Anmeldelse af HomeComms smarthome alarm system

Vores smartphones er de sidste par år blevet en større og større del af vores hverdag og vi bruger dem bla. både som alternativ til TV`et når der skal streames Netflix og som erstatning for et “rigtigt” lommekamera, der i og med at mobilerne får bedre og bedre kameraer, sjældnere er at finde i vores rejsetasker og jakkelommer.

Du har sikkert også lagt mærke til at f.eks ved sammenkomster, skolefester, sportsstævner mm, at billeder og videoer efterhånden bliver optaget med mobilen frem for med kameraer.

Det gammeldags fotoalbum er også skiftet ud med Dropbox eller Google Drev og skal billeder fra sidste års ferie granskes igennem kan det tilgåes via mobilen når som helst og hvor som helst, blot du har forbindelse til internettet.

Det korte af det lange er at vores mobiler aldrig er langt fra os, og selv når vi sover bruger vi mobilerne i form af nat-ur eller vækkeur.

Netop dette må have været med i tankerne da HomeComm begyndte at udvikle deres serie af smarte produkter til hjemmet, da alle deres produkter kan kontrolleres via ens smartphone.

Det eneste der kræves er at der er forbindelse til internettet og at HomeComms app er installeret på telefonen, og har du ikke telefonen på dig kan du via HomeComms hjemmeside klare styringen af de forskellige gadgets den vej.

Hvad er HomeComm?

HomeComm er et dansk firma der udvikler danske sikkerhedsprodukter til det digitale hjem og det med fokus på at opsætningen skal være så simpel som mulig.

Produkterne er ifølge dem selv, udviklet så pris og design er i højsædet og samtidig er de nuværende produkter fremtidssikret således at de kommende gadgets kan bruges uden at forbrugeren skal til at indkøbe nyt.

Planerne for fremtiden er nemlig at udvikle imellem 4 – 8 nye gadgets om året, og på spørgsmålet om hvilke gadgets det kunne være, svarer Jan Klintø fra HomeComm at de nedestående gadgets ville være oplagte at tage fat på:

 • PIR Sensor.
 • Baby Alarm.
 • Vandspildsalarm.
 • Oversvømmelsesalarm.
 • Termometer.
 • Udendørs kamera (det nuværende er ikke beregnet til udendørs brug).
 • Postmelder.
 • Glas sensor.
 • Gas sensor.
 • Energi forbrugs sensor.
 • Stege-termometer.

Jamen hvordan bruger man det så da?

At bruge HomeComms smarthome gadgets er ganske simpelt. Det eneste der kræves er at det der kaldes Central enheden bliver forbundet til din router og til en stik-kontakt, og herefter kan du forbinde de gadgets du måtte ønske til Central enheden.

Når først produkterne er forbundet kan du kontrollere dem via en applikation til din smartphone eller via din konto på HomeComm.

Det betyder at alle gadgets opretter forbindelse til Central enheden og det er via den du har adgang til indstillingerne for de forskellige gadgets.

Da det som før nævnt er muligt både at tilgå indstillingerne via en app samt browseren, kan du styre de gadgets du måtte ønske fra din mobil eller PC uanset hvor du befinder dig i verden, sålænge du blot har forbindelse til internettet.

Test af HomeComms smarthome produkter

I denne anmeldelse skal vi kigge på hvordan man bruger HomeComms app til Android, samt på følgende af HomeComms produkter:

 • Central enheden.
 • Adapter Switch.
 • Dør/vindue kontakt.
 • Video kameraet.
 • Røg alarmen.
 • Sirenen.

Central enheden

homecomm-central-unit

Central enheden har fået sit navn af en grund, dette er nemlig det centrale produkt i hele HomeComms serie af smarthome-produkter, og det er via Central enheden at de øvrige produkter opnår forbindelse til internettet.

Central enheden er udført i hvid plast og fylder ikke meget og skal tilsluttes en strømledende stikkontakt og din router.

Herefter kan du via din konto på HomeComms hjemmeside begynde at tilføje de gadgets du ønsker.

Vigtigt: Central enheden skal altid have forbindelse til internettet og strøm.

Adapter Switch

HomeComm-Adapter-SwitchAdapter Switchen bruges til at kontrollere lys og andre ting der bruger strøm når du f.eks er på ferie.

Dette kunne være lyset i stuen så det ser ud som om at du er hjemme.

Du kan tilføje flere forskellige lyskilder og du kan oprette timere for disse som du ønsker så lyset i stuen f.eks tændes hver dag klokken 18.00 og slukkes klokken 21.00.

Du kan tænde og slukke, samt indstille timere direkte fra din smartphone eller PC og du kan oprette alle dem du lyster da der ikke er nogen begrænsning på hverken tider, dage, eller antal.

Sirenen

HomeComm-alarm

Sirenen består af samme materiale som resten af serien, og sirenen giver en høj bippende lyd fra sig når den er aktiveret.

Du kan f.eks vælge at sirenen skal lyde når en af dør/vindues kontakterne bliver åbnet og den vil herefter gå igang hver gang der kommer en ny bevægelse ind foran kameraet.

Sirenen kan også kontrolleres via både smartphone og PC, og længere nede kan du se en video om hvordan du gør dette.

Sirenen går iøvrigt også igang hvis brandalarmen opfanger røg og begynder at dutte.

Sirenen hylder i 5 minutter eller indtil du slukker den manuelt.

Video kamera

HomeComm-kamera

Kameraet er på nuværende tidspunkt beregnet til indendørs brug og hvis en af dør kontakterne bliver åbnet og du har sat “Total alarm” til (mere om det senere) vil den optage bevægelse i op til 30 minutter efter, hvilket betyder at den vil tage et billede hver gang der er bevægelse foran kameraet. Billederne bliver gemt i skyen og kan tilgåes via HomeComm app`en eller via deres hjemmeside i op til 30 dage efter at billederne er blevet taget.

På nuværende tidspunkt opfanger kameraet bevægelser op til 10 meter fra hvor kameraet er placeret.

Ringen af lys rundt om kamera-linsen er LED-lys der bevirker at kameraet kan se i mørke og derfor også opfange bevægelse, til trods for at lyset ikke er tændt, når der er fuldstændig mørkelagt i rummet hvor kameraet er placeret.

Bemærk venligst: Billederne herunder er blevet behandlet således at de ikke fylder så meget, da siden ellers ville for lang tid at loade, så de er en anelse ringere end de billeder kameraet leverer i “real life”.

Interface via web – i totalt mørkelagt rum

nat-kamera-homecomm

Under kameraets indstillinger er det muligt at bestemme hvor lyse billederne skal være, samt at bestemme kontrasten på billederne, og sidst, men ikke mindst, hvor følsom bevægelses-sensoren skal være.

Har du f.eks en kat eller en hund er dette en oplagt mulighed for at sikre dig at kameraet ikke knipser en masse billeder af dit kæledyr istedet for tyven.

Herunder to billeder hvor jeg har leget lidt med kontrasten der kan gøre mørke rum lysere og omvendt.

På begge billeder står mine børn omkring 3 meter fra kameraet.

Sofia leger tyv

homecomm-kamera-dag

Marcus leger tyv

Homecomm-kamera-marcus

Du kan i alt have 4 kameraer tilsluttet din konto.

Kameraet kan dreje mere eller mindre hele vejen rundt om sig selv og det helt perfekte sted at hænge kameraet op er på loftet, altså med kameralinsen hængende nedad, da dette giver mulighed for at se i alle retninger.

Hænger du den på væggen, som den gør hjemme ved os, kan du også dreje kameraet i de retninger du ønsker, men du har større muligheder ved at hænge det på loftet.

Røg alarm

homecomm-smoke-detector

Røg alarmen giver sig selv. Når den opfanger røg går den igang med at bippe og samtidig aktiverer den sirenen, samt sender dig en notifikation. Du kan have lige så mange røg alarmer du ønsker og som med alle gadgets kan du navngive dem enkeltvis så du ved præcis hvilken røg alarm der er gået igang hvis uheldet skulle være ude.

Dør og vindue-kontakt 

2015-01-10-15.07.45Hvis dør/vindue-kontakten bliver brudt (se videoen længere nede) og du har aktiveret alarmen, vil kameraet aktivere sin bevægelses-sensor i 30 minutter, sirenen vil gå igang, og du vil modtage en notifikation på din smartphone.

Benytter du dig af Android Wear produkter som f.eks Sony Smartwatch 3, vil du også her modtage en notifikation.

Vil du hellere have en SMS tilsendt kan du vælge dette under indstillinger i HomeComm app`en på din mobil. Dette er smart hvis du er i udlandet og ikke har adgang til internettet.

Notifikation på Android Wear

HomeComm-Android-wear

Du kan tilføje alle de dør/vindues-kontakter du vil og give dem navne således at du kan se at det er f.eks er fordøren der er blevet lukket op.

Via web

homecomm-alarm

Opsætning:

Det første jeg skrev noterede mig, som jeg skulle huske at nævne her i testen, da jeg modtog HomeComms smarthome produkter og begyndte at sætte dem op, var at opsætningen var simpel og hurtig.

Så snart at Central-enheden var blevet tilsluttet en stik-kontakt og min router inde i stuen var det blot at pille bagdækslet af de produkter der kører på batteri, og aktivere batteriet, og derefter kunne jeg via min konto på HomeComms hjemmeside nemt tilføje de gadgets jeg havde fået tilsendt.

Produkterne der kræver strøm skal blot tilsluttes til dette og du kan herefter forbinde dem med Central enheden via din konto.

Kameraet var der heller ingen bøvl med og det tog mindre end 10 minutter både at få kameraet over på vores WIFI netværk, samt at hænge det op.

Når du tilgår kameraet første gang bliver du bedt om at oprette en kode, hvilket betyder at der ikke er en kode fra fabrikken som f.eks hackere kan identificere.

Fra jeg åbnede brugsvejledningen og til alle HomeComms gadgets snakkede med hinanden og var klar til brug er der vel gået omkring 30 minutter. Dertil manglede jeg at hænge røgalarmen og sirenen op, men de var aktive og klar til at tage imod en indbrudstyv eller noget røg.

HomeComm har formået at udvikle en række smarthome produkter der ikke blot er nemme at tilslutte, men også virker som de skal.

At det er muligt, selv for dem der ikke er specielt meget IT-kyndige, selv at forbinde og opsætte HomeComms produkter er et stort plus i min bog, og der vil derfor heller ikke være behov for at tilkalde en installatør, medmindre du selvfølgelig ikke har mulighed for selv at hænge produkterne op.

Praksis:

I sidste ende er det om produkterne virker der tæller, og en serie af sikkerheds-produkter der er lette at sætte op, men ikke virker i praksis, er ikke meget værd. Dette er heldigvis ikke tilfældet med HomeComms smarthome produkter og jeg har været yderst tilfreds med både brugervenligheden via web og HomeComms app på min smartphone, samt funktionaliteten på de forskellige gadgets.

Da vi bor i lejlighed og der kun er èn vej ind i lejligheden (medmindre man anskaffer sig en meget høj stige) har jeg kun haft brug for en enkelt dør/vindues kontakt, og det er til vores fordør, men du kan som sagt tilføje lige så mange du lyster.

Der er mulighed for 3 indstillinger med hensyn til alarm-tilstande:

 1. Total alarm til: (alle produkter er i alarm beredskab).
 2. Alarm fra: (alle produkter, undtagens røgalarmen er deaktiveret, men virker stadig). Selvom alarmen er slået fra kan du stadig vælge at du vil have notifikationer eller få tilsendt en SMS hvis røg-alarmen går igang eller en dør/vindues kontakt bliver åbnet.
 3. Skal alarm: (hvis du f.eks er hjemme og du kun vil have at alarmen skal lyde hvis der kommer nogen igennem f.eks terrassedøren eller bryggersdøren).

Når Total alarmen er slået til og en dør/vindues kontakt bliver åbnet går sirenen automatisk igang og kameraet aktiverer bevægelses-sensor i 30 minutter. Hver gang der kommer noget ind foran kameraet bliver der taget et billede der med det samme bliver gemt på din HomeComm konto, hvor det her bliver gemt i 30 dage. Du kan downloade eller selv slette de billeder du måtte ønske.

Hvis tyven stadig er hjemme ved dig efter at sirenen er holdt op med at hyle vil den gå igang igen hvis han bevæger sig ind foran kameraet.

Via din mobil kan du selv se hvad der foregår i dit hjem via live stream kameraet, og du kan sågar tage billeder via mobilen også.

Jeg har i test-perioden afprøvet alarm-funktionerne mange gange og HomeComms produkter har ikke èn gang svigtet mig.

TIL KLINTØ: her kommer video af kameraet

Er du ude på en længere rejse er Adapter switchen rigtig god da du kan styre f.eks lyset i huset derhjemme imens du er på ferie i Spanien. Du kan også oprette timere der slukker og tænder lyset på forskellige tidspunkter af døgnet.

Bonus til forældre

En ekstra lille funktion som vi er ret glade ved, er muligheden for at oprette flere brugere via din konto ved HomeComm. Der findes 3 forskellige brugerprofiler og du har automatisk admin-profilen hvis kontoen er oprettet i dit navn.

Hvis du ikke vil have at konen skal have adgang til de samme funktioner som dig så kan du oprette en bruger til hende med lidt mindre muligheder end dem du selv har, og til børnene eller rengøringshjælpen kan du oprette en profil der blot tillader dem at slå alarmen til og fra når f.eks børnene kommer hjem fra skole.

I praksis betyder dette at jeg får en notifikation hver gang at Marcus (min søn) kommer hjem fra skole og slår alarmen fra og åbner fordøren. Jeg kan se præcis på hvilket klokkeslæt han er kommet hjem og hvilken dør han er gået ind af. Det kræver selvfølgelig at børnene er store nok til at have en mobiltelefon.

HomeComm priser:

 • Startpakke 1 (Central enhed, Dør/vindue kontakt, og Adapter switch): 599 kr.
 • Startpakke 2 (Central enhed, Dør/vindue kontakt, og Video kamera): 899 kr.
 • Adapter switch: 149 kr.
 • Sirene: 199 kr.
 • Røg alarm: 199 kr.
 • Video kamera: 499 kr.
 • Dør/vindue kontakt: 99 kr.
 • Abonnement: 99 kr. pr. måned uanset antal gadgets, dog kan du max have 4 kameraer tilsluttet.

Konklusion:

Efter snart 2 måneders brug af HomeComms smarthome produkter er jeg blevet overbevist om at dette er vejen frem og jeg er vild med konceptet.

HomeComms smarthome produkter er både smarte og til at stole på.

At opsætningen er gjort så simpel så de fleste, uanset alder og viden om IT, selv kan tilslutte dem, gør det bare endnu mere attraktivt, og da størstedelen af os i dag har en smartphone, hvor man via HomeComms Android app kan styre og kontrollere de gadgets man vil, er mulighederne virkelig mange.

HomeComms app vil iøvrigt udkomme til alle 3 styresystemer, så uanset om du har Android, iOS, eller Windows, vil du altså kunne bruge deres smarthome produkter og styre dem via din smartphone.

HomeComms smarthome gadgets er hermed anbefalet.

appsandroid anbefaler ikon-01

Designet er i hvid plast der både gør dem holdbare men også gør at de ikke er for synlige når de hænger rundt omkring på lofter og vægge.

appsandroid bedømmelse 300px-07

 

Skriv kommentar
account_circle
email