2012 lægger ud med farlige mobilapps

Norton har allerede opdaget 3 skadelige programmer i 2012.

Kopieret direkte fra pressemeddelsen:

Spilapplikationer til Android er fortsat populære mål
Man har identificeret spilapps på Android Marketplace, der lokker mobilbrugere til at downloade tilsyneladende populære og kendte spil til deres smartphone, men som i virkeligheden er falske apps. Symantec kalder disse apps for Android.Steek. Læs mere om de farlige spilapps her.

Ny malware får din smartphone til at sende sms’er til internetkriminelle
I Frankrig har Symantec opdaget en ny type malware rettet mod smartphones, der blandt andet får din mobiltelefon til automatisk at sende sms’er til et nummer, som internetkriminelle derefter bruger til at få adgang til din mobiltelefon. Lignende malware kan nemt fremstilles til det danske marked. Læs mere om malwaren her.

Søgninger resulterer i skadelige mobilsider
Symantec har også opfanget en metode, som internetkriminelle bruger, når du eksempelvis søger efter videomateriale via mobilen. Når du har fundet materialet, tvinger de internetkriminelle dig til at registrere dine oplysninger, før du får adgang til videoen. Metoden, der kaldes ”One-click-fraud” blev opdaget i 2011, men den lader nu til at have udviklet sig yderligere. Læs mere om denne type af mobiltrusler her.

Norton fra Symantec vil fortsat undersøge de nye mobile trusler, som dukker op. Herunder findes nogle enkle sikkerhedstips til brugere, der ønsker at beskytte deres smartphones.

ü  Indstil en lås på mobiltelefonen med en firecifret kode, som kun du kender.

ü  Installer en sikkerhedsløsning, der beskytter din mobiltelefon, såsom Norton Mobile Security.

ü  Kontroller nøje, hvilke oplysninger de programmer, du downloader, beder om – ønsker du for eksempel, at en spilapp får adgang til din e-mail og dit telefonnummer?

ü  Kontroller også, hvilke rettigheder app’en beder om – anmoder den eksempelvis om at få rettighederne til at bruge dine kontakter eller dine GPS-koordinater?

ü  Gem ikke følsomme oplysninger på din mobiltelefon – såsom login-oplysninger til din netbank, pinkoder til dit kreditkort og så videre.

ü  Jailbreak ikke din mobiltelefon.

ü  Opret en sikkerhedskopi af billeder, musik og andre vigtige filer, du har på din mobiltelefon.

ü  Vær på vagt! Hent ikke programmer, som du ikke føler sig helt sikker på, og som du har fået tilsendt via e-mail eller sms – disse kan være skadelige.

Læs mere her.

Læs også: Anmeldelse af Norton Mobile og tablet security.

Skriv kommentar
account_circle
email