Pas på Facebook-konkurrencer

thumb facebook-reklamer-scam

Der kører lige nu en masse lokalitets-bestemte konkurrencer på Facebook, lad være med at bruge dem.

Facebook er skueplads for vores daglige op og nedture, men desværre også arbejdsplads for uhæderlige individer og mennesker der fint kan leve med at snyde andre.

Sådan har det altid, ikke kun på Facebook, og sådan bliver det ved med at være.

Det er ikke længe siden at den velkendte “skift farver på Facebook” florerede rundt atter en gang, men denne gang er det konkurrencer vi vil advare imod.

På blot 12 timer har jeg nemlig fået muligheden for flere gange, både at vinde en motrocykel, samt vinde 250.000 kroner til renovering. For at deltage i konkurrencen kræver det blot at jeg opfylder nogle betingelser som f.eks at bo i Vejle.

Det lyder jo meget godt, men ved nærmere efterlæsning af kommentarer under konkurrence-indlæggende, er det tydeligt at her er tale om personer, der efter deltagelse i konkurrencen er blevet ringet op utallige gange af telefon-sælgere (der højst sandsynligt har givet penge for telefonnumrene).

En konkurrence kan se ud som den herunder, blot vil der stå “Århus” istedet for “Vejle” hvis du bor i Århus.

Om der virkelig er præmier til vinderne i sidste ende ved vi ikke, men da vi tvivler rigtig meget på at personerne bagved har rent mel i posen, skal i passe på hvis i også møder konkurrencer af denne type. At konkurrencerne i denne artikel er fokuseret på lokalitet er et tilfælde og de findes i flere afskygninger.

Pointen er at du skal passe på med hvad du klikker på.

Har du brug for hjælp står Androidernes forum til rådighed.

Screenshot2014-08-13-16-21-Trykker du på konkurrencen bliver du dirrigeret ind til en side der “bekræfter” at du opfylder de betingelser som konkurrencen kræver.

F.eks får du bekræftet at du er en mand og at du bor i Vejle. 

facebook-scam-1

Til trods for at du netop har fået bekræftet at du er af hankøn kan du uden problemer indtaste falsk navn og mailadresse og fortsætte til næste side. 

facebook-scam-2Det er så her du giver dem dit telefon-nummer. 

facebook-scam-3Artiklen her er skrevet på baggrund af oplysninger i henvendelser til redaktionen, og vi har ikke selv deltaget i konkurrencerne. 

(2) kommentarer
  1. Jeg prøvede at tilmelde mig i går (jeg har osse til huse i Vejle) og jeg havde knap nok trykket færdig inden telefon ringede angående et nyt mobil abonnement det er altså for meget 🙁

Skriv kommentar
account_circle
email