Hvad gør jeg hvis jeg bliver fanget i Talkback-mode?

Android talkback mode

Har du udforsket din Android smartphone eller tablet og trykket ja tak til Talkback-mode…og nu kan du hverken komme ind i telefonen eller få skærmen til at reagere? 

En bruger i vores Android forum var blevet lukket ude af sin nye smartphone efter at have aktiveret Talkback-mode. Hvis ikke vi kender svaret på de spørgsmål der bliver stillet plejer vi at se om vi kan genskabe fejlen (hvis der f.eks er en app der driller kan vi downloade den osv), så jeg aktiverede Talkback-mode også……

Talkback-mode er til ordblinde og svagtseende, og udløser tale hvis du f.eks trykker på et ord. Funktionenj er ikke vældig praktisk da stemmen ikke altid er helt tydelig (du kan ændre hastighed), og selvom der ind imellem er danske oversættelser ville jeg hellere ty til apps som Mobile112 hvis en ordblind skulle mangle et værktøj på smartphonen.

Nuvel, jeg sad i går og fik nærmest et hjertestop da jeg for første gang ever prøvede at aktivere Talkback-funktionen.

Efter aktivering kunne jeg nemlig intet. Mine fingres berøring udløste kun tale, og da min smartphone endelig gik i dvale kunne jeg ikke komme ind i den igen da jeg ikke kunne låse min låseskærm op.

Det var heller ikke muligt at genstarte ved at trykke tænd og volume ned samtidig.

Efter et stykke tid fandt jeg dog ud af at tricket består i at der er to fingre der skal røre skærmen istedet for èn. Ergo skal du swipe med to fingre for at låse skærmen op.

Har du kode på din låseskærm kan du longpresse i boksen til koden og derefter dobbeltklikke. Nu kommer tastaturet op, og du skriver ved at longpresse på tasterne. Nu kan du dobbeltklikke på “udfør/færdig”, og den skulle gerne blive låst op. 

Du kan læse mere om Talkback her. Hvis ikke du skal bruge Talkback, så lad være med at slå den til, da det virkelig er svært at navigere ordentlig rundt.

(8) kommentarer
 1. Uha da da – det var lidt af en kamp at slå talkback fra.
  Havde jeg ikke læst det tip med at stryge med to fingre, havde jeg nok stadig kæmpet med problemet et par dage endnu.
  Jeg har en Motorolla og tilgangen er nok forskellig – afhængig af hvilken telefon man har.
  I min telefon skulle man bruge to, tre eller fire fingre – fire for at sweipe til en af siderne.
  Langt om længe fik jeg aktiveret google-assistent.
  Ved I hvor enkelt det hele var? Jeg skulle holde begge lydstyrkeknapper inde i tre sekunder og gentage handlingen. Og tænk jer – det har jeg brugt fire timer på c,”)

 2. Jeg fik slået det lo.. til og ville så genstarte, nu hjælper der ikke at jeg indtaster koden,, den står bare som om jeg ikke har indtastet koden, hvad faen gør jeg?????

 3. hvordan i h…… kommer man af med det talk back l…. igen, kan nogen fortælle mig det??????

  1. Tryk på de to lydtaster foroven samtidigt, indtil billedet kommer, om du mener det alvorligt, og bekræft det så på den måde, du brugte i din talkback modus, for den er du endnu i helst kun 10 sekunder. Good luck

  1. Pyha den virkede ikke godt på min samsung A 70 telefon.
   Det var svært at få telefonen til at reagere på dobbelt klik osv.
   Efter tre 1/2 time lykkedes det.

Skriv kommentar
account_circle
email