Android tips om batteriforbrug!

Jeg har samlet et par tips til din Android mobiltelefon, eller til din Android Tablet, om hvordan du bedst sparer på det dyrebare batteri. Næsten alle Android mobiltelefoner har nemlig det til fælles, at de hurtig løber tør for strøm. Ved at benytte de par tips jeg her har beskrevet, sparer du ihvertfald lidt.

 

 

Batteri-sparetips til din Android mobiltelefon:

 • Brug “strømkontrol” widget, og slå det fra du ikke bruger.
 • Bluetooth er ikke nødvendigt at have kørende hele tiden, så dræb det.
 • Wi-Fi og GPS suger dit batteri fladt på nogle timer, så dræb dem begge når du ikke bruger dem.
 • Hvis du vil slukke din Android mobiltelefon, så gå først ud af den applikation du er i gang med at bruge(tryk “hjem”).
 • Hvis du bare skal høre musik, hold “power” knappen nede og vælg “airplanemode”. Så bliver 3g blandt andet slukket.
 • Lysstyrke er nok en af de værste batteri-slugere. Hvis du sidder indenfor, så skru ned for lysstyrken på skærmen.
 • Lad være med at synkronisere din G-mail og Facebook-konto hver 5 minut. Det koster også meget strøm. Jeg gør det manuelt, altså når jeg har brug for det.
 • Slå 3g fra og brug 2g netværket. Ved godt det er meget langsommere, men er man i knibe kan man godt leve med det.(indstillinger-Trådløst og netværk-mobilt netværks indstillinger-netværkstilstand.
 • De gamle NI-MH batterier skulle man aflade en gang imellem hvis man ville forlænge levetiden på dem. Det skal man ikke med de nye Lithium-ion batterier. Jeg læste en artikel inde på TDC.DK hvor der stod at man faktisk skal lade op så ofte som mulig, gerne 4 gange dagligt.
 • Brug browseren i stedet for applikationer. Facebook eller Twitter på browseren er ligeså nemt (min mening) at bruge som de apps du kan downloade. Det er bare at smide et bogmærke ud på skrivebordet, og det er ligeså nemt at tilgå, og det er en nem måde at spare lidt batteri.
 • Gå ind i hver enkel app, tryk menu – indstillinger – og så disable helt at den skal hente notifikationer. Du kan bare åbne den når du ønsker at se om der er kommet nyt.
 • Gå ind i “kontier”, og fjern hakket ved “automatisk sync”.

(11) kommentarer
 1. når man skal lukke apps ned er det så rigtigt at man trykker på hjem-knappen og så fremkommer de apps frem man har åbnen – kør dem mod venstre og så er de lukket ned.
  Er det rigtigt forstået.
  har en samsung galaxy s4

 2. “Slå 3g fra og brug 2g netværket. Ved godt det er meget langsommere, men er man i knibe kan man godt leve med det.(indstillinger-Trådløst og netværk-mobilt netværks indstillinger-netværkstilstand- WCDMA).”
  Siden hvornår er WCDMA 2G netværk ej det sQ en ommer 😀 men lidt morsomt dog

 3. Ja, der sker hele tiden nye ting.
  Du skriver også et sted -Det er bare at smide et bogmærke ud på skrivebordet – Kære Høy det er det altså ikke bare. i hvert fald ikke for mig. Det er endnu ikke lykkedes mig at finde ud af hvodan – har forsøgt fler gange.

 4. Buch, super at du gør opmærksom på det, artiklen kunne godt trænge til en opdatering… Mener også at den blev lavet på et tidspunkt hvor jeg kun havde HTC smartpones liggende….

 5. Tak for din fine info og har også rettet på nogle ting. Nogle af de ord du bruger findes ikke i de nye modeller, jeg kan i hvertfal ikke finde dem.
  Nu skal det jo heller ikke være sådan at man besværlig gør tingene fordi man er bange for at bruge batteri.
  Jo mere avancerede vores mobiler bliver jo mere må vi så også forvente at der skal strøm til. Jeg har skruget ned/slukket for det der ikke bruges så meget.

 6. @Klintø: jeg tilføjer det.

  @Janholbo: Jo, skærmen er strømsluger nr. 1, men det er nu ikke kun på grund af skærmen at GPS og spil hiver noget batteri. Det er simpelthen fordi det kræver nogele kræfter. Selvom du har skærmen slukket imens du bruger f.eks WIFI-hotspot, så har du ikke mange timers strøm på mobilen. Jeg forstod på dig at grunden til at navigation slugte strøm var på grund af skærmen?
  Anyway, tak for et par gode tips til jer begge, de bliver tilføjet når jeg kommer i nærheden af en computer 😆

 7. 2 i øvrigt meget markante strømslugere, er Spil og Google navigation/maps!! Ikke at man skal undvære (langt fra), men sæt mobilen til laderen når du spiller eller bruger navigation i bilen….

  Men som du skriver Høy, lad mobilen op når du kan, f.eks. når du sidder ved PCen, så sæt den til PCen og lad op i mens… 😆

  1. Skærmen er måske strømsluger nr. 1. Både spil og navigation bruger jo skærmen i længere tid.

   Husk at du kan holde øje med hvad, der bruger dit batteri under Indstillinger -> telefon -> batteri.

   I 2.3.3 vises en graf i toppen af skærmen i batteri info. Om det er en del af Gingerbread eller HTC Sense ved jeg ikke. Den er ikke på min Tab med Froyo.

 8. Jepper, og tak for info. Har du selv Incredible S? Det er nemlig den eneste mobil Jeg har haft i hånden som Jeg kunne finde på at skifte ud med min DHD….

  1. Ja, jeg har en HTC Incredible S som arbejdstelefon og en Samsung Galaxy Tab (P1000 7″) som privat telefon.

   Jeg er glad for begge telefoner, de dækker hver sine dele af mit behov.

   JanHolbo

 9. På de nyere versioner af Android kan man også bede telefonen/tablet’en at analysere skærmbillede og lysforhold rundt om enheden og så vil den selv regulere lysstyrke.

  På HTC Incredible S med 2.3.3 kommer tlf også ud og spørger, om den skal skifte til spare mode, hvis batteriet kommer under 15%

  Hvis du gerne vil bruge lokationsbaserede tjenester, men vil spare lidt på batteriet, kan du slukke GPS, men holde WiFi tændt. Så finder telefonen sin position ud fra telefon master og WiFi netværk i nærheden.

Skriv kommentar
account_circle
email