Android M og Android Pay er officielt

thumb android-m

Google har lanceret Android M.

Google I/O 2015, og ganske som sidste år da Google lancerede Android L, byder eventet også i år på en ny version af Android.

Ifølge Google er Android M (hvad “M” står for vides ikke på nuværende tidspunkt) den mest kraftfulde version af Android til dato med mere end 100 nye forbedringer, nogle mere spændende end andre.

Vi har fundet 4 af dem vi synes er de mest spændende og du kan læse lidt om dem herunder.

Android Pay

Mobilbetaling er det nye sort og selvfølgelig vil Google have en bid af denne kage også, og med Android Pay bliver dette en realitet. Android Pay platformen er åben og det betyder at hvis f.eks en app vælger at understøtte Android Pay, så kan den gøre dette.

Android Pay gør brug af NFC når der skal betales og ifølge Google kan du lige nu bruge den i mere end 700.000 butikker i USA.

Fingeraftryk understøttelse

Sikkerhed er ved at være en big deal og nye enheder fra f.eks Samsung, som Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge, har indbygget fingeraftryks-scanner.

Android M understøtter også dette, og du kan både låse mobilen op med dine fingeraftryk, men også betale via Android Pay.

Doze – standbytiden skal gøres længere

Projekt Doze er i 2015 hvad Projekt Volta var i 2014, nemlig projekter der har til opgave at forlænge batteritiden på vores Android produkter.

I Android M sker dette via de sensorer der registrerer bevægelser og ligger din smartphone f.eks på natbordet og der ingen bevægelser er, vil Android gå ind i en dybere søvn-tilstand end normalt, hvilket sparer på strømmen.

Du vil stadig få de notiifikationer du skal have selvfølgelig.

Tilladelser for apps

En af fordelene ved Android er at du altid kan se hvad de forskellige appslikationer og spil kræver af tilladelser før du installerer dem, og i Android M bliver dette nu endnu lettere og mere overskueligt.

Som det ser ud nu er vi nødt til at takke ja tak til at f.eks et spil skal have tilladelse til wifi hvis vi spille det (lad os sige at spillet kan spilles offline). Dette er slut nu og fremover kan vi altså selv bestemme hvilke tilladelser de forskellige apps og spil må bruge.


Bliv ven med os på Facebook og få vores tophistorier samt de bedste tips og tricks direkte på din væg – KLIK HER


Når en app på et tidspunkt kræver en bestemt tilaldelse vil der komme en popup og du skal så tage stilling til om det er okay eller ej. det betyder at selvom at et spil kræver en masse tilladelser kan det altså ikke bare uden videre bruge løs af dem uden at du har godkendt hver enkelt tillladelse.

Hvornår ser vi Android M

Google skriver at Android M vil være klar i 3. kvartal af 2015, men sidder du med f.eks en Nexus 5 eller en Nexus 6 og kan lide at nørde rundt med Android, så kan du læse mere om hvordan du kommer igang her med previews.

Kilde

Skriv kommentar
account_circle
email