Klargør HTC Desire HD til rooting – nedgradering

Nedgradering af din HTC Desire HD så den er klar til root.

Inden vi går i gang med denne guide vil jeg anbefale man slår sit anti-virus program fra under guiden, da nogle vil opleve problemer og ødelagte telefoner hvis anti-virus lige pludselig blokkere.

Step 1: Hent nedgraderinsfilerne, stock 1.32 PD98IMG.zip fra eller http://www.androidrevolution.nl/downloader/download.php?file=PD98IMG.zip

Step 2: Flyt den downloadede fil, stock 1.32 PD98IMG.zip, til SD kortet i telefonen via f.eks. USB. Dette gør man ved at sætte sin telefon til computeren via USB kabel og vælge ”Diskdrev” på telefonen. Derefter vil SD kortet vise sig i ”Computer” (Denne computer) som et slags USB stik. Husk SD kortet skal have mindst 300 MB ledigt.

Step 3: Når filen er overført til SD kortet, skal du tage telefonen fra computeren igen (fjern USB stikket).

Step 4: Download filen ”Downgrade_v3.zip” fra tråden på XDA-Developers.com: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=905003.

Step 5: Udpak filen ”Downgrade_v3.zip” til C drevet, således stien bliver C:Downgrade. Dette gøres ved at højreklikke på filen ”Downgrade_v3.zip” og vælge ”Udpak alle…”. I vinduet ”Udpak ZIP-komprimerede mapper” skal man ved ”Filerne pakkes ud til denne mappe:” skrive: ”C:” uden anførselstegn. Klik derefter på ”Pak ud”. Downgrade mappen skulle gerne se ud som på billedet nedenfor.

Tryk for at zoome

Root-HTC-Desire-HD---step-5

Step 6: På telefonen, åben ”Indstillinger” > ”Programmer” > ”Udvikling” > og sørg for at der er et grønt flueben i punktet ”USB-fejlretning” (USB-debugging).

Tryk for at zoome

Root-HTC-Desire-HD--step-6

Step 7: Forbind din telefon til computeren via USB kabel og vælg ”Oplad kun” på telefonen.

Tryk for at zoome

Root-HTC-Desire-HD--step-7

Step 8: Spring til step 8.1, hvis du har Android 2.2 (Froyo) eller spring til step 8.2, hvis du har Android 2.3 (Gingerbread) eller nyere.

Hvis du er i tvivl så kan tjekke dette ved at gå til ”Indstillinger” > ”Om telefon” > ”Softwareoplysninger” og se under punktet ”Android-version”.

Tryk for at zoome

Root-HTC-Desire-HD--step-8

Step 8.1: Åben Kommandoprompt (cmd.exe) og tast ”cd C:Downgrade”. Indtast derefter én linje, af nedenstående linjer, ad gangen og tryk ”Enter” efter hver linje. Sørg for at skrive præcist det der står, ellers vil det give store problemer.

Linje 1: adb push psneuter /data/local/tmp

Linje 2: adb push misc_version /data/local/tmp

Linje 3: adb shell chmod 777 /data/local/tmp/psneuter

Linje 4: adb shell chmod 777 /data/local/tmp/misc_version

Linje 5: adb shell /data/local/tmp/psneuter

Linje 6: adb shell

 

Hvis du får et # tegn, skal du skrive efter tegnet:

Linje 1: cd /data/local/tmp

Linje 2: ./misc_version -s 1.31.405.6

Step 8.2: Åben Kommandoprompt (cmd.exe) og tast ”cd C:Downgrade”. Indtast derefter én linje, af nedenstående linjer, ad gangen og tryk ”Enter” efter hver linje. Sørg for at skrive præcist det der står, ellers vil det give store problemer.

Linje 1: adb push misc_version /data/local/tmp

Linje 2: adb push fre3vo /data/local/tmp

Linje 3: adb shell chmod 777 /data/local/tmp/fre3vo

Linje 4: adb shell chmod 777 /data/local/tmp/misc_version

Linje 5: adb shell

Linje 6: ./data/local/tmp/fre3vo -debug -start FBB00000 -end FFFFFFFF

Ved linje 5 vil et $ fremkomme, men der skal man bare skrive linje 6 efterfulgt.

 

Hvis du får et # tegn, skal du skrive efter tegnet:

Linje 1: cd /data/local/tmp

Linje 2: ./misc_version -s 1.31.405.6

Tryk for at zoome

Root-HTC-Desire-HD---step-8

Step 9: Luk ” Kommandoprompt” (CMD) i det røde kryds i hjørnet.

Step 10: Nu skal du holde ”volume ned” knappen (den knap du plejer at skrue ned for lydstyrken med) nede imens du trykker på ”sluk” knappen i toppen og vælger punktet ”Genstart”. Derefter hold ”volume ned” knappen nede indtil en hvid menu kommer frem.

Det som er vigtigt i dette step er, at man IKKE slipper ”volume ned” knappen indtil telefonen er genstartet og en hvid menu er kommet frem (telefonen må ikke starte op i Android som den normalt gør ved genstart).

Step 11: Nu skal du blot vente på telefonen gør klar til installation af Android 2.2 Froyo (PD98IMG.zip) som vi tidligere overførte til SD kortet, dette tager cirka et minuts tid. Derefter spørger den: ”Do you want to start update?”. Her skal selvfølgelig vælges ”Yes”, og det gør man ved at klikke én enkelt gang på ”volume op” knappen (den knap du plejer at skrue op for lydstyrken med). Nu vil der gå cirka 5 minutter også vil telefonen selv genstarte, når installationen er færdig. Nogle gange beder telefonen om at man selv skal trykke på tænd/sluk knappen for at den kan genstarte.

Step 12: Telefonen starter nu op som en helt ny telefon. Opsæt det mest nødvendige, for det bliver slettet igen når du lægger en ny ROM på senere.

Step 13: Du er nu klar til at få administrator-rettigheder på din HTC Desire HD.

(10) kommentarer
 1. hey jeg står med et problem der gør at jeg ikke kan downgrade min htc desire hd 🙁 hver gang jeg når til anden sidste linje hvor man skal skrive det i cmd såh skriver den “Failed to set prot mask (Inappropriate ioctl for device)” hva gør jeg for at det lykkes mig at komme videre 🙁 ?

  1. Har du prøvet at skrive:
   adb shell /data/local/tmp/gingerbreak
   I step 8.1 under linje 5? Det er fordi du har en nyere version af Android installeret end den som vi havde da vi lavede guiden.

 2. Dette link skulle gerne virke: http://uploaded.net/file/5xfnykh6. Dog gør vi opmærksom på, at der er brugere som har problemer med at unroote HTC Desire HD igen. Så det er på eget ansvar at roote din telefon. Vi frasiger os alt ansvar ved brug af rooting guiderne.

 3. Hejsa
  Jeg ved det er et gammelt emne, men sidder pt og vil gerne roote min gamle DHD. Desværre kan jeg ikke få linket til PD98IMG.zip til at virke 🙂
  Er der nogle der har et fungerende link? 🙂

 4. Jeg rootede min DHD fordi jeg gerne ville have en hurtigere telefon, bedre batteritid og en software uden bloatware (software, pre-installeret af HTC). Derudover ville jeg bare generelt have fuld kontrol over min telefon, så jeg kunne fjerne HTC’s spying stuff. Jeg vil klart anbefale dig at tage et kig på Android Revolution HD’s ROM. De gør virkelig et stort stykke arbejde, og det fungerer bare uden fejl og mangler. Derudover kan jeg fortælle dig at med deres ROM kan du overclocke din CPU fra 1.15 GHz til 1.61 GHz, og man kan virkelig mærke forskel. Derudover får du mulighed for at opgradere din kernel (en slags BIOS for telefoner), og på den måde vil telefonen være bedre til at spare på strømmen og køre mere stabil. Derudover kan du fjerne HTC start-op-lyden, hvis du er træt af den. Så jeg synes helt klart man får noget ud af at roote sin telefon. Men det kan også være noget skidt, hvis man benytter sig af en dårlig ROM, så hold dig til de ROMs du kan finde inde på XDA Developers -> Desire HD Android Development. Men generelt skal man vide hvad man gør, inden man kaster sig ud i rooting. Men mine guider herinde har jeg gennemtestet, og det skulle virke uden problemer med DHD. Så sørg for at læse det hele igennem, så du ikke er i tvivl, inden du kaster dig ud i rooting. Du må selvfølgelig skrive herinde, hvis der er noget du er i tvivl om. Held & lykke med rooting og velkommen til en helt ny verden med din rootede telefon. 🙂

 5. Som sagt er der ikke nogen grund til at roote hvis du er tilfreds. Ice Cream sandwich får du om ikke så længe, men ja, det er da en af grundene. Hvis du gerne vil vide mere specifikt om hvorfor, kan jeg høre forfatter af artiklen om hvorfor han har valgt at roote den?

 6. Ja, så meget var jeg nu med på.

  Men hvad gør disse costum roms bedre end htc’s ? Får vi android 4.0? eller bedre strømforbrug? eller hvad?

  Jeg har rooted en alm Desire, da det gave bedre strømforbrug og mere plads, men har jo masser af plads på DHD’en og strømmen holder ca. en hel dag….

 7. Så kan du installere en anden rom, du kan slette systemfiler…svarer lidt til hvis du går ind i bios på en Windows…så er det dig der bestemmer hvad der skal være på mobilen..garantien ryger dog. Hvis du er tilfreds med din mobil så er der ikke nogen grund til at roote 🙂

 8. Jeg bliver simpelthen nødtil at spørge hvorfor at jeg skulle roote min DesireHD?

  Hvilke fordele er der? Hvad vinder jeg ved det?

Skriv kommentar
account_circle
email