Google I/O: Android L er lanceret

thumb android-l

Google har på årets udvikler-konference lanceret den næste version af Android.

Google I/O 2014, og Google har annonceret den næste version af Android der navnemæssigt kun lyder “Android L” indtil videre.

Dette er den største opdatering vi har set indtil nu og med masser af nye funktioner som f.eks  “Material design” der har taget sin begyndelse i pen og blæk og tilfører skygger og animationer som en integreret del af Android.

En anden rigtig spændende tilføjelse er at Android L bringer muligheden for at kunne kommunikere både med din bil via Android Auto, dit smartwatch via Android Wear, og dit TV via Android TV. 

Android L bringer også forbedret sikkerhed på låseskærmen med sig, f.eks er det muligt via lokation at give mobilen besked om at nu er det sikkert at låse den op, således at du ikke behøver at indtaste din PIN hver gang du sidder i sofaen derhjemme.

En anden meget brugbart funktion er “heads up” der i toppen af vores skærm kommer med notifikationer når vi f.eks ser en film. Vi kan herefter swipe dem væk eller tilgå dem. Notifikationer direkte på låseskærmen er også blevet en fast del af Android L.

ART (Android Runtime) er klar til Android L, og det er lige med at der vil blive brugt mindre hukommelse og ifølge Google er ydelsen fordoblet, altså 2 gange bedre end før. 

64-bit understøttelse er også en nyhed, og med en ny “udvidelsespakke” der er blevet til i samarbejde med forskellige partnere, er det med Android L muligt at benytte mere avancerede teknologier til f.eks spil. Grafikken skulle være henaf det vi ser vores computere.

Bruger du den samme mobil privat som på arbejde, vil det glæde dig at Android L holder data fra privatlivet adskilt med data fra arbejdet.

Det betyder at adskillelse imellem privat og job nu er en integreret del af Android, og producenter som Sony, HTC, Samsung, LG, Asus og HP har alle sagt ja til at hjælpe med at forbedre funktionen og gøre den mere brugervenlig så den er ens uanset hvilken producent`s mobil du har.

Da Samsung har bidraget rigtig meget med funktioner fra Knox vil denne mulighed muligvis være bekendt for dig der har benyttet Knox.

Vi ved endnu ikke hvad “L” står for i navnet.

(6) kommentarer
  1. yes endelig og med mulighed for at tilkoble til bilen så kommer det til at spille helt perfekt 🙂

        1. Jeg tror, man skal købe ny bil. Det ville nok være svært for Google at lave noget der passede ind i alle bilers design, så i stedet indbygger de det i nye biler.

Skriv kommentar
account_circle
email