5 millioner Google kontier`s kodeord er blevet lækket, men ro på

thumb google-stock-email

5 millioner brugernavne og kodeord til Google kontier er blevet lækket men der er ingen grund til panik.

En liste over brugernavne og kodeord til mere end 5 millioner Gmails verden over er blevet offentliggjort på et russisk forum, deriblandt omkring 10.000 danske kontier, hvilket i går eftermiddags optog medierne meget.

Nu har Google så haft mulighed for at undersøge sagen og Google skriver på deres blog at der i de fleste tilfælde er tale om forældede eller deaktiverede kontier, og der er under 2% af kodeordene og brugernavnene der rent faktisk virker.

De 2% der er udsatte er ifølge søgegiganten blevet beskyttet og har fået at vide at de skal skifte koden til deres Gmail.

Google skriver også at de lækkede kodeord intet har at gøre med en sikkerhedsbrist på Google´s servere at gøre, men det er brugerne selv der har været offer for phising eller malware.

Et eksempel er hvis du bruger det samme kodeord på forskellige hjemmesider, og en af de hjemmesider bliver hacket, så kan hackeren bruge dit kodeord og brugernavn til at logge ind på nogle af de andre hjemmesider hvor du har en konto med samme log ind-oplysninger.

Derfor er det vigtigt at du ikke bruger samme kodeord på tværs af hjemmesider, ligesom at det også anbefales at skifte kodeord ind imellem.

Du kan iøvrigt selv tjekke op på sikkerheden vedrørende din Google konto her.

(1) kommentar
  1. Du kan også bruges google’s to trins bekræftelse, det er ret godt, og så er et kodeord ikke nok til at få fat i din gmail/google konto

Skriv kommentar
account_circle
email