Tip: Hvordan kan jeg optage telefonsamtale?

Der kan være flere grunde til at optage en telefonsamtale. Det kan være du skal dokumentere en samtale, huske hvad der er blevet aftalt, være i stand til at genafspille en jobsamtale over mobiltelefonen, eller noget helt fjerde. Og så er det ganske lovligt i Danmark.

Vil du vide hvordan du kan optag telefonsamtale, får du hjælp her.

Mange apps til at optage opkald

Vi har prøvet nogle forskellige apps til mobil og har fundet en (selvom der nok er flere, vi har ikke prøvet dem alle), der kunne gøre det vi ledte efter – nemlig optage samtaler uden at du behøver at tænde for højtaleren

ACR Opkalds optager til Android

Vi har sikkert alle prøvet at snakke med vores teleselskab eller en anden person, hvor vi bagefter ville have ønsket at vi kunne have optaget telefonsamtalen.

Vi er gået på jagt i Google Play og mange af de apps, der lover at kunne optage samtaler, kan kun gøre det hvis højtaleren er tændt under opkald og ellers er der ikke blevet optaget begge veje.

Andre kræver at mobilen er “rooted”, så app’en har adgang til Android under kølerhjelmen. Ikke særligt anvendeligt og brugervenligt for de fleste.

Optag telefonsamtale med app

Så faldt jeg over Opkalds Optager – ACR – en app, der som alle andre, lovede mig at kunne optage samtaler.

Jeg installerede og ringede til konen for at fortælle at jeg var taget ned på den Irske (det passer ikke… det ville jeg aldrig turde ;)), og sørme om ikke at den virkede begge veje og uden at skulle slå højtaleren til.

Google Play Download ACR app
Download til Android via Google Play

Afprøvet i telefonsamtaler på mobiler

App’en er afprøvet på fire mobiler (Sony Xperia Z1, SGS4, LG G2, og Sony Xperia Z) og burde virke fint på nyere telefoner som Huawei P30, Samsung Galaxy S10, OnePlus 7T, men der er selvfølgelig ingen garanti for at den virker på lige din mobil (du kan se på Google Play nogle af de mobiler der er understøttet).

Gratis app til optagelse af opkald

Den er gratis at hente og vil du være fri for reklamer, og have endnu flere muligheder, skal du smide 15 kroner. Hvis du finder den brugbar, er de 15 kroner godt givet ud. Du kan nemt nøjes med den gratis version, men betalingsversionen giver ekstra funktioner og features. 

Hvis ikke app’en virker til at optage

Virker overstående ACR app mod forventning ikke til at optage telefonsamtaler på din mobil kan du prøve at installere denne her (den kan lidt a la det samme – tak Kurt Berg Nielsen).

Hvis den skratter under optagelse af telefonsamtalen, kan du prøve at ændre på det lydformat den gemmes i (.wav, .mp3, osv.)

Optagede telefonsamtaler kan videresendes

Efter en samtale kan du gå ind i ACR og høre optagelsen, og evt. sende den via mail eller Dropbox. Hvis samtalen har været lang og samtale-filen er særlig stor, så sørg lige for at have slået det hjemlige WiFi til, så du overfører over bredbånd i husstanden og ikke mobildata 😉

Opkalds optager ACR app

Er det lovligt at optage telefonsamtaler i Danmark?

Du må, som privatperson, godt optage samtaler med eksempelvis din nuværende eller kommende arbejdsgiver. For at optage en samtale kræver det blot at den ene part er vidende om det.

Andres samtaler må du ikke optage

Du må derfor ikke optage andres samtaler, med mindre de er indforstået og har givet lov. Se Straffelovens paragraf § 263, stk. 2.

Samtykke til at optage opkald i virksomhedsøjemed

Ifølge Datatilsynet kræver det tilladelse fra virksomheder, hvis de ønsker at optage en samtale en kunde deltager i. Det kan f.eks. være i forbindelse med kvalitetskontrol eller uddannelse af personale.

Samtykke skal gives klart og tydeligt, og du har garanteret også før fået spørgsmålet hvis du har ringet til dit teleselskab eller anden stor organisation.

Optagelse af telefonopkald og samtaler på iPhone og iOS

Skulle du have forvildet dig her ind på siden i håb at finde en optage-app til din iPhone (høhø, bare for sjov… sådan da :)), så synes jeg ikke du skal gå tomhændet herfra.

Prøv den her app til at optage – eller denne her til telefonsamtaler. De virker ret forskelligt, er ikke gratis og du betaler et beløb pr. måned (længe leve iPhone / iOS / Apple og deres økosystem) – men begge burde virke.

Spørgsmål til optagelse af telefonsamtaler?

Har du spørgsmål til ovenstående guide, er du meget velkommen til at lægge en kommentar herunder. Så skal jeg hjælp så godt jeg kan 🙂

(20) kommentarer
 1. JEG KAN IKKE FÅ MIN Acr pro til at virke ..hverken lyd eller datoer mm…har skiftet tlf til Samsung A51 ..nogen som kan hjælpe ?

 2. nogen der ved hvordan man kan hente optagelser der er blevet slettet, jeg gav min datter min gamle Samsung tlf hvor jeg havde acr optaget på og jeg sagde hun ikke måtte slette noget og vupti væk var appen og optagelser det meget vigtigt jeg finder dem frem håber en kan hjælpe

 3. ACR og i den gratis version, virker perfekt på xcover gt-s7710 også – det samme med screenshot med hjem og sluk knap på samme tid

 4. Når I skriver “Hvis den skratter under optagelse kan du prøve at ændre på det lydformat den gemmes i. ” Hvor gør man det henne?
  Jeg har samsung galaxy s4 og det skratter når man snakker til hinanden.

  1. Du mener når du har installeret app`en og vil optage samtaler? Åben app`en og gå ind i indstillinger, der finder du forskellige muligheder for at gemme lydfilerne 🙂

 5. Den er da go til det. Ved ikke lige på stående fod hvad jeg skal bruge det til men det er sådan en applikation der pludselig kan blive handy 😛

  1. Har du prøvet den anden der er linket til? Kunne nemlig ikke få den til at virke på fruens HTC One X men den anden ser ud til at virke 🙂

    1. Den kan så kun optage når højtaleren er slået til, og ikke i speciel god kvalitet.
     Nogen der kender andre, der også virker på Nexus 4ere, og uden højtaleren slået til?

     1. Synes at vi har prøvet ret mange efterhånden og den artiklen omhandler, er den eneste vi kunne finde der virkede “rigtigt” og på alle de 3 mobiler vi har liggende og endda i en rimelig kvalitet (god kvalitet), så jeg er også interesseret hvis der er nogle der har et bud 🙂

  1. Hej Kennet
   Hvordan fik du den til at virke. Jeg kan købe en licens, som ikke installerer en app, der faktisk kan bruges.

Skriv kommentar
account_circle
email