Er du ok? – ny service til dem der bor alene

erduok

Ny service “holder øje” med enlige, ældre, og singler (hvis dè eller deres pårørende ønsker det) ved at de skal besvare en daglig SMS eller mail. 

I Danmark er der over èn million personer der bor alene, mange af dem er ældre og andre uden tilknytning til arbejdsmarkedet. 

Mange af disse personer har ikke løbende kontakt til familie og venner, og erduok kan måske give disse personer lidt mere tryghed ved at vide at nogen vil træde til hvis der skulle ske noget.

Konceptet er simpelt. Efter tilmelding via erduok.com, får den aleneboende en SMS eller mail dagligt som skal besvares. Bliver SMS`en (eller mailen, afhængig af hvad der er valgt) ikke besvaret, vil en kontaktperson (efter eget valg) få besked herom.

Den, man vælger som kontaktperson, kan være en ven eller et familiemedlem, som skal give tilsagn om at reagere aktivt ved en telefonopringning eller besøg på adressen, hvis der ikke bliver svaret på den daglige mail eller sms.
Ikke kun den enlige kan føle tryghed ved at tilmelde sig. For mange pårørende vil det også være en lettelse at vide, at der bliver ”holdt øje” med den far, mor, søn, datter eller ven, som bor for langt borte til, at hyppig kontakt er mulig

Servicen  er gratis frem til 1. juni 2013, og herefter koster det 45 DKK om måneden for daglige tjeks via mail, og 75 DKK om måneden for daglige tjeks via SMS.

På billedet øverst i artiklen ses Bent Pristed, udvikleren af konceptet.

erduok-flyer

Kilde: Pressemeddelse  

(12) kommentarer
 1. Nej, det VAR vi ikke enige om. Jeg har nu skrevet til ophavnsmanden og skældt ham ud for urimelig pris og utilstrækkelig information. :E:
  SVAR: Tak for dine kommentarer. Prisen er kr. 75/måned (30 dage). Jeg beklager hvis det var uklart er der er tale om kr. 1,50 pr. dag.
  Venlig hilsen ERDUOK.com ApS Bent Pristed

  Nu er vi enige om at prisen er god, ja enda meget god. 🙂

  1. Tak for oplysningen Buch. rart at der er nogle der kan tage tingene i deres egne hænder, jeg ville aldrig (af ren dovenskab) have kontaktet dem så tak for det 🙂 (det er ment positivt).

 2. @Svendedrengen hvis du gå længere ind og læser detaljer står der.
  Meddelelse fra erduok.com via SMS kr. 75/måned (30 stk.)

  1. Vil gerne give dig ret i at det er lidt tvetydig skrevet, men er vi så ikke enige om at det kun kan være 75 per måned? Ellers er det jo helt vildt, ikke?

 3. Jeg er kun delvis enig med jer. Idèen er fin og flot fundet på, men prisen er ublu. 75 Kr. om dagen det er efter min opfattelse ude af proportioner. Det ville koste mig 2250 Kr. om mdr. Hvor mange enlige og pensionister har råd til det.? Samtidig er det jo ikke ophavsmanden der laver noget, det er jo de venner der gratis bliver tlisluttet som hjælper

 4. Kunne ikke være mere enig 🙂 Jeg bor alene og ser ikke min familie af grunde jeg ikke vil ud ned her men de ville sikkert synes om at jeg bruger den her ting. Skal der hentes en app?

 5. Tak for det. Dejligt at der bliver udviklet ting der virkelig er gavnlige for de der ikke er beriget med daglig omgang med andre mennesker.

Skriv kommentar
account_circle
email