 8)
  Jeg er godt nok i tyverne, men jeg opfører mig rigtig godt 8)

 7. Kim, hvad så hvis man har en SGS2 liggende? tror du så at jeg burde vente? jeg ved godt at det ikke er samme telefon som du har haft, men det kunne jo være at du kendte den 🙂

 8. Rigtig god gennemgang, og selvom alle har forskellige meninger så er jeg enig i din iagtagelse. En af mine venner byttede nemlig sin Galaxy Nexus ud med en LG Nexus 4 og han mente også at han kunne have sparet den her model 🙂

Skriv kommentar
account_circle
email