Anmeldelse af Sony Xperia Z1

Anmeldelse af Sony Xperia Z1, hvor vi bla. kigger på om den kan tåle vand og designet. 

Fremhævede specifikationer: 

 • 5″ LCD skærm (441 ppi) med fuld HD (1920 x 1080)
 • LTE/GPS/NFC/WIFI/Bluetooth
 • 16 GB intern hukommelse, hvoraf ca. de 12 GB er tilgængelige (mulighed for udvidelse med micro SD kort op til 64 GB)
 • 2GB RAM
 • 20,7 MP kamera bagpå og et 2 MP kamera foran
 • 3.000 mAh batteri
 • Stereo FM radio med RDS
 • Snapdragon 800 systemchip med en 2,2 GHz quadcore processor og Adreno 330 GPU
 • IP 58 klassificeret
 • Størrelse: 144 x 74 x 8.5 mm
 • Vægt: 170 gram

Sony Xperia Z1 er efterfølgeren til Sony`s første rigtige topmodel, Xperia Z, og der er tydeligt at mærke at efter lanceringen af Xperia Z, at Sony er blevet mere eftertragtet indenfor mobil-verdenen. 

 – Anmeldelse af Sony Xperia Z 

Sammen med den første Z-smartphone lancerede de også Xperia Tablet Z, en tablet der ligesom mobilen både har top-specs og er vand og støvtæt.

 – Anmeldelse af Sony Xperia Tablet Z

Et stykke tid før lanceringen af Xperia Z1 kom så Xperia Z Ultra, verdens første smartphone der blev lanceret med en Snapdragon 800 systemchip og med en 6,4″ fuld HD skærm.

 – Anmeldelse af Sony Xperia Z Ultra

Da vi i sin tid anmeldte Xperia Z var vi meget begejstrede for den, og lad os se om Xperia Z1 kan løfte arven videre. Vi starter med en unboxing som vi lavede da vi fik den ind af døren. Bemærk venligst at der ikke medfølger hørebøffer i salgspakken, men en stander til opladning (helt uundværligt, jeg bruger standeren hele tiden til min Z).

 – Sony Smartwatch 2 anmeldelse

Alle videoer kan afspilles i fuld HD

Og hvad vores førstehåndsindtryk var af den.

Udseende:

Ganske som samtlige produkter i Sony`s Z-serie, er Xperia Z1 en stilfuld mobil at se på. Bagsiden er sort (på vores test-model) og Sony har rykket sig på designfronten ved at bruge aluminum på siderne (unibody) og blandet med den sorte farve får man virkelig et indtryk af at her har vi en kvalitets-mobil. Set i forhold til andre topmodeller som Samsung Galaxy S4 og LG G2 er Sony langt foran på designsiden.

På højre side har vi den velkendte tænd/ sluk-knap som selv folk med små hænder kan nå, og lige under volume op og ned. Nederst på samme side er der en decideret kameraknap.

Sony Xperia Z1 test back

På venstre side er micro-SIM og micro SD kortet, og ovenpå Jackstikket. En fed lille detalje er at der nede i det ene hjørne er mulighed for at binde en strop i Xperia Z1, ganske ligesom du kender det fra kameraer.

Grundet valget af materialer og et stort 3000 mAh batteri, er Sony Xperia Z1 en anelse større end forgængeren Xperia Z, trods at skærmstørrelsen på de 5″ er bibeholdt. F.eks er Xperia Z1 144 mm lang, og Xperia Z er 139 mm lang. I bredden er Xperia Z1 74 mm imod 71 mm på Xperia Z. I tykkelsen er Z1 8,5 mm imod 7,9 mm på Xperia Z.

Vægten er også forøget betydeligt, og Xperia Z vejer 146 gram og Z1 170 gram. 

Trods at størrelsen er forøget er Xperia Z1 mere stilet end Xperia Z og den kan fint konkurrere med HTC One om at være verdens lækreste smartphone.

Bras eller….

Noget af det der har gjort at Sony`s mobiler er eftertragtede er at de er støv og vandtætte, samt at byggekvaliteten har været i orden.

Her er Xperia Z1 ikke nogen undtagelse og du har virkelig en følelse af kvalitet når du står med den imellem dine hænder, og der er intet der knirker eller knager når du trykker lidt hårdt på den.

Vil man lave en mobil der virker solid og virkelig er det kan man ikke bruge plastik, og kan man ikke bruge plastik kan vægten ikke holdes nede, så det er enten eller.

Ikke bare mener jeg at du godt kan tabe den på gulvet uden at der sker det helt store, men du kan også tabe den i toilettet (jeps, af alle de mails i sender til os angående at jeres smartphone er faldet i vand, har det drejet sig om vandet i toilettet i langt de fleste tilfælde).

Herunder kan du se Xperia Z1 i vand. 

Opkald og SMS:

Lyden er udmærket under opkald og jeg har endnu ikke oplevet at der har været udsvingninger eller at forbindelsen er hoppet af under en samtale. 

Da Sony har placeret volume op og ned på den side hvor du har din tommelfinger (medmindre du er venstrehåndet) er det nemt at skrue op og ned for lyden under samtale.

Sony-Xperia-Z1-opkalds-app

SMS-app`en er simpel og det gode ved Sony`s brugerflade er at den er let og at de ikke har pillet for meget ved Android (hvis man er til det selvfølgelig), og det er hurtigt at tilføje billeder, videoer, skitser eller andet.

En ting jeg bruger ofte er at vedlægge en signatur når jeg skriver SMS (Venligst Morten Høy, chefredaktør ved AppsAndroid.dk), da gratis reklame er den bedste reklame (nogen gange så da), og netop det med en signatur i SMS tilbyder ikke mange SMS-apps, så jeg plejer at bruge Handcent SMS app. På Sony Xperia Z1 er det dog dejligt nemt (det er det ikke på alle mobiler) at tilføje en “hurtig tekst” selvom du er ved at skrive din SMS, så det har klaret tricket og jeg har ikke behøvet at installere en anden SMS-app.

Sony-Xperia-Z1-sms-app

Tastaturet er hurtigt at skrive på og reagerer fint på berøring, og da det igen er et simpelt layout er overblikket godt når der skal skrives hurtigt.

Du har mulighed for at ændre layout osv på tastaturet. 

Medier:

Sony Xperia Z1 har et 20,7 MP og det gør den til toppen af poppen når vi snakker kameraer i mobiltelefoner. Som om at dette ikke skulle være nok er der også en større sensor end hvad der sidder i både HTC One og Galaxy S4 Zoom, hvilket i praksis betyder at der bliver lukket mere lys ind, hvilket igen skulle bidrage til bedre billeder ved lav belysning og mindre støj på billederne.

Der er ikke optisk billed-stabillisering som vi ser på LG G2, men istedet er der Sony´s BIONZ til mobile enheder.

Sony har dog snydt os lidt her føler jeg, for vil du have billeder i 16/9 format (og hvem vil ikke det i dag) kan du kun tage billeder på 8 MP, ellers er billederne i 4/3 format.

Billederne er dog gode, og kameraet har en god reaktionstid. Jeg havde dog forventet at billederne var en anelse bedre må jeg indrømme.

Du kan se masser af billeder taget med Xperia Z1 ved at trykke på linket herunder (du kan læse på titlen i hvilket mode de er optaget).

En ting der imponerede mig, er at billeder hvor der bliver zoomet meget ind, er rigtig gode.

 – Billeder taget med Sony Xperia Z1 (åbner i nyt vindue).

Kamera-app`en er nok noget af det fedeste jeg længe har set og jeg (og især børnene) er vilde med softwaren. F.eks kan du tilføje fede effekter og tage 30 billeder før du snapper og 3o billeder efter, og så vælge det bedste af dem.

Video kan optages i 30 fps, og siden at LG på G2 tilbyder 60 fps, og at Sony direkte er kendt for deres kameraer og video-optagere, så ville jeg gerne have set at det også var muligt på Xperia Z1.

Video-optagelserne er dog gode, men ikke bedre end hvad f.eks G2 tilbyder.

En fed funktion er muligheden for at streame video direkte ud på din facebook-væg og se dine venner kommentere og syntes godt om direkte på slærmen af Xperia Z1. Det fungerer fint men kan godt hakke lidt hvis forbindelsen ikke er hurtig.

Screenshot 2013-10-01-07-38-33

En anden app der også hører til blandt de fedeste jeg har brugt er Sony´s Walkman-app. Brugerfladen er super lækker og har du downloadet musik ned på mobilen og mangler covers til sangene tager det kun 2 minutter for Sony at klare den sag.

Selv med en WASP-sang, et band der var populært i 80`erne blev albumcoveret hurtig fundet og sat på.

Sony-Xperia-Z1-walkman-app

Lyden under afspilning er direkte ringe medmindre du bruger hørebøffer. Så er lyden til gengæld direkte god, og selv med billige hørebøffer er afspilningen en fornøjelse.

FM;-radioen fungerer okay også.

Sony-Xperia-Z1-FM-radio

Skærmen:

Sony Xperia Z1 test 4

Skærmen er på 5″ og med en opløsning på 1980 x 1080 pixels, hvilket giver en ppi på 441.  Det er det samme som på forgængeren Xperia Z, men Xperia Z1 er forbedret da Sony har smidt deres X-reality og Triluminos teknologien med over. Triluminos har et bredere farvespekter end hvad vi ellers ser, men har du det slået til virker det kun når du tjekker billeder og ser videoer.

Min holdning til at Sony prøver at få deres TV-teknologi over på en smartphone er ikke positiv, for ligesom vi viste jer i testen af Xperia Z er det også på Xperia Z1 ubrueligt under video-afspilning, da billedet nærmere bliver forringet end forbedret.

Derudover er det også batteri-krævende, så bare slå det fra og glem at det eksisterer.

Selvom det ikke er så tydeligt på videoen herunder, så ER skærmen på Xperia Z1 bedre end den den sidder på Xperia Z. 

Skærmen er beskyttet af en beskyttende film og hvis du fjerner filmen fjerner du samtidig logoet øverst oppe. Det har ikke været muligt at finde ud af om det er Gorilla Glas eller Dragontail der ellers beskytter skærmen.

“We can’t comment on supplier brand names, but Xperia Z1 uses durable tempered glass that has equivalent specs to Gorilla/Dragontrail”

Til trods for at Sony har bibeholdt LCD-skærmen er det en virkelig flot skærm der bare skriger efter at blive set film og spillet på, og skærmen står knivskarpt.

Ulempen ved skærmen er at den i forhold til at andre smartphones med en anden skærm-teknologi godt kan virke lidt mat i farverne, og så er synsvinklen ikke særlig god. 

Herunder kan du se Sony Xperia Z1 (venstre) vs Sony Xperia Z vs Samsung Galaxy S4 vs LG G2 (højre) i en skærmtest. Som i kan se er problemet på Xperia Z1 størst når man kigger på den fra siden (du ville nok aldrig bruge din smartphone i den synsvinkel). 

Skærmen reagerer altid på berøring og der er understøttet brug af 10 fingers multi-touch, hvilket betyder at du kan røre skærmen med f.eks 5 fingre og stadigvæk slide igennem dine startskærme.

Lysstyrken er helt oppe på 450 nits, ganske som på HTC One og LG G2. Til sammenligning har SGS4 har 300 nits. Det betyder at du fint kan se hvad der sker på skærmen, også selvom der er rimelig lyst.

Jeg kører med en fast lysstyrke på 50%, hvilket er fint til indendørs brug og udenfor hen på aftenen. 

Som på alle andre smartphones er auto-lysstyrke også her en drillepind da skærmen indenfor bliver alt for mørk.

Praksis:

Sony`s brugerflade er nem hvis du ikke før har haft Sony mobiler, og selvom der længe ikke er de samme muligheder som vi ser på både HTC`s, Samsungs, og LG`s brugerflader, er det eftertragtet at holde sig tæt op af den rene Android.

Der medfølger widgets nok til at du kan starte uden at skulle installere og hente fra Google Play, og især kamera-widgetten er ungerne helt vilde med. Den tilbyder nemlig direkte fra startskærmen at tage et billede i en forudvalgt mode.

Sony-Xperia-Z1-UI

Sony´s egen version af integrering med de sociale medier hedder “Social Life” og den benyttede jeg rigtig meget i den 3 uger lange test-periode. Især muligheden for at streame direkte til facebook er ret cool.

Er du på ferie kan du via kameraet også få information om de serværdigheder du går og ser på, blot gå ind i kameraet og åben “Info eye”, der dog kræver at der bliver tilføjet noget mere indhold før det er godt…men så kan det også blive rigtig godt.

Du har mulighed for at tilføje op til i alt 7 startskærme, og den største ulempe ved brugerfladen (ganske som på LG G2) er at når du longpresser på et tomt spot på skærmen for at tilføje apps og widgets, minder brugerfladen om Samsungs Touchwiz hvilket er ret tidskrævende hvis du ligesom mig har mange widgets installeret.

Det er ikke muligt på Xperia Z1 at tilføje widgets direkte fra app-draweren.

Herunder ses hvordan du tager et screenshot.

Der er intet der lagger i brugerfladen overhovedet (ikke på min test-model ihvertfald) og ligemeget om jeg åbner browseren eller et spil kører det hele bare flydende. Telefonen kan godt blive lidt for hurtig varm når der spilles tunge spil.

Da skærmstørrelsen på Xperia Z og Xperia Z1 er ens, og batteriet i Xperia Z1 er større, burde batteritiden også være noget bedre (batteriet i Xperia Z er på 2330 mAh og det i Xperia Z1 er på 3000 mAh), men og det er den da også. 

2 timers film via Netflix fra en fuldt opladet mobil med en lysstyrke på 60% endte på 60% batteri tilbage, så mit bud er at du kan presse 5 til 6 timers streaming ud af den.

2 timers browsing med samme lysstyrke fra en fuldt opladet mobil endte på 70%, så du burde have også en 5 til timers kontinuerlig browsing til rådighed.

Med hensyn til at browse rundt tilfældigt, og se lidt Youtube, holder den batteri bedre end Galaxy S4 som har et batteri på 2600 mAh, altså lidt mindre end de 3000 Xperia Z1 bærer rundt på, men den kan ikke hamle op med konkurrenten LG G2 der har samme størrelse batteri.

Herunder i videoen browser vi rundt i 16 minutters tid (tip: videoen er kedelig).

Bemærk at vi ikke har lavet en rigtig batteritest, men baseret det på brug i det daglige. Batteritiden er hvad jeg vil kalde god, batteritiden under opkald er dog hvad jeg vil kalde spektakulært, da jeg aldrig før har oplevet en smartphone der tager så lidt batteri under samtale

Noget der kan forlænge batteritiden gevalidgt er STAMINA-mode, der sørger for at det kun er de apps du vælger der kan bruge internet når mobilen er i dvale, og det betyder at når den ligger i lommen på dig, tager den ikke særlig meget strøm i forhold til andre smartphones.

Sony Xperia Z1, bliver ligesom Xperia Z og LG G2, hurtig fedtet til under brug og for at holde den ren for fedtfingre er du nødt til at pudse den nogle gange om dagen.

Størrelsen og vægten generer ikke mig i det daglige, jeg har ingen problemer med at have den i cowboybukserne når jeg går og sidder ned.

4G/3G/GPS virker upåklageligt, og den browser fint rundt på selv tunge sider ved hjælp af Google Chrome der er standard browseren. 4G på Telias net er dog ikke meget hurtiger end 3G, men det har ikke noget med Xperia Z1 at gøre, dog nærmere hvor jeg befinder mig.

Sony Xperia Z1 er stabil og har ikke crashet en eneste gang under testforløbet.

Konklusion:

Sony Xperia Z1 er den lækreste mobil vi til dato har testet. Designet er virkelig gennemført, og næsten alle de personer der har set den i løbet af de 3 uger hvor vi har testet den, har spurgt ind til den. Alle har sagt det samme, nemlig at den er lækker, og det er designet der trækker de helt store point her i testen.

Den er en anelse på den tunge side, men så får vi også en smartphone der kan tåle at blive smidt i vandet hvilket vi ser som en stor fordel.

Vi er lidt skuffede over batteritiden, her virker det som om at Sony (det ved vi ikke noget om) ikke har optimeret tingene nok, men blot læner sig tilbage og tænker at STAMINA nok skal redde dagen, hvilket det også gør.

Kameraet var vi også lidt skuffede over, muligheden for kun at tage 8 MP billeder i 16/9 format virker lidt forhastet, så ville vi hellere at Sony havde ventet et halvt år endnu.

Brugerfladen og stabillitet kører uden problemer.

Bemærk venligst at da touch-knapperne er placeret på skærmen er skærmen faktisk ikke 5″, medmindre du ser film via Netflix eller andre tjenester der tillader at knapperne går væk (det gør HBO Nordic`s app ikke). Driller Netflix er det fordi at du har trykket for hurtigt på skærmen, så forbliver den sorte bjælke der nemlig med nogle små prikker. Efter at du har startet en film skal du vente 2 sekunder før du trykker, så får du fuld skærm.

Sony Xperia Z1 test 5

Jeg har det sidste halve år haft en Sony Xperia Z som min standard smartphone, og selvom jeg mener at der er nogle ting der kan gøres bedre, er det stadig et stort skridt fremad i den rigtige retning, og til jer der sidder derude og spørger om i skal beholde jeres nuværende Xperia Z eller købe Xperia Z1, kan jeg kun svare hvad jeg selv ville gøre, og jeg ville købe den uden at tænke over det.

Selvom der på skærmsiden og størrelsen (Xperia Z1 er større end forgængeren trods samme størrelse skærm) ikke er sket det helt vilde, er Xperia Z1 udstyret med det nyeste af hardware og alt spiller og fungerer uden problemer.

Herunder ses benchmark af Xperia Z1.

På Xperia Z klagede jeg over at WIFI drillede mig lidt hist og pist, og det var ikke muligt at tage Xperia Z med så langt fra routeren som andre topmodeller på det tidspunkt.

Det problem er løst på Xperia Z1, og i videoen herunder går jeg en tur med LG G2 for at vise at Xperia Z1 kan bevæge sig lige så langt væk fra routeren som konkurrenterne.

Dog driller måleren stadig, og den kan godt vise at forbindelsen er dårlig selvom forbindelsen er ganske fortrinlig.

Nyere mobiler som førnævnte G2 kommer med IR-lampe så det er muligt at fjernkontrollere næsten alt fra DVD-afspillere til fjernsyn. Det så jeg gerne at Sony havde smidt i Xperia Z1.

Alt i alt er Sony Xperia Z1 et styk lækkert smartphone med en god performance og den skal have 4.5 ud af 5 mulige point.

Prismæssigt er det en anden sag, da prisen (omkring 5000 – 5300) er alt for høj, så der ender vi på 3.5 ud af 5 mulige.

Min vurdering: 4,5/5

Til prisen (5000 – 5300): 3,5/5 

Sony Xperia Z1 test 3

(52) kommentarer
 1. 🙂 ok tak jeg er kommet i et dilemmaer jeg kan vælge imellem LG G2 og Z1 jeg spiller meget online spil og vil gerne have en mobil der er stabil og kan holde i nogle år jeg skifter ikke mobil så tit på forhånd tak Martin

  1. Har du læst test af g2? Den finder du også her inde på sitet. Svært spørgsmål for da de begge nere eller mindre har samme hardware er de begge lige gode.

 2. Hey HØY.

  Nu er Z1 i hjemmet. Dog er jeg noget skuffet over der ikke er et større udvalg af ringetoner og “WALLPAPER” på telefonen. Har du nogen ide til hvor jeg kan hente flere og gerne fra en side som ikke giver virus mv. Har registreret den hos Sony.dk

  Tak på forhånd

  1. Beklager meget at jeg har haft så meget at se til at jeg har sjusket lidt med at svare på kommentarer. Tillykke med den, er du stadig tilfreds med den efter nogle uger? Jo du kan hente masser af det du ønsker på Google play, også uden virus 🙂 har du opdateret den til Android 4.3?

  2. Jan du kan bruge zedge.net til at finde både temaer, ringetoner og baggrunde. Det koster gratis og de har endda en app til android. Jeg bruger den selv og har aldrig haft problemer.

   1. Helt fantastisk side i har her stor ros for det da. Med hensyn til wallpapers så har Sony jo næsten lige lanceret det der xperia themes med masser af forskellige temaer til xperia mobiler 🙂

   1. Hej HØY.

    Ja jeg er kommet så tæt på at jeg ikke længere ser til anden siden end Z1 og det bliver den jeg køber.
    Så jeg takker mange gange for dine fede indput.
    Må du få en super fantastisk jul sammen med familien.

    😛 😆

 3. Hej HØJ.

  Jeg takker for din hurtige svar. Det eneste som nu taler imod Z1 er at den ikke skulle være så modstandsdygtig overfor ridser i glasset. Størrelsen ere vel ligemeget når man er en rigtig mand.
  Vil det være nok at komme film på glasset for at undgå ridser i glasset. Ja jeg vil gerne passe godt på mine ting.

 4. Hey.

  Super god anmeldelse af Z1. Jeg kunne dog godt have tænkt mig at du måske havde lavet denne anmeldelse med HTC One istedet for 2 Sony.
  Jeg er endnu ikke overbevist om at det skal være Z1 eller HTC One. Måske du kan overbevise mig.
  Endnu en gang super anmeldelse. 😛 😛 😆

  1. Har du læst vores anmeldelse af HTC One? Ellers gør det først, så har du er bedre indtryk af vores oplevelse af begge mobiler. Personligt ville jeg tage Sony Xperia Z1, men da vi har forskellige behov og smag er det svært uden at vide lidt mere. Kan du beskrive hvordan du bruger den i hverdagen?

 5. Så færdig hvor er den lækker. I har ramt sømmet godt med den anmeldelse for jeg er enig i nærmest det hele 🙂

 6. Så kom den og wow hvor er den lækker. Jeg er helt enig i jeres test. Kan man ikke tilføje flere genveje til notifikations toppen?

 7. Hej høy!
  jeg står og skal vælge mellem lg g2 og xperia z1
  jeg bruger meget tid på nettet og på at se film eller fodbold på viaplay på min telefon så hvilken vil du anbefale 🙂

  1. Ud fra det du nævner ville jeg tage LG G2.
   1. Den er nemmere (Xperia Z1 vejer 30 gram mere, hvilket kan mærkes) at holde med ‘én hånd hvis du ligger henslængt i sofaen (Xperia Z1’ s lydknapper ehar dog en bedre placering hvis du holder den med to hænder, og Xperia Z1 glider ikke hvis du f.eks stiller den op af noget på et bord for at se film).
   2. Skærmen på G2 er større og er mere farverig.
   3. Ved browsing og video er batteritiden på G2 en anelse bedre end på Xperia Z1.
   4. Lyden er bedre på G2 (har du hørebøffer i har de begge en go lyd).
   5. G2 kan pause video hvis du flytter øjnene fra skærmen og du kan vælge at skærmen skal forblive tændt så længe du kigger på skærmen.

   Havde du istedet snakket meget i telefonen havde eller var håndværker jeg anbefalet Xperia Z1, og lad mig lige tilføje at film fint kan nydes på Xperia Z1 også 😀

 8. Bestilt. Var lige lidt i tvivl men ombestemme mig og nu har jeg taget skridtet og glæder mig. Er lidt lun på G2 men designet på Xperia Z1 tiltaler mig mere 8)

 9. Sony taber på deres display-tech. Tjek selv videoen i artiklen det er tydeligt at både Lg G2 og SGS4 har bedre og mere farverige skærme. Det er sur røv men det er sådan det hænger sammen så indtil de får sat en bedre skærm på er jeg ude 🙁

 10. Jeg er meget i tvivl om jeg skal udskifte min SGS3 med Xperia z1 Den kører glimrende endnu men batteriet holder ikke strøm særlig længe og så vil jeg gerne have en mobiltelefon der kan tåle vand.
  det er prisen der er for høj i forhold til hvad jeg får så nu må vi se

 11. Jeg har den i hånden lige nu og den er overfed og skærmen er helt fantastisk 🙂 Til jer der i tvivl kan jeg kun anbefale den selvom jeg først lige har fået den i går kan jeg allerede vurdere at det er et godt køb 8)

   1. Den er fin at bruge med en hånd men jeg har store hænder. Tastaturet er genialt at skrive med og der er ingen lag or what so ever. Jeg er superglad for den 🙂

 12. Kan ikke se hvorfor det store huhei. Så længe Sony ikke skifter skærmtecknologi holder jeg mig til Samsung. Vil man have en S4 der er vandtæt er der S4 aktiv og så får jeg høre telefon med i prisen.

 13. Det virker som en fin og fair anmeldelse af xperia z1 🙂 jeg ville have købt den uanset alligevel da sony ikke laver lort 8) 8)

 14. Hvad mener du helt præcist med batteriet? at den burde kunne holde mere strøm i aktiv tilstand?

  1. Beklager hvis ikke det er formuleret tydeligt nok. I dvale er der ingen andre der slår Sony grundet stamina, dette gælder ikke kun Sony Xperia Z1. I aktiv tilstand (med skærm tændt) har den en god batteritid og bedre end forgængeren Xperia Z. Jeg havde bare forventet at batteritiden var bedre, ikke meget bedre, men bedre. Som jeg skriver vil jeg skyde på at du kan presse 5 til 6 timers kontinuerlig streaming af film ud af den, og det er i min bog acceptabelt.

 15. Hov så kom anmeldelsen jo pludselig. Du får roser men de er velfortjente. Der er ikke noget andet dansk site jeg har stødt på der laver så gode anmeldelser. Helt seriøst mener jeg at det er virkelig godt. Det eneste jeg kan sætte min finger på er at dine videoer skal være lidt mere muntre. Du gør hvad du skal men der må gerne være lidt mere pep i dig 🙂 jeg regner jo med at bestille Sony smartwatch 2 desværre er økonomien ikke til ny mobiltelefon lige nu 🙁 for den er godt nok nice 😛

 16. Nu har jeg ventet på den her test fordi jeg ikke vidste om det skulle være G2 eller Z1 og jeg tror jeg tager G2. Jeg vil prøve noget nyt (har altid haft Samsung) og G2 har mere muligheder i UI og så er 5000 mønter altså mange penge for en telefon %: %:

 17. Så er den baby bestilt åhh jeg glæder for vildt til at den kommer.tak for en rigtig god anmeldelse det er virkelig toppen af poppen her i lille dk 8) 8)
  åååhh jeg kan bare ikke vente 🙂 😉 😳 😳 😛 :E:

   1. Enig. AppsAndroid har virkelig rykket på indholdet i deres anmeldelser de sidste par år og det er efter min mening også klart det danske site der laver de mest objektive anmeldelser.
    Jeg kan godt li alle de små videofilm der er hist og pist. Det giver lige det sidste.

  1. @Kristian1401: bare for at få en anden vurdering end forfatterens, hvordan er den i forhold til Xperia Z? Er du glad for at du har valgt at købe Z1 og er den lige så lækker som Z?

 18. Det eneste der fraholder mig fra at købe Xperia Z1 er den fede bezel der er rundt omkring skærmen. I mine øjne er det ikke fremgang at Sony introducerer en mobil med samme størrelse skærm som en anden mobil men bare større. Det er drøn ærgeligt for jeg er ret vild med min nuværende Xperia Z men ikke om jeg vil smide 5000 kroner i puljen og så få en smartphone der ikke er bedre stykket sammen end min nuværende. På det punkt er det sgu en ommer Sony 🙁

 19. God og grundig test. meget flot synes man. jeg glæder mig rigtig meget til at få skiftet min xperia z ud nu så nu lad os se om den kan hamle op med den.

 20. Endelig kom den 😛 Så kan jeg nemlig vise manden at Xperia Z1 er lige så god som LG G2.
  @Sonny og @Heron, jeg vil også have den men hvor bestiller i den henne? Tænkte om der var et sted hvor man kunne spare lidt basseører %: %:

  1. Jeg vil gerne se den video du skriver at der mangler Høy. Alle andre giver den top point men ikke dig???
   Jeg har Xperia Z nu, det var den du sagde at der passede til mit behov (ved ikke om du kan huske at vi snakkede i telefonen) og det gør den, så jeg stoler meget på det du skriver men jeg undrer mig bare over at den får så dårlige point?

   1. Mon ikke at du har kigget på “Til prisen” og ikke den “rigtige” vurdering?… 🙂
    Vi giver den 5.4 ud af 5 mulige point hvilket kun er sket nogle gange før, så jeg vil da mene at det er en god score 🙂 Jeg tror aldrig at vi kommer til at give 5 ud af 5. Til prisen betyder hvad vi mener at du får for pengene, så selvom vi mener at det er en super fed smartphone er det ikke ensbetydende med at vi mener at prisen er prissat i det rigtige niveau. Giver det mening?

  2. @Linsa. Jeg har købt min hos 3 gav lidt over 4400 kr, Det er en ok pris. 😉 Og da jeg har forudbestilt den få jeg et Sony DJ headset til 749,- med i prisen. Og vil lige sige at Timeshift burst fotografering er vildt fedt, sejt at den på et split sek. tager 61 billeder.

   1. Tak det vil jeg kigge. Det er da noget billigere end de 5200 den er blevet bedømt ud fra i anmeldelsen 🙂

 21. Hey du. Du er sgu god til at lave de her anmeldelser og jeg læser dem altid og dejligt at du fortsætter den fede stil 8) 8)

Skriv kommentar
account_circle
email