Gratis spil skal sikre børn på trampolinen

Børneulykkesfonden, Forbrugerrådet og Sikkerhedsstyrelsen, har udvidet kampagnen, Hop med hovedet, med en app.

Hvert år er der over 8000 børn der kommer et smut forbi skadestuen efter at have tilbragt tid på havetrampolinen. 

“Ifølge tal fra Statens Institut for Folkesundhed er trampolinen det produkt, der forårsagede flest ulykker blandt børn under 15 år fra 2007 til 2009. Vi ved, at det ikke er produktet, der er årsag til ulykkerne. Det er derimod børnenes adfærd på trampolinen, og derfor har vi valgt at sætte ind med oplysning og gode råd, og har som noget helt nyt fået lavet et gratis mobilspil, siger Mette Cramon, kommunikationskonsulent i Sikkerhedsstyrelsen”.

Der sættes i det hele taget fokus på at forebygge ulykker på trampolinen, dette gøres bla. også med en film med “Lille Nørds” Jeppe Vig Find, der er ambassadør for kampagnen. Filmen kan ses på http://www.hopmedhovedet.dk/.

“Jeg er glad for, at der er stor fokus på trampolinsikkerhed, og håber kampagnen ‘Hop med hovedet!’ kan være med til at reducere det forbavsende høje antal af ulykker på trampoliner. 
Brugen af humor er vigtig for at få budskabet bredt ud, og jeg håber, at der i fremtiden vil kunne sættes flere rekorder i fornuftige, sjove og høje hop og ikke kun kedelige ulykkesrekorder i på et af tidens sjoveste legeredskaber for børn og barnlige sjæle”, siger Jeppe Vig Find.

Den danske Android app, Trampolinhop, er gratis og kan hentes lige nu via Google Play.

Kilde: Pressemeddelse 

Skriv kommentar
account_circle
email