Huawei får handelsstop-udsættelse af USA og tillader brugerne opdateringer de næste 6 måneder

Huawei Mate 30 Pro blev lanceret for nogle måneder tilbage, men på grund af den verserende handelskrig mellem USA og Kina, betyder det at USA har forbudt handel og samarbejde med mange kinesiske virksomheder – herunder teknologigiganten Huawei.

For Huawei, og alle dets kunder – heriblandt tusindvis af danskere – betyder det at Mate 30 Pro ikke blev lanceret med GMS (Google Mobile Services) og derunder Google Play Services, som betyder man må undvære populære Google apps som Maps, YouTube, Gmail, etc.

USA har siden været ude at sige at nogle virksomheder kan få dispensation til stadig at samarbejde med USA, hvor Huawei har fået udsat deres handelsstop til den 18. november 2019. Det meldes nu at USA er klar til at udsætte handelsstoppet yderligere, så der kan handles begrænset endnu seks måneder. Det skriver amerikanske Politico.

Mediet citerer to personer med kendskab til sagen, som siger at udsættelsen vil vedrøre teleselskaber som får lov til at fortsætte transaktioner med den kinesiske telegigant. De tidligere udsættelser af handelsforbuddet omfattede desuden at Huawei-enheder må modtage softwareopdateringer, så det ventes at det bliver det samme i denne omgang.

Det vil sige, at hvis udsættelsen bliver en realitet, kan Huawei (og Honor) brugere forvente at få software- og sikkerhedsopdateringer til maj i 2020. Det gælder dog kun for mobiler, som fik Google certificering inden forbuddet, og det gælder derfor ikke enheder som Mate 30 Pro.

Hvad betyder det for danske forbrugere?

Huawei Mate 30 Pro er ikke lanceret i Danmark og bliver det højst sandsynligt heller ikke.

De fleste danske mobilforbrugere benytter sig af Google apps og services, uanset om man bruger Android eller iPhone, og derfor vil Huawei mobiler uden Google Play Services ikke have den store appel.

Huawei har dog deres eget Huawei Mobile Services (HMS) som også tilbyder en appstore, der minder om Google Play. Der findes dog kun en brøkdel af den samme mængde apps og mange er kinesiske.

Skriv kommentar
account_circle
email