Danmarks officielle 112 app er klar til download

Opdatering: Alarm 112 app’en, lanceret i 2013, bliver erstattet af ny teknologi og kan derfor ikke længere downloades som app. Eksisterende brugere kan dog fortsat bruge den. Vær opmærksom på, at der florerer flere uofficielle apps rundt på Google Play med samme navn.

Via den nye danske 112 app kan alarmcentralen se din position via din smartphones GPS-koordinater.

Med den netop udkomne officielle 112 app kan du muligvis få hjælp hurtigere. Når du starter et opkald via 112 app’en til alarmcentralen logger de nemlig din GPS-position så de ved hvor du befinder dig.

Umiddelbart ville dette jo være smart hvis man var så uheldig ikke at kunne tale grundet en ulykke eller lignende.

112 app’en kræver data, GPS, og dansk grund under fødderne for at virke, samt skal du som det første når du åbner app`en indtaste dit tlf.

Download 112 app gratis nu

Er du ved at løbe tør for strøm og dit batteri er under 25% vil din smartphone ikke sende GPS-koordinaterne. Dette er en sikkerhedsforanstaltning, og en smart en af slagsen, så du er sikker på at du kan få fat på alarmcentralen.

App’en er resultatet af et samarbejde mellem Københavns Brandvæsen, Rigspolitiet, og Geodatastyrelsen med økonomisk støtte fra Trygfonden.

Læs også:

 – Akuthjælp app’en

 – Falcks Autohjælp app

(10) kommentarer
    1. App’en er ikke længere tilgængelig som download, da den lukkes ned. Se mere øverst i artiklen.

  1. Som MTB køre har jeg altid min mobil med i skoven i tilfælde der skulle ske noget. For nylig har jeg installeret 112 app´en forbi jeg har hørt at Falck kan finde en på GPS koordinator er dette korrekt? Hvis man er kommet ud for en ulykke i skoven ville ambulancen så kunne finde en på GPS koordinaterne?

    1. Banditten det er ikke svært at afprøve. Du ringer bare op gennem app’en og fortæller, at du vi sikre dig, at den virker. Og så kan de fortælle om de kan se din position eller ej inde på alarmcentralen. Og så ved du om den virker som den skal eller ej. Man skal dog ringe gennem app’en og telefonens GPS skal være slået til når man ringer op.

  2. Banditten, du skal ringe fra App’en… Et enkelt tryk, så er du igennem og din position bliver automatisk sendt til Alarmcentralen 🙂

Skriv kommentar
account_circle
email