Hvordan afspiller man YouTube med slukket skærm i baggrunden?

YouTube er verdens største indholdsplatform, med indhold som spænder bredt. Du har mulighed for at følge med i alt fra “how to’s” og guides, til tv serier, musikvideoer og lydbøger.

De fleste vidoer er gratis at se og da platformen bugner af musik i alle genrer, er det fristende at bruge YouTube som en gratis Spotify. Du kan endda lave playlister, så du slipper for at skulle vælge næste nummer hver gang den første slutter.

Mange af os hører musik på farten og her løber man ind i problemet.

Uden YouTube’s “premium” abonnement, er det ikke muligt at låse skærmen på mobilen uden at YouTube stopper afspilningen.

Det er voldsomt irriterende at være tvunget til at have skærmen tændt mens du fx lytter til musik. Hvis mobilen ligger i lommen kan du nemt komme til at trykke på noget du ikke skulle trykke på, og det bruger det bare unødigt batteri.

Heldigvis findes der et trick, der kan hjælpe med at afspille YouTube i baggrunden med låst skærm.

YouTube Premium (Android og iOS)

YouTubes officielle metode til at kunne låse skærmen og afspille videoer i baggrunden er som abonnenent på deres YouTube Premium.

Premium har taget over for det tidligere YouTube Red, men virker stort set identisk. Det er en betalt udgave af platformen, hvor du – udover at kunne låse skærmen og stadig lytte til musik og andet, får reklamefri visning og “Originals”, som er deres egenproducerede shows. Du har også muligheden for at downloade videoer og musik, hvis du skal et sted hen uden internet eller blot vil spare lidt på datatrafikken og nuppe musikken hjemme fra WiFi’et.

Ulempen er, at det ikke er gratis. Premium starter lige nu fra 69 kr. om måneden, med én måneds gratis prøve.

Lyt til video og musik med Chrome og Firefox (Android)

Min egen favoritmetode til at lytte to YouTube med låst skærm og det involverer enten Chrome eller Firefox til Android (Firefox virker også til iOS, som en af de få browsere der virker til iPhone)

Jeg plejer normalt at bruge Chrome og her skal du have minimum version 54 (eller højere). I skrivende stund er version 74 ude, så det skulle ikke være et problem.

Sådan gør du:

  1. Start Chrome eller Firefox og gå til youtube.com
  2. Vælg videoen du vil spille i baggrunden
  3. Tryk på menuen øverst til højre (de tre små prikker) og vælg “Standardwebsite”
  4. Tryk play på videoen og tryk derefter på “hjem” så du ryger ud på hovedsiden
  5. Videoen stopper nu, så træk topbjælken ned og tryk på play
  6. Nu kan du låse skærmen og videoen vil fortsætte med at spille

Protip: Hvis du er træt af YouTube-annoncer, kan du installere Yandex-browseren og derefter installere Adguard. De virker sammen og blokerer for alle reklamer, inklusiv YouTube videoannoncer. Nu kan du lytte til musik uforstyrret. Adguard virker også til Samsungs browser, men jeg foretrækker selv Yandex’.

(5) kommentarer
  1. Jeg har Youtube app og Premium og det har virket upåklageligt på min gamle Samsung, men jeg oplever at musikken stopper når der kommer en hvilken som helst besked op på skærmen. Er det på mobilen eller er det noget omkring app der skal justeres?

Skriv kommentar
account_circle
email