Google arbejder på stærkt censurerede nyheds- og søge-apps til Kina

Ytringsfriheden er stærkt begrænset i Kina — offline, men så sandelig også online. Det har udenlandske IT- og app-udviklere måtte sande i årevis.

Hvis du har noget at tilbyde det kinesiske marked, må du spille efter deres regler og give den kommuniske regering stor råderum over hvad der bringes og hvad der kan kontrolleres.

Nu melder rapporter, at Google News applikationen, som fik en større modernisering tidligere i år, nu skal tilbydes til kineserne — dog i en stærk censureret udgave. Det kommer oveni nyheden om at Google tilsyneladende også arbejder på en censureret søge-app.

Meldingen får en blandet modtagelse, da Google essentielt bryder med tidligere principper om ikke at censurere deres produkter.

Ifølge The Information har Google arbejdet på apps’ne siden sidste år og har mødtes med kinesiske repræsentanter af flere omgange, for at diskutere projektet.

Produkterne menes at være et slags “good will” tilbud til den kinesiske regering, for at vise at Google er mere end villig til indordne sig under landets strenge censurlovgivning.

Donald Trumps handelsekrig mellem Kina og USA har dog imidlertid vist sig at sætte en kæp i hjulet og det bliver spændende at følge hvad projektet ultimativt udmunder i.

Skriv kommentar
account_circle
email