Mere strøm via “pirat-solceller” i skærmen!

UCLA (University of California) har meget smart kombineret solceller med LCD-skærme for, at fylde mere strøm ned i de nyeste, meget sultne smart-phones. Dette er sket ved, at kombinere polariserende solceller med LCD-touchskærmene til telefonerne, således, at såvel sollys, omgivende lys fra lamper og lyset fra telefonens skærm genbruges via opladning af batteriet.
  

Kilde: Ars Technica

Idéen er, at LCD-skærme har to polariserende lag med flydende krystaller der varierer lysmængderne alt hvad skærmen viser. Forskerne på UCLA har nu fundet på,a t det blokerede lys kan genbruges med den nye metode.

Alt i alt skal der installeres en mindre organisk baseret solcelle omkring skærmen der normalt står for 80-90% af strømforbruget i telefonen. Helt op mod 85% af skærmens lys går nemlig tabt i processenog forskerne mener nu, at meget af dette lys kan høstes ind, som energi til opladning af batteriet. Yderligere vil teknologien benytte det nævnte sollys og omgivelseslys.

Forskerne på UCLA er klar med en rapport, om emnet/teknologien i september måned. Forhåbentlig bliver solcellen mindre, end den viste på fotografiet af en testmodel foran et tysk universitet 🙂

(5) kommentarer
  1. Bendt her.

    Jeg har hørt rygter om at Google er på vej til at købe Statoil og at den næste Google telefon vil køre på diesel så man er fri for at oplade sin telefon hver dag.. er det noget du har hørt om Høy?

Skriv kommentar
account_circle
email