Color note

Color note er en gratis app, der kan hentes fra Android market. Det er en noteblok med “to do” liste. En “to do” liste er en huskeliste eller indkøbsseddel hvor man kan krydse tingene af blot ved et enkelt tryk på skærmen. Jeg har kørt en apps testsColor note.

 Color note test :

Funktioner:

Som sagt har vi her fat i en noteblok og “kryds af” liste til din Android telefon. Man kan opdele sine noter i forskellige farver, ni forskellige, for at være præcis, og man kan vælge om de skal vises på en række eller som små opslagstavler(se billede). I Color note giver man hver note giver man en titel og en farve. Man kan ikke oprette mapper. Man kan downloade programmet “Colordict” fra Android Market, og man får så en engelsk ordbog. En fed detalje er, at når man skriver et telefonnummer, er det bare at trykke på det skrevne nummer, og du kan ringe direkte op til vedkommende. Dette gælder også websider. Hvis du feks. har skrevet et par numre ind som du helst vil holde private, kan du låse den ene note med et kodeord, så det kun er dem der kender koden der kan læse hvad du har skrevet. Man kan ikke låse hele noteblokken. Man kan ændre på tekststørrelse, hvilken farve noterne skal sorteres efter, og sende sine noter med sms eller email. Hvis man har brug for påmindelse, kan man vælge mellem 14 tidsintervaller fra 5 minutter til en uge. Muligheden for at tage backup til SD kortet er der også. Foruden det kan man hænge små sedler op på sine skærme, så feks. indkæbslisten er hurtig at få fat i. Når du surfer rundt på nettet, og du falder over en URL du vil gemme, holder du fingeren på URL adressen i to sekunder og muligheden for at sende den til Color note dukker op. Du kan også hive et par små widgets ud på skrivebordet.

Brugervenlighed:

Når man åbner Color note får man tilbuddet om at oprette en ny note. Man skal så vælge om det skal være ren tekst eller en “kryds af” liste. Tastaturet popper selv frem og man kan skrive i både vertikalt og horisontalt tilstand. Det kræver to tryk at ændre farven. Man behøver ikke gemme sine noter, det klarer den selv. Et tryk på menu knappen giver dig mulighed for at sætte en alarm, sende beskeden eller låse den.

“To do” eller “kryds af” listen er også rimelig nem at gå til. Man kan hænge den ud på sin “home screen” for at gøre det nemmere. Hvis den hænger der ude, kræver det 3 tryk at komme til at skrive(husk at testaturet selv popper frem), og ellers 4 tryk.

Praksis:

Jeg har prøvet at skrive både et telefonnummer og en hjemmeside ind, og begge gange blev jeg viderestillet blot ved at trykke på nummeret eller linket. Tanja kunne heller ikke komme ind og se hvad jeg IKKE ville give hende i fødselsdagsgave, så låsefunktionen fejler heller intet. De noter jeg havde sat lås på, efter der var lavet en backup til mit SD kort, kunne stadigvæk kun ses hvis man havde koden.

Jeg tog en tur i Føtex med telefonen og åbnede min “to do” liste med et enkelt tryk, da jeg havde placeret den på min hjemme skærm. Tryk, tryk, og tryk. Tingene blev krydset af efterhånden som jeg fik dem lagt i kurven. Bagefter et tryk på menu knappen, og jeg får muligheden for at slette de ting jeg har krydset over eller sætte dem bagerst i køen.

At sende en af sine noter med sms eller email er nemt og fungerer uden nogen dikkedarer.

Konklusion:

Med tanke på den er gratis, må jeg sige at Color note er en fantastisk app. Den er simpel at have med at gøre, men rummer alligevel mange muligheder. De eneste mangler der kunne være, er at man ikke kan oprette mapper(det gør man på en måde med farverne). Hvis du står og mangler en note og “to do” list, synes jeg du skulle give den her en chance. Især funktionen med at sende URL adresser bruger jeg meget og så funktionen med at kunne låse sine noter er også praktisk. Den er kommet på listen over de 100 fede gratis Android apps.

Min vurdering: 4/5


AndroidMarket_ikon_50  Color note Android market
Android_market_PC  Color note Android market
appbrain_ikon_48  Color note Appbrain market

Eller scan koden med din mobiltelefon:   

Colornote_Android_QR

 

Testet version: 2.0.0


 

Color_note_1 Color_note_2
Color_note_3 Color_note_4

Brugervurdering af Color Note:

(2) kommentarer
    1. Hej og velkommen!
      Måske kan de godt være lidt uskarpe hvis du har en stor skærm, jeg kigger på det og god dag 😉

Skriv kommentar
account_circle
email