En Android cafèaften med hovedstadens ordblindeskole

Android gør tingene anderledes end alle andre. Det gør Hovedstadens Ordblindeskole også for de mange ordblinde. En Android cafeaften.

Hver den første onsdag i måneden er der cafeaften. Her møder du mange forskellige borgere, som er ordblinde. Der var bl.a. en tømrer (byggeleder), en arbejdsmiljørepræsentant, en fra Byggeri og Anlæg, en chauffør, en Web Master o.s.v..

En ganske anden måde at møde ordblinde på, nemlig at tænke ud af boksen. At sidde ned, tale sammen, vise løsninger, dele erfaringer, høre om behov og meget mere.

Hovedstandes Ordblindeskole har gode faciliteter og mange gode metoder til at hjælpe de ordblinde med. Alle deltagerne havde forskellige behov og alle hjælpes forskelligt via en udredning uanset om, der er tale om en studerende, en borger i job eller en borger, der skal hjælpes i sin fritid.
Du hjælpes typisk op til 10 timer med et program over det første år.

Android og HTC Sensation blev meget godt modtaget med programmet mobile112, fordi, som Hovedstadens Ordblindeskole siger, det kan det samme som CD Ord og meget mere, samlet i et program.
HTC Sensation er nam, hurtig, brugervenlig, god og nøjagtig skærm, gode farver, god belysning samt god ergonomi. Alle pengene værd. Android er så limen bag ved det hele, som får tingene til at spille, så det er en fornøjelse.
Jeg fik så 2 super gode forslag til forbedringer, som bliver lagt ind, men også nye brugere.

I stedet for en typisk skoletime, hvor en person står og underviser alle, så prøver alle tingene af, stiller spørgsmål, prøver mere o.s.v.. Meget konstruktivt. Spredningen i alderen var ligeledes stor. Fra 28 år til 57 år. Så du får mange vinkler på samtalerne, som gør det spændende at deltage. Alle kan hjælpe alle.

Så Android, HTC Sensation og mobile112 blev inviteret igen til 1. onsdag i november.

Hovedstadens Ordblindeskole tester så HTC Sensation og Android i de næste 14 til 30 dage. Det bliver så interessant at høre om specialisternes meninger.

Det kommer så næste gang, jeg skriver. Læs 2.del.

Kaffekoppen er taget herfra.

Skriv kommentar
account_circle
email