Google Nexus 5 dansk pris og specifikationer

LG og Google har lanceret Google Nexus 5. Se den danske pris og specifikationerne her.

Vi har de sidste par måneder hørt og skrevet meget om Nexus 5, og nu har LG og Google så endelig annonceret at rygterne om et samarbejde holdt stik.

Google har tradition for at de i forbindelse med en ny version af Android udvælger en producent der skal lave mobilen der skal vise Android frem, bedre kendt som en Nexus mobil (eller tablet). I denne forbindelse drejer det sig om Android 4.4 KitKat.

Producenter som HTC, Samsung, og Asus, har alle været inde over i forbindelse med et Nexus-produkt, og dette er anden gang Google lancerer en Nexus smartphone i samarbejde med LG. LG står nemlig også bag Nexus 4, som er en klon af LG optimus G.

At LG atter står for at designe en Nexus smartphone må betyde at Google mener at de har gjort det godt (vi ved ikke hvilke parametre Google bruger når de finder partnere til nexus-produkter), og Nexus 5 er “bygget på” LG`s nuværende topmodel, LG G2.

Nexus 5 specifikationer:

 • Snapdragon 800 systemchip med en quadcore 2.26 GHz CPU
 • Android 4.4 KitKat
 • 5″ (4.95″) IPS fuld HD skærm (1920 x 1080)
 • 4G/3G/WIFI/GPS/Bluetooth/NFC
 • 16 GB intern hukommelse (omkring 12 til rådighed)
 • 2 GB RAM
 • 8 MP kamera bagpå med optisk billedstabillisering, og et 1.2 MP kamera foran
 • 2300 mAh batteri
 • Vægt: 130 gram
 • Trådløs opladning via NFC
 • Størrelse: 137,84 x 69,17 x 8,59 mm

Som i kan se minder Nexus 5 specs-mæssigt meget om LG G2, blot kommer G2 med en anelse bedre specifikationer. F.eks har G2 et 3000 mAh batteri og et 13 MP kamera med optisk billedstabillisering, samt en 5.2″ fuld HD skærm.

Faktisk er batteriet lige på den lade side efter min mening. Smartphones som HTC One og Sony Xperia Z har samme størrelse batteri, Galaxy S4 har et batteri på 2600 mAh, og alle nævnte mobiler er altså noget ældre. Nyere mobiler med samme størrelse skærm som f.eks Sony Xperia Z1 har et 3000 mAh batteri.

Skærmen er af samme type som på G2, og i vores test af LG G2 roste vi skærmen for dens flotte farver. 

 – Skærm-test: Samsung Galaxy Note 3 vs LG G2 vs Sony Xperia Z Ultra vs Sony Xperia Z1

Google Nexus 5 (sort, 16 GB) kan købes i Danmark fra i midten af november til en vejledende udsalgspris på 4000 kroner. Den kan købes i 3, TDC, Telia, Call me, og Elgiganten.

En af vores brugere (Kim Munch, der iøvrigt også har leveret artikler og videoer her til sitet) har netop bestilt den i Tyskland, og der er 1000 kroner at spare der.

Uddrag fra pressemeddelsen:

Kameraet i Nexus 5 er udstyret med LG Innoteks anmelderroste optiske billed­stabilisator, der blev introduceret i LG G2. Sammen med et 8-MP kamera med større lysfølsomhed samt mindre slør og støj er Nexus 5 suveræn til optagelser i dårlige lysforhold. Nexus 5 indeholder desuden Photo Sphere, der gør det nemt at optage og sammenføje billedserier til 360°-panoramaer. Google kan også oprette Auto Awesome-fotos og -videoer ud fra indholdet i dit bibliotek – lige til at dele med familie og venner. Den forbedrede HDR+-funktion i Nexus 5 tager en serie af billeder og sammensætter dem til at skabe et perfekt billede. Hardwaren udnyttes så til at frembringe en større spændvidde af skygge og lys baseret på de vekslende belysninger og farver i billedserien.

 

Nexus 5 er verdens første smartphone med Android 4.4 KitKat®, der rummer al Googles viden og kunnen i en tynd og let, men samtidig solid og robust enhed. Ud over den superhurtige Snapdragon™ 800-processor og 4G/LTE, kan Nexus 5 også prale med en 445 ppi Full HD IPS-skærm med avanceret in-cell-berøringsteknologi, der giver hurtigere berøringsrespons, lettere læselighed i dagslys og skarpere billeder. Funktionerne leveres pænt pakket ind i et slankt, moderne design, så man ikke er i tvivl om, at dette er Googles premium-smartphone.

 

Android 4.4 er hurtigt og kraftig, men samtidig utroligt nem at betjene. Den nye samtale ­brugerflade foreslår automatisk de kontakter, som brugeren mest sandsynligt vil ringe til, samtidig med at Caller ID fra Google viser, i hvilken sammenhæng opkaldet kommer fra, selvom telefonnummeret ikke er gemt i kontaktlisten. Brugeren kan sende og modtage tekstmeddelelser direkte fra ”Hangouts” via Android, der nu understøtter deling af geografiske steder.

  

Med velkendte, brugervenlige applikationer såsom Gmail, Chrome, Calendar, Maps, Drive og Hangouts, får Nexus 5 brugeren nemmere ved at holde styr på dagligdagen. Google Now gør det nemt at starte en stemmesøgning ved blot at sige: “Okay Google”, og med over en million applikationer, spil, film, bøger og musiknumre på Google Play vil man med stor sandsynlig finde det, man leder efter.

NEXUS 5-2 

(21) kommentarer
 1. Jeg har haft Nexus 5 i hænderne i dag, da jeg var med til LG’s presselancering af den (jeg er blevet udvalgt som LG-ambassadør).

  Alle er meget velkomne til at læse mine førstehåndsindtryk på http://www.hoelgaard.com.

  Der kommer mange flere indtryk, når jeg får min egen Nexus 5 tilsendt fra LG. Glæder mig! 😀

  1. Høy skulle osse have været derover (vi var jo blandt de 3 danske medier der var med LG i New York), men der var ingen af os der havde mulighed for det desværre..

   1. Altså vi var med i New York men havde ikke muligt for at komme til lancering af Nexus 5 😛 kunne godt misforståes…

 2. Munch – tak det var lige det med om der var en adresse i forhold til garanti, det er jo fint. Det med adressen var nemlig som du selv siger noget andet, og den kan jo skifte ejer flere gange. Gid man dog havde en kollega i tyskland 🙂

 3. Much – må jeg lige spørge ind til garanti?. Når den er købt via google play i tyskland, hvor går man så hen, hvis den går i stykker?. Har din kollega bestilt den med hans google konto?, og det betyder vel ikke noget?.
  Spørger slf fordi jeg gerne vil prøve det samme 🙂

  1. Ja han har købt den med sin Google konto, hvis den skal indsendes har jeg alle papirer som fulgte med, jeg sender så mobilen til den adresse som er påført,hvis du tænke på mit navn/adresse kontra hans er det ikke noget problem, han kunne jo evt have givet mig den i fødselsdagsgave ikke

 4. Det er ingen problem, jeg købte N4 for 3 mdr siden i Flensborg, i sætter bare sproget til Dansk så er det som når i køber i Danmark, garanti er også 2 år, jeg købte den ved noget som hedder Saturn i Flensborg, hvor de også snakker Dansk, ikke langt derfra er der også noget som hedder Mediemarkt, begge steder kan i gå ind på deres hjemmeside og bestille den. Jeg ved at begge steder får de N5 inden for næste uge. Jeg har selv købt N5 over Google play hvor den er 50 € billigere.
  Jeg har fået en kollega til at bestille den da han bor i Tyskland, men i kan selv gøre forsøget ved at hidemyass og oprette en ny google konto så den tror i bor i Tyskland men det kræver i har en adresse i Tyskland. Men det er ikke noget jeg har prøvet. Men for at gøre det helt klart, så sker der ikke noget ved at købe i Tyskland, jeg får min d 8 Nov hvis i har nogle spørgsmål

 5. Hejsa folkens.. Hvor i tyskland skal man købe telefonen for at være sikker på den kan bruges herhjemme… 🙂

  1. Det kunne jeg også tænke mig at vide (skriver her så jeg kan få en meddelelse ved opfølgende kommentar).

  1. Ja men så skal de godt have optimeret meget da 🙂 det er 700 mAh til forskel fra andre modeller med same skærmstørrelse. men det bliver spændende at se

 6. Den ser bra ud da 🙂 men batteri er ikke så stor så den skal være god optimalt for at følge med de andre big boys 😛

Skriv kommentar
account_circle
email