Anmeldelse af LG Optimus G

LG Optimus G smartphone

Vi anmelder LG Optimus G, og tester bla. skærmen og brugerfladen. 

LG Optimus G fremhævede specifikationer:

 • 4,7″ WXGA True HD IPS Plus skærm med en opløsning på 1280 x 768 pixels (ppi på 318)
 • 1,5 GHz quadcore Snapdragon S 4 processor
 • 2 GB DDR2 RAM
 • 32 GB intern hukommelse (du har ca. 26 GB)
 • 13 MP kamera
 • Vægt: 145 g
 • Størrelse: 131,9 x 68,9 x 8,45 mm 
 • Batteri på 2,100 mAh
 • 3G/4G LTE/ WIFI/NFC/Bluetooth  

Udseende:

Den første tanke jeg fik da jeg åbnede kassen hvori LG optimus G var godt pakket ind, var at det var LG havde gjort et bedre stykke arbejde designmæssigt med LG`s (LG Nexus 4 er bygget på LG Optimus G, sidstnævnte har dog bedre specifikationer) og Googles LG Nexus 4.

LG Optimus G er ikke nær så buttet som LG Nexus 4, og uden at kunne sætte ord på hvad det er der nager mig (det kan jeg stadigvæk ikke), så tror jeg at det er sølvkant som sidder rundt om hele mobilen jeg ikke kan blive gode venner med. Den gør at LG optimus G ser lidt “skarp” ud når den ligger der på bordet, hvilket den iøvrigt også er en smule. 

LG Optimus G test 1

Foran har vi den 4,7″ store skærm, på højre side tænd/sluk og på venstre side volume op/ned, samt micro-SIM.

Under skærmen er der 3 knapper, og LG har heldigvis adlydt fader Google (Google ser helst ingen fysiske knapper og det gør vi heller ikke), da samtlige knapper under skærmen er touch-knapper.

Længst til venstre har vi tilbage, i midten har vi hjem, og til højre en menu-knap, hvilket i min bog er genialt da jeg er en af dem der gerne vil have en sådan.

LG har placeret indgangen til Jackstikket det helt rigtige sted atter en gang, nemlig i toppen.

Bagpå har vi kameraet…..  

LG Optimus G test 7

Alt i alt er LG optimus G en meget pæn Android mobil, den har dog ikke samme udstråling som f.eks Sony Xperia Z, og det er ikke en smartphone som får dig til at sige WAUW når den ligger på bordet med slukket skærm.

Designmæssigt så jeg hellere at LG holdt sig til deres “firkantede” produkter som LG optimus 4X HD og LG PRADA, men dette er jo helt individuelt fra person til person hvad man syntes om.

Bras eller….

Når jeg tænker over 3 år tilbage, og jeg startede AppsAndroid.dk med en HTC legend (havde jeg i 3 uger), så syntes jeg ikke at mange af de nye smartphones virker mere solide end den. Min anden smartphone var så HTC Desire, og så HTC Desire HD der ligesom HTC legend var pakket godt ind i aluminum, og vi ser efterhånden en god del af de nye smartphones der er pakket ind i et helt andet materiale, nemlig plastik.

Jeg har altid kritiseret plastik, da det ikke udstråler særlig meget kvalitet når en smartphone er pakket ind i det, LG`s design med glas både for og bag er unikt og helt klart bedre end hvad vi tidligere har set fra andre producenter.

LG har valgt at batteriet ikke skal være udtageligt og det giver en mere solid og fast smartphone. 

LG-Optimus-G-back

Jeg har en rimelig følelse af kvalitet når jeg står med den i hænderne og jeg kan trykke og vride (moderat) uden at det knirker eller vrider. 

Når jeg ryster den kan jeg kun høre kameraet.

Mit umidelbare bud ville være at den godt kunne tåle at blive tabt og slippe fra faldet med blot nogle ridser. 

LG oplyser til mig at bagsiden, ligesom skærmen, er af Gorilla Glass.

Opkald og SMS:

Lyden er fin under opkald (ikke prangende), og jeg kan endda høre når den ringer ude i trafikken. Alle opkald er gået igennem, og de SMS`er jeg har afsendt er nået frem.

At mute eller sætte LG Optimus G på vibrator er supernemt ved at trykke volume ned.

LG-Optimus-G-dialer

LG-Optimus-G-dialer-2

Tastaturet, når der f.eks skal skrives SMS er jeg ikke så vild med, men heldigvis er det hurtigt at hente et nyt via Google Play (bemærk at dette er individuelt, bare fordi at mine tykke fingre ikke kan sammen med det, behøver det ikke at betyde at dine ikke kan).

LG Optimus G SMS

Forbindelsen ved Bluetooth (headsæt) er yderst stabil, og lyden går fint igennem. LG Optimus G har selv koblet sig på hver gang vi nærmede os bilen, og selvom jeg iukke har gennemtjekket denne funktion (det er sjældent at jeg kører i bil), så virker den driftsikker.

LG`s default SMS-app syntes jeg rigtig godt om, og det er nemt at tilføje billeder og andre ting. Skal du have en smiley med i en besked skal du bruge menu-knappen. 

Hvis teksten er for lille kan du zoome ind på den, det kan du også hvis du læser mails osv.

Skærm:

LG Optimus G kommer med en 4,7″ True HD IPS Plus LCD skærm, og selvom der ikke er tale om en Amoled så klarer den sig virkelig godt.

Du bliver ihvertfald ikke skuffet når du første gang fyrer op under din nye Optimus G og ser skærmen folde sig ud, for farverne bliver gengivet i en rigitg flot farvetone.

Den eneste “ulempe” er at de helt nye 2013 topmodeller (som jeg mener at Optimus G kan konkurrere imod) kommer med en skærm med 1920 x 1080 pixels (fuld HD), og skærmen på LG Optimus G ligger lige et hak under, nemlig 1280 x 768 pixels. Dette betyder at ppi er noget lavere på Optimus G i forhold til f.eks Sony Xperia Z (318 imod 441).

Om dette er grunden til at de fleste techsider sammenligner den med HTC One X og Samsung Galaxy S 3 ved jeg ikke, jeg er dog af den mening at LG Optimus G nærmere burde sammenlignes med nyere modeller.

Herunder kan du se Samsungs Super Amoled Plus skærm (til venstre) vs skærmen på Sony Xperia Z (midten), og LG Optimus G til højre. 

Lysstyrken er sat til 100% på samtlige smartphones, og lysindfaldsvinklen er den samme.

SGS2 vs Sony Xperia Z vs LG Optimus G 2

SGS2 vs Sony Xperia Z vs LG Optimus G 3

SGS2 vs Sony Xperia Z vs LG Optimus G 4

SGS2 vs Sony Xperia Z vs LG Optimus G 1

Skærmen på LG Optimus G har en forholdsvis god synsvinkel, og en af mine argumenter for at skulle vælge LG Optimus G er skærmen. 

Skærmen reagerer altid på mine tryk, du skal dog som ved alle andre smartphones have en pudseklud i nærheden da fedtfingre sætter sig ret hurtigt på både front og bagsiden.

LG optimus G kan fint benyttes i overskyet vejr med lysstyrken stående på 50%. 

Browser:

LG har bibeholdt Android`s default browser samtidig med at Google Chrome selvfølgelig er installeret. Da Google Chrome i fremtiden bliver den default browser på Android (og iøvrigt også er noget hurtigere), så er det Google Chrome jeg har brugt som browser her i test-perioden.

LG Optimus G browser

Ganske ligesom på LG Nexus 4 kører Google Chrome rigtig fint, og det er en ren nydelse at scrolle op og ned på websiderne, da det sker med en form for lethed jeg ikke har oplevet på andre smartphones.

LG Optimus G kommer med 4G LTE, og via Telias net har vi i test-perioden ikke oplevet et eneste udfald, heller ej er nettet hoppet af. 

4G kører rigtig stærkt, men som jeg også nævnte i anmeldelsen af Sony Xperia Z, så er der ikke den vilde forskel på hastigheden om det er 3G eller 4G. Da dette er afprøvet på 3 forskellige produkter med understøttelse af 4G LTE er jeg kommet frem til den konklusion at det ikke har noget at gøre med produkterne, men derimod fordi at Telias netværk muligvis er lide “overbefolket” her hvor vi bor.

WIFI kører ligeså super, masser af Netflix og Viaplay til ungerne har vist at forbindelsen også her er til at stole på.

Medier:

LG Optimus G kan tage billeder og optage video i fuld HD. Billederne er i 4/3 format når vi er oppe i 13 MP billeder. Vil du have billeder i widescreen skal du ned i 6 MP.

Du kan se billeder taget i højeste opløsning uden hdr slået til (åbner i et nyt vindue) ved at klikke her, her, og her.

Kameraet er lækkert at bruge og er hurtig til at finde autofokus når du tager billeder, og du kan tage billeder ved f.eks at sige “LG” eller “cheeze”.

Video-optageren er også rimelig, og både billeder og optagede videoer er så gode at jeg ikke behøver at have et separat kamera med ved siden af når vi er i byen eller i Legoland.

LG Optimus G er genial til både at se film på, samt at spille spil på. Alle de spil vi har prøvet er gået fint igennem, og hvis du f.eks har en video liggende på den interne hukommelse kan du benytte “popup”.

Det betyder at du kan se video midt på skærmen imens du tjekker mails eller sender SMS. Jeg har dog ikke haft brug for denne funktion overhovedet i testperioden.

LG-Optimus-G-popup-video

Lyden er ikke imponerende når du bruger højtaleren. Dette gælder både musik og film, men tager du et par ørebøffer på er lyden faktisk helt okay.

Alt i alt spiller det hele sammen, og du vil ikke blive skuffet hvis du er typen der ser meget Netflix i toget og vælger LG optimus G som din næste smartphone. 

Brugerflade:

Som jeg allerede nævnte sidste sommer da LG havde LG Optimus 4X HD som nyeste smartphone, så er LG`s brugerflade ved at være færdig, og det er også tilfældet med LG optimus G

Hvis ikke du bryder dig om måden du skifter skærme på, så har LG givet os muligheden for selv at bestemme og skifte til en anden animation, og det samme er muligt med låseskærmen. På låseskærmen kan du sågar selv bestemme hvor lang tid der skal gå inden lyset slukker og mobilen går i dvale.

LG Optimus G anmeldelse og test

LG har lavet et par genistreger, en af dem er deres Qslide i statusbaren. I det hele taget er jeg ret forelsket i statusbaren på LG optimus G, da der er virkelig mange muligheder for at selv bestemme hvad du vil have der, ganske ligesom vi ser på Samsung Galaxy S 4.

Øverst i statusbaren har du mulighed for at slette eller tilføje tænd/sluk kontakter for de ting du bruger mest, og du kan slide til højre for at få plads til flere.

LG`s Qslide kan ses herunder, og den eneste ulempe er at du ikke selv kan tilføje de apps du vil, men du er nødt til at bruge de apps som LG har bestemt der kan vælges imellem.

LG Optimus G Qslide

Som du kan se er det også muligt at ringe eller sende en besked direkte tilbage hvis du har misset et opkald.

Når du åbner, lad os sige noter via Qslide, kommer der en lille popup på skærmen og du kan lave den fuldstændig gennemsigtig hvis du har brug for det.

LG-Optimus-G-note-widget

Noget af der tiltaler mig mest er den måde LG har valgt at låseskærmen kan arrangeres på. Det er nemlig muligt selv at vælge hvilke apps du vil have der, samt er der flere forskellige ur-widgets og personlige oplysninger som f.eks dit navn og adresse (hvis du skulle miste den).

LG Optimus G lockscreen

Noget andet jeg finder yderst anvendeligt er den default noteblok der har muligheder af alverdens slags. Du kan nemlig næsten bestemme alt når du opretter og skriver noter.

F.eks kan du selv vælge farve og tykkelse på pennestrøget, der er forskellige skabeloner at vælge imellem, og det er nemt at indsætte billeder, lyd, og videoer i dine noter. 

LG Optimus G Notebook

LG har en anden notefunktion der er yderst brugbar. Den hedder Quick Memo og du tilgår den ved at trykke på midten af volume op/ned (eller dem begge). Nu har du mulighed for at skrive direkte på skærmen og hurtigt dele din note. Du kan også bruge Quick Memo til hurtigt at tage et screenshot istedet for at holde tænd/sluk og volume ned inde på samme tid.

Nederst på dine startskærme har du din værktøjslinje, og der kan du have 5 apps liggende eller du kan vælge at oprette mapper, hvilket er en genial funktion.

Der er også udmærkede widgets med på LG Optimus G, og brugerfladen er ganske nydelig og tiltaler mig mere end f.eks Samsungs TouchWiz.  

LG Optimus G UI 1Longpresser du på en app på dine startskærme får du mulighed for at smide den i skraldespanden, men du kan også afinstallere den og få oplysninger om app`en direkte på startskærmen.

Det er muligt at tilføje widgets direkte fra din app-drawer, og LG er ved at have et par pæne widgets i deres brugerflade. Desværre, ganske ligesom på Samsung TouchWiz, er det ikke muligt at tilgå alarm/ur via et tryk på klokken i vejr-widgetten.

LG har iøvrigt også smidt en funktion med der gør at front-kameraet holder øje med dine øjne. Hvis du ser en film er dette meget nyttigt da skærmen ikke slukker sig hvis du vælger det. Nogle af jer kender funktionen fra Samsungs produkter, LG kalder det “Smart skærm”.

Det er ydermere muligt at bruge din LG Optimus G i liggende tilstand hvis det er det du ønsker. 

Praksis:

LG Optimus G kommer med en 4,7″ skærm, men størrelsen på mobilen er holdt nede i den gode ende, så lad dig ikke skræmme af skærmstørrelsen, men tag ned og prøv den ved din forhandler.

Den er også ret tynd og jeg har ingen problemer med at have den i lommen sat op imod min Samsung Galaxy S 2

Jeg har en forholdsvis stor hånd, og har ingen problemer med at betjene LG optimus G med èn af slagsen, dog tænker jeg at hvis din hånd er meget lille kan du få bøvl med at nå noget af tastaturet på venstre side.

LG Optimus G test 5

Skærmen bliver du helt sikker glad for, og når den er helt skruet er mit bud at du kan benytte den selvom solen skinner og stadig se hvad der sker på skærmen (dette har af geografiske årsager ikke været mulig at afprøve).

Skærmen reagerer altid, og selvom der som med alt andet elektronik godt kan være forskelle på samme produkter, tror jeg ikke at dette er tilfældet her. 

En af de ting der gør at LG Optimus G er lækker at bruge er letheden man føler når man scroller igennem menuerne og hjemmesider. Der er en form for blødhed over skærmen når fingeren føres ned af den, og det er med til at give en endnu bedre oplevelse af mobilen.

Skærmen skal dog pudses og pudses…og pudses..ligesom med alle andre smartphones der bliver flittig brugt.

LG har valgt at placere touch-knapperne under skærmen og det giver os den fulde skrærmstørrelse hvad enten vi ser film eller surfer.

LG Optimus G test 2

I det daglige er LG Optimus G yderst stabil og pålidelig, og der har ikke eneste gang været noget forceclose. Når du scroller hurtigt igennem dine menuer, widgets, og hjemmesider, kører det hele bare superglat, og der har kun været minimale lags og hakkeri i de 14 uger jeg har haft mobilen. 

LG`s brugerflade er ved at være færdig, og især statusbaren er med til at gøre tingene bare en anelse lettere i dagligdagen. En funktion jeg bruger rigtig meget er at udvide mine mails direkte i statusbaren ved at pinchzoome.

Du har omkring 25 GB plads at gøre godt med, men da jeg er til SD-kort finder jeg det ærgeligt at det skal mangle på en ellers superfed Android smartphone.  

Batteritiden er yderst acceptabel, og selvom batteri-indikatoren driller mig lidt nogle gange ved at hoppe et tal over, så har jeg batteri til aftensmaden, hvilket igen betyder at batteritiden er god. 

LG Optimus G frontNår du første gang tænder din nye LG Optimus G og flyver igennem dine startskærme kan du mærke hvor glat og flydende det hele kører, og den scorer da også 418.876 MFLOPS (multi) i Linpack benchmark og 7620 i Quadrant.

LG-Optimus-G-benchmarkKonklusion:

LG har lavet en smartphone som vi kun kan anbefale. Der ligger Android 4.1.2 Jelly Bean på den, og LG siger i forhold til Jelly Bean Plus 4.2 at:

 Vi har taget det bedste fra Jelly Bean Plus 4.2 – Miracast – og implementeret det i Optimus G. Vores plan er så, at vi så hurtigt som muligt ser på mulighederne for at opdatere til næste version af Android (Key Lime Pie), når den bliver lanceret. ”

Fremtidige opdateringer:

”Så snart den næste version af Android (Key Lime Pie) lanceres officielt af Google, vil vi se på mulighederne for at opdatere Optimus G, hvilket er vores klare mål. Men vi vil vende tilbage med mere information om opdateringsplanen, så snart den er bekræftet.”

Min familie og alle der har prøvet at bruge LG Optimus G, har alle haft et godt førstehåndsindtryk af den, og de har næsten alle kommenteret hvor god skærmen er. Jeg er også sikker på at du ikke vil blive skuffet hvis du har overvejet at erhverve dig et eksemplar.

Udseendet bryder jeg mig ikke så meget om, og jeg har ikke den samme følelse af kvalitet som jeg havde med en anden ny topmodel, Sony Xperia Z. Bemærk venligst at ting som udseende er en smagssag.

GPS, 4G, NFC, WIFI virker upåklageligt, og som du kan se i videoen hvor jeg går en lille tur med LG Optimus G og Sony Xperia Z, så 1.02 minutter inde i videoen hopper Sony Xperia Z over på 3G og LG Optimus G har stadig en streg eller to tilbage.

LG Optimus G er den bedste smartphone på markedet lige nu til prisen, og den kan erhverves for omkring 3500 DKR. Hvis valget står imellem den her og lillebroderen LG Nexus 4 ville jeg købe LG Optimus G, da specifikationerne er bedre.

Ud over det kommer den med 4G LTE, så leder du efter en god smartphone til billige penge med understøttelse af 4G, så er LG Optimus G et godt valg.

Det har ikke været svært at give top-karaktèr, da alt i test-perioden har virket og kørt upåklageligt.

Min vurdering: 4,5/5 

Til prisen (3500 DKR): 5/5 

LG Optimus G test 8 

(40) kommentarer
 1. En af mine kollegaer har haft optimus G i nogle måneder og han kommer fra sgs3 og er rigtig glad for at han har købt optimus g. Jeg har ind imellem haft mulighed for at prøve den og den er faktisk rigtig lækker 8)

 2. Hej. Til jer som har købt lg optimus h.
  Hvor længe holder jeres telefon strøm, hvis i ikke spiller og kun har korte samtaler?
  Og hvordan ændre man måden man tager telefonen pånår den ringer ? Lige nu har jeg den hvor man bare trykker på “knappen”, men vil gerne have den hvor man slider 🙂

  1. Nej men der er altså ikke den store forskel. Jeg har den og er virkelig glad for den 🙂

 3. god test med gode detaljer og en rigtig god fone som konebassen lige har spenderet lidt penge på 8)

 4. Har haft min i en uge nu og den er bare så meget bedre end min gamle HTC One X 🙂

 5. Vi har også købt Xperia Z faktisk 😛
  Så skiftes vi lidt til at bruge dem og jeg har ikke helt bestemt mig for hvilken jeg skal have men konen vil helst beholde LG optimus g, så det ender nok med at jeg får Xperia Z 🙂

 6. Hej igen Høy. Den spiller bare for vildt og skærmen er drønlækker at kigge på. Størrelsen er lige til min hånd så jeg er overglglad for at jeg valgte den 🙂

 7. Inde under mobil netværk kan du indstilling om den skal køre 4g eller 3g eller i hvilken rækkefølge Den helst skal bruge det…den burde være indstillet rigtig fra start men prøv at tjekke efter… Det er også muligt at du ikke har 4g der hvor du er…men det havde du på din anden smartphone…

 8. Hej. Har lige Købt LG Optimus G. Men kan ikke få LTE/4G netværket til at virke?! Det virkede på min iphone 5, med samme nummer. Men kan kun trække 3G og H…
  Den skulle ellers understøtte alle LTE frekrenser incl. 1800, som telenor kører på.
  Ringede ind til LG suppert og talte med 3 forskellige, de vidste det ikke rigtigt. Kan i hjælpe ? Tak 🙂

 9. Lad mig høre hvad I synes om den 🙂 er næsten sikker på at I synes at den er pengene værd….

 10. Jeg har også valgt at bestille en LG Optimus G ;D Glæder mig helt vanvittigt til den kommer. Jeg havde mulighed for både at have Sony Xperia Z og LG Optimus G i hånden i lørdags. Det er nogle herlige telefoner, men 5″ er simpelthen for stort efter min smag. Og prisen taget i betragtning, så var valget ikke så svært igen. Nu håber jeg virkelig, at LG vil holde den opdateret ;D

 11. Er i min postkasse på torsdag 🙂
  Håber seriøst at LG tager det alvorligt og sørger for at holde Optimus G opdateret .

 12. Hej alle sammen. Jeg har bestilt en LG Optimus g efter at I anbefalede den så jeg måske et par spørgsmål når den ankommer. Tak for en god side.

 13. Jeg har forresten selv en Sony Xperia Z og er yderst tilfreds med den…men det er en dyr smartphone (ligesom de andre topmodeller), og jeg tænker at Sony Xperia Z køber man hvis man vil have lidt mere…giver det.mening?

 14. I store træk betaler i ekstra for en fuld HD skærm, et federe design (smagssag), bedre kamera, og resistent over for vand og støv.
  LG Optimus. G benchmarking det samme som Sony Xperia Z, det betyder at præstationsmæssigt er der ingen forskel (ihvertfald meget lidt).
  Hvis I er så meget i tvivl ville jeg købe LG Optimus G, grundet prisen, og i vil føle at det er et godt køb.

 15. Det er altså også noget af et problem, så jeg kan godt forestille mig, at jeg ikke er den eneste.. Jeg har nok læst samtlige anmeldelser og tests, men det er stadig svært :S

 16. Vinkel : LG har det svært, og en af grundene er manglende opdateringer til deres Android smartphones.
  Hvis LG vil have en chance for at genvinde tilliden, så er de nødt til at opdatere LG Optimus G.
  Hvis du spørger om jeg så tror at det bliver til noget er mit svar Ja. Jeg kunne sagtens overveje LG Optimus G, og det ville jeg ikke gøre hvis jeg var i tvivl om at den ville blive opdateret… Jeg bliver rigtig meget overrasket hvis den ikke bliver opdateret…. Har du mulighed for det så gå ned og hav begge mobiltelefoner i hånden…..

 17. Høy, hvad er dine erfaringer med LG? Er det noget som man kan regne med, og vurderer du, at opdateringen af Jelly Bean bliver en realitet?

 18. Vældig flot anmeldelse af Optimus G må man sige og i beskriver faktisk den samme oplevelse som jeg har af den. Hvis jeg skulle sætte en finger på noget så er jeg ikke så tilfreds med batteritiden men da det er min første smartphone har jeg ikke noget at sætte det op imod.

 19. Herning : Du kan roligt købe den. Jeg kan næsten love dig at du ikke bliver skuffet til den pris 🙂

 20. Grundig test af LG optimus G. syntes i klarer det ret godt.
  Når det er sagt så undrer det mig at en LG smartphone kan være så god men den har godt fået gode anmeldelser over hele linjen så det kunne da være at man skulle overveje et køb 🙂

 21. Jeg har den og jeg er helt enig i jeres anmeldelse. Den spiller herregodt på alle områder og jeg har ikke fortrudt at have købt en LG.

 22. Selene : Jeg tror godt du kan have mange opgaver på den.Der er 25GB og du har brugt ca 600. Ellers kunne du ty til Dropbox hvis det går helt galt.

 23. Flot test må jeg sige. Har læst de andre websiders anmeldelse af den og har gået og ventet lidt på at jeres kom ud så jeg kunne danne mig et komplet indtryk. Både mobilsiden og jer giver den gode ord med på vejen så jeg tror at det skal være min næste smartphone. Jeg har aldrig haft LG før så det kan godt være at jeg vender tilbage med nogle spørgsmål 🙂

 24. jeg er studerende og skal bruge en smartphone. Jeg har tænkt på den her fordi at den er billig og den har fået gode anbefalinger andre steder også. Det eneste sted hvor jeg tøver er med ehnsyn til opbevaring af mine opgaver. jeg har allerede 536 mb opgaver liggende på min nuværende smartphone, så jeg går stadig og overvejer.

 25. Rigtig god gennemgang atter en gang. Jeg har faktisk overvejet den her LG optimus G og efter at have læst anmeldelsen af den så tror jeg at jeg køber den.
  Det er bare fordi at alle i min omgangskreds siger at LG er noget lort :E: De skulle ikke være så gode til at holde deres smartphones opdateret?

Skriv kommentar
account_circle
email