Sony Smartwatch 2 – din komplette guide til tips til apps, vejledning mm

Overvejer du at købe Sony Smartwatch 2, så læs først denne hands-on anmeldelse/guide plus anmeldelser & anbefalinger af en masse gode apps til uret & en super screen protector. Opdateret købsanvisning inkluderet (butik, lagerstatus, pris og direkte links).

SIDST OPDATERET 6. MAJ 2014

Baggrund: Jeg har altid alt elektronik sat til US engelsk som systemsprog, så jeg er ikke altid bekendt med de danske betegnelser. Der kan/vil i det følgende derfor være brugt betegnelser, som på dit ur/telefon sikkert hedder noget andet, hvis du bruger dansk som system sprog (hvilket uret i øvrigt kan). At bruge engelsk, men med dansk keyboard (Swiftkey m. dobbelt ordbog FTW) gør bl.a. fejlsøgning nemmere, når man har 1 mia. menneskers erfaring at støtte sig til i stedet for 5 mio., så en anbefaling herfra til at gøre det samme. Nå, videre til SmartWatch 2.

Læs om de første 2 apps nævnt herunder før du overhovedet tænder uret. Du har rigelig tid, og kan så i ro og mag installere disse alt imens uret oplader.  Jeg anbefaler, for nemhed skyld, at du tager din computer, logger ind på Google Play, og åbner de link jeg har lavet i det følgende, og tilføjer dem til din Wishlist. Så kan du nemt finde og installere dem senere fra din telefon vha. din Wishlist uden at skulle skrive lange navne og søge osv.

EDIT: Der er kommet ny firmware siden, hvilket Høy beskriver i sin test (link herunder). Lyssensoren virker nu, kører bedre, har flere urskiver at vælge imellem inkl. en med dag og dato og andet godt.

Opdateret: Sony Smartwatch 2 test

Den medfølgende Quick Start Guide siger at du bør lade det op i 30 min. Det kan nemt tage længere, så lad det op til det når 99% og 100% (hvis du bruger en 1A el. 2A lader i stedet for bare at kable uret til din computer – se detajler under afsnittet om opladning). Mit var på 63% da jeg fik det. I min test, hvor uret var slukket, tog det 43 minutter for at nå fra 50% til 99%, så du overlever nok ventetiden alligevel. Der er antageligvis en grund til at samtlige tablets og mobiltelefoner jeg har købt, har haft det der med at lade helt op først, uanset hvad Sony skriver om 30 min, så lad det helt op. Min Asus tablet skulle lade i 8 timer! Uha, det var lang tid at vente…

Sony laver oftest rigtig lækre produkter, og selv kassen uret kommer i er noget af det mest blærede jeg har set til dato. iPhone og alle, der nu kopierer stilen (lookin’ at you Samsung!) – forget about it. Papkasser er så passé. Fuldstændigt ligegyldigt, selvfølgelig, men det giver indtryk af omhu fra firmaets side. At det så viser sig ikke helt at være tilfældet, da de antageligvis ikke lige hurtigt testkører urene fra fabrikken, og at mit første ur var kaputskij, ja, det er så en helt anden snak.

For at berolige dig imens dit ur oplader første gang (nu du har læst om at mit første ur aldrig tændte), så vil du se en række små sjove tal (firmware version måske?) øverst til venstre i et stykke tid, og derpå et opladesymbol i form at et batteri i midten med 1% interval. Dette præcise interval ses desværre ikke når uret er tændt. Jeg har fra en software udvikler ladet mig fortælle, at Sony ikke pt. har muliggjort app adgang til batterioplysningerne, men man kan da håbe at det kommer en dag. Det er mildest talt svært at se om det er 55% eller 45% på så lille et symbol oppe i hjørnet på så lille en skærm. Min første brevvægt, æh, jeg mener SmartWatch 2, viste aldrig noget som helst, uanset hvad jeg gjorde og hvor længe jeg forsøgte at oplade det. Kort sagt; ser du batterisymbolet ligesom når du oplader din telefon, så er du nok på sikker grund og kan udsætte skidning af grønne grise til en anden god gang 😛

Der var ingen manual til rådighed på Sonys hjemmeside, men jeg kan glæde dig med, at jeg nu vha. god og hurtig support fra Sony, her har mulighed for at dele link til download af brugervejledningen, sprog efter eget valg, inkl. dansk. Kig manualen igennem inden du går i gang, f.eks. imens det oplader, eller inden det overhovedet er ankommet, hvis du er ligeså utålmodig som jeg (eller din gennemsnitsknægt dagen før juleaften).

Der er lidt lag ift. high-end telefoner, men der er jo grænser for, hvor vild en processor man får plads til på så lidt plads og med så lille et batteri. Det er nok lidt ligesom at sammenligne et indkøbsnet og en indkøbsvogn. Begge er gode til det de kan. Lille og let at flytte rundt, men kan ikke bruges til så meget og stor med plads til det hele, men svær at have med alle vegne.

Fra enhver startskærm kan du trykke på Menu knappen og vælge mellem at dine apps vises i alfabetisk rækkefølge, eller at de vises i favoritrækkefølge, dvs. oftest brugte vises på side 1, helt til venstre og de mindst brugte mod højre. Ulempen er, at så flytter de rundt hele tiden hvis du ændrer brugsmønster, og det er jeg personligt ikke til.

I øvrigt har jeg de sidste par dage, når jeg har slukket og tændt uret af og til ifm. opladning mistet parringen. Enten virker det bare at genstarte uret eller hvis det ikke virker, så lav parring igen, evt. med NFC, hvilket er hurtigere. Det kan miste forbindelsen og kræve at det bliver parret igen. Firmwaren er ny og ikke bug free, men se bare på hvor mange updates Microsoft spytter ud til Windows, så det bliver mere stabilt senere hen. Sådan noget må man lære at leve med, hvis man vil være først med det nye.

“Sidste Nyt” afsnittet er nye ting, jeg har tilføjet for nyligt, som endnu ikke er indarbejdet i selve teksten her, men lavet som en mulighed for, at du kan se nye opdateringer, uden at skulle gennemlæse hele teksten eller bladre alt for meget rundt i kommentarene. Start med at tjekke Sidst Opdateret, så du kan se om der er nyt siden sidst du kiggede her forbi.

ATTENTION!

Fik ikke sendt første defekte ur tilbage pga. travlhed, og at det ikke haster så meget, da Mobilefun har 30 dage, hvor man får penge retur, efter 30 dage kun en ny vare magen til. Jeg fandt en tråd på xda-developers.com og fandt denne yderst interessant, så jeg fulgte beskrivelsen med hvordan man opdaterer firmware, og surprise surprise, nu virker det første ur pludselig alligevel! Det var åbenbart en firmware fejl, der var skyld i at skidtet ikke engang ville tænde eller vise ladesymbol, så nu sender jeg ur nr. 2 tilbage med sin egen rem i stedet for det tiltænkte bytten rundt nævnt andetsteds. Uanset om dit ur aldrig vil tænde til at starte med, ligesom mit, eller ej, så skal du downloade dette program for at kunne opdatere firmwaren manuelt. I følge support opdaterer uret selv sin firmware, jo tak, det er muligt, men hvis, som det er sket for nogle på xda, så kan firmware korrumperes af endnu uviste grunde, og så kan uret jo alligevel ikke auto-opdatere. Link: http://www.sonymobile.com/global-en/tools/%20update-service/

Jeg fulgte følgende gode råd, og jeg lykkedes med at bringe uret tilbage fra de døde. Jeg har også videresendt det til Mobilefun, så de kan hjælpe deres kunder og forhåbentlig lave “fjernsupport” ved at bede dem prøve dette her, før de sender deres ur retur; for den skuffelse, det besvær og den ekstra ventetid jeg var igennem, vil jeg meget gerne spare andre uheldige stakler for og de har også altid været meget hjælpsomme, så nu håber jeg at jeg kan gøre gengæld med andet end bare det at blive ved med at handle der, for så rig er jeg heller ikke 😛 Overvejer om ikke jeg burde informere samtlige danske forhandlere om det her også. Det ville de da muligvis sætte pris på også.

“After plugging in to a mains charger and leaving it for 5mins (blank screen and no sign of any life in the thing) I installed Sony’s update utility and thought I’d give it one more go. I plugged in the watch (at first it tried to install driver and failed), then after opening the update programme and finding the smartwatch 2 option and re-plugging in the watch & tapping the power button quickly once, boom the computer detected the watch (it said the battery level was now 76% so that rules out a dead battery as I only charged for a few mins). From then onwards the update programme installed the relevant drivers and allowed me to reinstall the firmware. Finally managed to get some life into the watch, but, and there’s a but…ever since I managed to reinstall the firmware the smartwatch kept crashing or freezing at a certain time and not responding to any inputs, no matter how many times I reset the watch, but I eventually fixed it!
I’ve had to uninstall all the smart extra apps and reset the watch a few more time and connect to my phone with a fresh setup and now finally things seem to be working again, but it’s been a whole lot of hassle and not what I was expecting at all, let’s just hope it lasts…”

Jeg har haft fingrene i to ure og indenfor hhv. en uges tid og en 2-3 ugers tid hoppede begge ure ud af rammen, da det lim halløj de har brugt er for svagt og for lidt. Læs under alle omstændigheder følgende nedenstående tråd igennem (som jeg selv har taget del i) og da hele 2 ud af 2 ure har det kæmpeproblem fra fabrikkens side vil jeg på det kraftigste fraråde at du køber det i udlandet, hvis ikke du har mod på selv lige at trykke uret helt ud og lime det og trykke det på plads. Det tager for lang tid at sende et eller flere ure retur til UK. 

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2480685

Læs hele tråden og du vil også opdage en fyr med et ur, hvor silikoneremmen sprang af og uret faldt ned og gik i stykker. Metalremmen sidder åndsvagt godt fast og kan være noget af en kamp af få af, hvis man gør det ifm. afkortelse af remmen, så jeg er ikke bange for at min rem hopper af. Silikone kan ved et vrid fra siden formentlig gribe lidt fat i metalsplitten og trække den ud. Endnu en grund til at vælge stålremmen, for den understøtter splitten.

Dobbelttryk – din nye bedste ven.

Her følger et forsøg på et humoristisk indblik i en situation, der godt nok er alt andet end sjov. Er du allerede inde i en app og uret går i ”dvale” af mangel på bedre ord (og det sker lynhurtigt for spare batteri, 15 sek. for Call extension o. lign., men det svinger fra app til app), så vil et enkelt hurtigt tryk på knappen vække uret. Dette ses ved at uret lyser op, du trykker på Home knappen og du vil være tilbage på den startskærm, hvorfra du gik ind i den app du var i, da uret gik i dvale. Er du på en hvilken som helst startskærm og trykker Home, så kommer du til skærm 1 helt til venstre.

Et andet eksempel (dette princip gælder for alle apps, men den her ligger lige til højrebenet): Du har 5 startskærme med apps, du starter WebBrowser for SmartWatch fra skærm 5. Du søger og finder en side du vil læse, noget på Wikipedia (og det tager lige i denne her app ret lang tid at loade sider ift. på en mobil og artiklen er også lang), men så hård mave har du alligevel heller ikke. Du rejser dig og kommer til at trykke på knappen, så det går i dvale eller fordi du skal tilbage til selskabet, og vil læse videre næste gang.

Du giver den et kort tryk + et tryk på Home knappen og vupti, nu er du er tilbage på skærm 5. Det triste er så, at i mellemtiden er din app lukket ned, så når du trykker på din WebBrowser igen, så starter den helt forfra på Google som om du startede appen for første gang. ”Sure æbler, siger du. Jo, vi har da en hel kasse derovre lige bagved dig til højre, husk at åbne munden helt op, så du kan tage en rigtig stor bid! De koster slet ikke noget, det er sådan en gratis bonus vi har til vores faste kunder”. Uret kan med andre ord ikke multi-taske. Lidt ligesom de ældre mobiltelefoner heller ikke kunne.

Gør du ingenting udover at trykke kortvarigt på knappen, vil du bare bedre kunne se klokken kortvarigt inden skærmen igen bliver mørkere, og det er praktisk, men den funktion skal man være mere end almindelig halvblind og bagstiv for at overse i mere end 5 minutter, så videre til næste punkt.

Vil du derimod tilbage til OG ind i den app du var i, da det gik i dvale (og f.eks. på den side på Wikipedia du sad og læste før du daskede uret ind i dørhåndtaget), og tro mig, det vil du snart meget, meget gerne, uha du vil gerne tilbage hvor du slap, så dobbelttrykker du på knappen ligesom du ville gøre på en mus og vupti, tilbage til ALT ANDET END START (Har jeg spillet lidt for meget Ludo som barn, var Den Eneste Ene virkelig så replikmæssigt mindeværdig eller måske en kombination? Anyways, jeg siger det lige igen for en sikkerheds skyld – dobbelttryk er din nye bedste ven 😀

 APPS & EXTENSIONS GALORE (spring evt. dette afsnit over indtil videre, hvis du stadig ikke ved om du vil købe uret; bare rolig, afsnittet løber ingen steder 😉

Mange af de apps, der er til SW2 koster penge, dog ikke så meget, og jeg antager at det skyldes to faktorer: At man ikke kan tjene penge på at lave reklamer, for hvor skulle de lige kunne vises, og at kundegrundlaget pt. er for småt. Jo færre der bruger/køber noget, des højere pris. Jeg købte engang en app til 50 kr som kun duer til nogle få Galaxy telefoner som erstatning for FM radio app’en, når man brugte custom ROM hvor de ikke havde kunnet indarbejde FM radio.

De første to her, Smart Connect og SmartWatch 2 SW2 kan du installere på telefonen mens uret lader op. Du kan også installerede dem allerede nu her inden uret overhovedet er ankommet – eller afsendt, bare for at få fornemmelsen af, at nu nærmer det sig 😉 Anyways, de er grundstenene som det andet andet bygger på. Læs beskrivelsen på Google Play, så går tiden med det indtil uret er ladet op. Sæt i gang!

Smart Connect (LiveWare Mgr)

SmartWatch 2 SW2

Grundlæggende brug af SmartWatch 2 SW2 app.

Scroll ned på status linien og der bør stå SmartWatch 2, connected, hvis ellers du har parret uret med telefonen. Tryk på det lille ur-lignende symbol øverst oppe. Alternativt kan du starte Smart Connect, vælge SmartWatch 2, SmartWatch 2 (edit settings) og du ender det samme sted. Swipe hvorsomhelst fra + 1 tryk eller 3 tryk fra en bestemt skærm – dit valg. Jeg gør af åbenlyse grunde aldrig det sidste.

Tryk dernæst øverst på ”Search for applications”.

Remote Shot for SmartWatch 2 app er den mest imponerende app efter min mening. At kunne stille sin telefon fra sig (tripod anbefales) og tage billeder med urets skærm som view finder OG med låst telefon og slukket skærm, er klart noget af det fedeste ved uret. Nu kan farmand her pludselig også være med på familiebillederne 😀

aCurrency (exchange rate)

Ret begrænset funktion ift. dem til telefoner. Kan vise de forudindtastede valutaer og vekselkurser imellem egen møntfod og nogle andre. Kan vendes, så den viser prisen med udgangspunkt i den fremmede valuta i stedet. Jeg har US $ og UK £, da jeg af og til køber ting fra udlandet. Gratis app.

Augmented SmartWatch Pro

Crasher af og til, især ved ændringer af settings og jeg kan ikke finde ud af hvorfor. Der er en gratis trial du kan downloade, som stopper efter 20 notifikationer. Det virker som en god ide og den er populær, så prøv den der trial og se om du kan lide den, og om den overhovedet virker på din telefon. Den koster kassen (35kr), så trial er en god ide, og du kan umuligt nå at rode ordentligt med den på under 15 min.

Blackjack for SmartWatch 

Gratis spil, der virker super godt. I modsætning til f.eks. Blocks så forsvinder dit igangværende spil ikke bare fordi skærmen går i dvale og gør den det, behøver du ikke at bruge dobbelttryk for at komme tilbage til spillet. Det betyder også at du kan stoppe, rode med andre apps og så fortsætte, hvor du slap nårsomhelst. Da spillet ulig f.eks. Blocks ikke skal spilles kontinuerligt, kan du f.eks. bruge det på jobbet/skolen, hvis du har et ledigt kedeligt øjeblik, men ikke kan slippe af sted med at spille på din telefon. Jeg antager at det er et glimrende spil til dem, der sidder lidt længe på tønden og ikke har husket avisen 😉

Blocks for SmartWatch

Tetris spil til uret. Jeg synes det er okay. Når du swiper for at kontrollere figurerne, så gør det mest muligt ovre i højre side, så du kan se hvad der sker i selve spillet. Er ikke selv typen, der nogensinde er på tønden i mere end 2 minutter, men det er der efter sigende mange andre mænd, der er, så der vil den egne sig fint. Fin hvis man keder sig og ikke vil lave noget med telefonen. Det er med sort baggrund, så lyser meget lidt, så lur mig om ikke du vil kunne lege med den ubemærket næste gang damen slæber dig med til endnu en røvsyg Chick Flick og du kæmper for at holde dig vågen. Gælder selvsagt også hvis du er en tøs, der er blevet hevet med ind for at se endnu en tomhjernet aktionfilm. Der kan være en smule forsinkelse af og til som er irriterende. Hovedproblemet med spillet er, at der ikke er nogen high score, så hvis du vil konkurere mod dig selv, og du ikke har verdens bedste hukommelse, så er du nødt til at skrive din score ned et sted.

Calculator for Smartwatch 2

Jeg er pt. den eneste, der har anmeldt den, så… Men kort fortalt, så kan den det jeg skal bruge den til (indkøb mv. Ikke det der sinus og cosinus halløj (jeg ER færdig med at gå i skole) og jeg orker ikke langt tryk for regnefunktioner. Denne har separate knapper. Begge de to her nævnte lommeregnere er dog simple apps, som du fint kan nå at prøve og få refunderet indenfor et kvarter. Husk at sætte timeren til, så du ikke glemmer tiden.

Calculator for Sony Smartwatch

Virker fint nok, men foretrækker selv den førnævnte, da jeg ikke kan lide det der med langt tryk for at lægge til og trække fra, men det er en smagssag. 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sonyericsson.extras.liveware.extension.calculator49

Calendar for SmartWatch2

Alletiders kalender app, hvor du kan ændre og tilføje til din Google calender som du lyster. Glem resten (af betalings kalender apps) og kast moneter efter denne her først.

Calendar reminder Smart Extras

Sony. Virker glimrende og er must have, hvis du vil have calendar reminders på uret som “Husk tandlæge kl. 13:15 i dag”.

Call Handling Pro – SmartWatch (Ny!)

Den fungerer nu på min telefon. Om det var fordi udvikleren opdaterede den eller den nyflashede firmware på uret, skal jeg ikke kunne sige. Det virker fint. Eneste minus pt. er at den, i modsætning til Sonys ikke kan vise kontaktlisten eller favoritkontakter, men han fortæller mig, at han arbejder på det. Jeg er del af en stærkt begrænset gruppe beta testere af appen, så hvor nyeste version for jer vil være 2.0.6, bruger jeg 2.0.8 versionen, der har flere experimentelle indstillinger. Fin fyr fra Sverige, der svarer hurtigt og fyldestgørende. Heja Sverige!

Har du købt den, kan du som jeg blive beta tester. Jonathan (udvikleren) vil gerne have flere og har givet mig følgende link og beskrivelse til jer, som du kan følge, hvis du vil blive beta tester også.

Jeg foreslog ham, at han gav mig et link mv. som jeg så kunne poste her, hvis han var intereresseret i flere beta testere, svaret var:

“Hi Joachim,

Yes that would be very nice of you. Unfortunately everyone that joins the beta group also have to buy the app. I wish there was a way to a least let people use the beta for free or that you give out codes. Apple is a little bit better on this in their app market.

Anyway, I would like to get more beta testers and the link is:

https://plus.google.com/u/0/communities/110310299799436572699

Once joined, there is a link inside the G+ page to this page,https://play.google.com/apps/testing/com.nixi.smartwatch.callhandlingpro,  where you sign up for the actual beta

Then you will get updates in Google Play.

It works well once you have followed the procedures.

Call handling smart extension

Sony. Okay ellers, men har en stor mangel. Der ikke er nogen svarknap! Du kan se hvem der ringer og afvise, mute og afvise med standard besked, men ikke svare på opkaldet. Har du et headset kan du så trykke på knappen, men som en reviewer skriver, så kan det jo tage noget tid at få hevet telefonen op af lommen/tasken og så kunne det være rart med en svarknap. Jeg bruger den indtil videre for Call Handling Pro – Smartwatch virker idesværre kke pt. på min telefon. Falsk reklame i øvrigt for på billederne på Play ser det helt anderledes ud, og der kan man se en grøn svarknap. Holder løbende øje med om de får fikset det her problem senere. Most Helpful Review omhandler netop dette problem. Reject with Template funktion og ligesom I Sonys SMS extention kan du også her lave op til 30 forudindtastede beskeder. Must have indtil videre, da det er den eneste app jeg har fundet, der virker (på Note 2 i hvert fald) som viser hvem der ringer, og som viser det inden der er gået så lang tid at personen har lagt på igen.

Commander

God toggle app. Du kan tænde/slukke for Wifi, Data (3G), Bluetooth (1 gang, for så virker uret selvsagt ikke længere), Synkronisering og Wifi Hotspot. Airplane mode toggle virker ikke på min telefon (Note 2). Viser også telefonens batteriniveau. Kan også skifte mellem lyd, lydløs med vibrationer eller helt lydløs. 

Counters for SmartWatch 2

Fiks lille app, hvor du kan lave dine egne counters, dvs. tilføje flere og ændre navn til hvad du vil. Du kunne f.eks. lave en Genstande drukket, og så bruge den hvis det kniber for dig med at huske (men har du glemt det har du nok fået lidt rigeligt anyway). Selv glemmer jeg at drikke nok vand, så har en Glas vand counter. 

Countdown for SmartWatch 2

Simpel lille smart app. Kan kun tælle ned til en dato + tidspunkt. Sæt den til næste ferie, fødselsdag etc. og tryk på uret og du ser den tælle ned visende dage, timer og minutter.

Don’t forget me for SmartWatch

Der er pt. kun 2 anmeldelser lavet af mig og et eller andet kvaj, der har givet den 1 stjerne, fordi han muligvis aldrig færdiggjorde sin grundskole og ikke kan læse simple beskrivelser. Jeg giver den 4 stjerner og til $2,99 er den ret dyr, men kan noget ingen andre apps kan pt. Læse min noget lange anmelselse på Play.

dg Authenticator w/Smart Watch

Fed app til at kunne bruge Google Authenticator appens dobbeltlagssikkerhed uden at skulle hive telefonen op af lommen. Når du sætter Authenticator op på din Google konto, så tag et screen shot af den QR Code du får, så du bare kan scanne den derfra næste gang du har lavet factory reset på mobilen eller uret.

Email smart extension

Sony. Kender den ikke, da den vist kun virker med Sony telefoner (er i hvert fald inkompatibel med min Note 2) men prøv den da af, hvis du har en Sony mobil.

Fake Call for SmartWatch

Virker fint. God at have – just in case. Se den lille video på Google Play om, hvordan du bruger den. Titlen på app’en er ret selvforklarende.

Find It for SmartWatch

Absolut en af de bedste, mest brugbare apps, der findes. Den indbyggede fra Sony kan få uret til at ringe og intet andet. Denne app kan få det til at ringe (du vælger selv ringetone), vibrere og bedst af alt blinke (skærmen blinker hvid samtidigt med at blitzen blinker, så uanset hvilken vej telefonen vender skulle der være håb om, at du kan se den (medmindre den vender med blitzen nedad og du har en case på, der dækker skærmen). Den fjerde knap er sluk-knappen, til at stoppe lyd, blink eller vibrationer. Absolut must have, hvis du spørger mig.

EDIT (5. November). Virker ikke efter opdatering, og er pt. noget skrammel. Blinker ikke, kun fast lys fra blitzen, så kan ikke se telefonen, hvis den ligger med bagsiden nedad, hvilket den jo ligesom altid gør. Bruger andre apps indtil da, bl.a. Sonys. Håber udvikleren vågner op og får den fikset, så den virker som før.

K-9 Mail for SmartWatch

Absolut anbefalelsesværdig. Har pt. erstattet min tidligere kombination af WatchIt! og Gmail. Noget super cool ved den her er, at K-9 kan sættes op til at virke med Outlook og lign. (har jeg læst; jeg bruger ikke firma mail, men mange har en firma mail konto, der ikke bruger Gmail og der er det selvsagt essentielt. Se på alle de sindsyg mange super sure kommentarer på Sonys officielle email extension/app. Hvordan ved jeg af gode grunde ikke, men det skulle kunne lade sig gøre. Det fede for mig (der kun bruger Gmail pt.) er, at man kan slette mails man har set på uret, og at de faktisk så slettes på telefonen. Det er ikke så fedt med de andre apps, først at skulle læse eller se en mail på uret, og så alligevel næste gang du hiver telefonen op af lommen, så at skulle slette notifikaitonenen og evt. også mailen. Dobbeltkonfekt, som min ungdoms dansklærerinde ville kalde den slags.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fsck.k9 (til telefonen – og kan også bruges uden uret)

Lock for SmartWatch 1 and 2

Virker bare. Jeg har ellers ikke pinkode eller password på min mobil (for tiden). Selv uden lås på telefonen skal jeg blot gå langt nok væk, f.eks. fra soveværelset til køkkenet (afhænger af afstand, vægge, telefonens signalstyrke og evt. case) og telefonen låses. Ikke engang 112 nødopkaldshalløj er muligt. Test nemmest ved at slå BT fra/til på uret. Den er rigtigt låst. Slå BT til igen eller kom tæt nok på og låsen forsvinder af sig selv. Brug f.eks. samme kode som simkortet, så du ikke glemmer det. Fremragende ide ligesom de der nøgleringe til bærbare, hvor den låste, når du kom et par meter væk og låste op igen når du kom tæt på, så kollegerne/kæresten/chefen ikke kan lure på, hvad du sidder og roder med eller læse dine mails eller hvis nogen skulle løbe afsted med den. 

Messenging smart extension

Sonys officielle messenging app og dermed gratis som altid. Du kan læse sms’er ved tryk på Menu knappen vælge at svare med en standard sms der til start er: 1) Where are you? 2) What are you up to? 3) Urgent! Reply to me ASAP. 4)  Sorry, I’m in a meeting now. 5) I’m good, don’t worry. 6) I’m on my way home. 7) I’ll get back to you. 8) I’ll be right there.

Du kan også sende en smiley, men KUN en smiley for sig selv, ikke sammen med en standard besked. Åben, som altid, app’en via SmartWatch 2 Notifikation ved scroll nedad fra statuslinien, og du kan så ændre alle standard beskederne som du lyster, åbenlyst til noget dansk. Efter at have proppet den med templates har jeg fundet ud af at man kan lave maks. 30 styk, hvilket jo er en hel del mere end de 12 man kan lave i SMS Composer.

Et problem ved denne app er, at du kun kan svare på sms’er du har liggende, dvs. hvis du sletter alle dine sms’er, så kan du ikke skrive til nogen med denne app. Du kan altså svare på eller fortsætte en ”tråd/samtale”, om du vil. Skal du skrive en besked fra bunden eller til en ny modtager eller til en modtager fra hvem du ikke har nogen sms liggende, ja, så bør du kaste de 6 kr efter SMS Composer for SmartWatch.

Missed Call smart extension

Sony. Fungerer som den skal. Her kan man også lave en masse templates som i de andre to fra Sony. Om det er en fordel at have den, når man har de andre to installeret ved jeg ikke endnu. Jeg får ikke så mange opkald og slet ikke mange missede opkald, så prøv den af, og se om den tilføjer noget. Jeg har den nu og genovervejer den om noget tid. I “Call handling smart extension” er en log, der viser missede opkald sammen med gennemførte opkald, ligesom på telefonen. Kan man nøjes med dette kan man sikkert  fint skippe denne her.

Phonebook Smart Extras

Gratis fra Sony. Rigtig cool og et must pt. Du kan vælge mellem Favorites eller All Contacts. Har en kontakt 2 telefonnumre, så vises begge numre. God app hvis du bruger et headset. Call Handling Pro appen, som jeg er beta tester på, har lige fået kontaktliste og dialer symboler for at høre om os om layoutet, pt. virker kun Call Log delen, men han arbejder på at få samme funktionalitet som denne her. Jeg bruger begge to indtil CHP måske en dag helt kan erstatte denne her.

Phonestatus for SmartWatch 2 

Viser klokken, om telefonen pt. lader, telefonens batteriniveau, telefonens IP adresse lokalt, wifi signalets styrke, dato og instillinger for wifi, data, lyd (ringe, vibrere, lydløs). Instillinger for lydniveauer for ringetone, notifikationer, musik, alarm, voice call og system. Du kan så klikke på hver af disse og instille dem separat, hvilket er rigtig smart. Du bør enten anskaffe dig denne her eller “Commander” appen. I forhold til Commander mangler denne Wifi Hotspot, Bluetooth og Sync toggle, til gengæld har den lydinstillinger, så vil du kunne begge dele, så indstaller begge to.

PowerampControl Pro SmartWatch

PowerAmp er uden tvivl den bedste bedste musik app jeg nogensinde har brugt, og de fleste anmelderes favorit. Denne SmartWatch app er endelig blevet optimeret for SW2. Hvis ikke du allerede bruger PowerAmp Pro, så se at komme i gang og få den købt. Den er alle pengene værd, og hvis du er en nærigpind, hvorfår købte du så uret? 😉 Køb derpå denne fede app og glem alt om Sonys halløjsa extension, for i denne her app kan du vælge visning (titel/album/artist), shuffle & repeat on/off, gå ind i din musiksamling og vælge frit fra alle hylder, fuldstændig som i en normal musik app på en telefon. Emdelig en musik app til uret, der duer til noget.

Remote Shot for SmartWatch 2

Sonys camera app var ellers fin, men viser af mærkelige årsager nu billedet vendt den forkerte vej, dvs. drejet 90 grader ift. urets normale visning. Denne app kan vende billedet direkte via uret. Du kan skifte mellem for- og bagkamera, ændre opløsning, ændre blitzindstillinger, sætte timer, slå lyd til og fra m.m. og det er super fedt. Hvad der er er mindst ligeså fedt er, at du kan tage billeder uden at tænde for telefonens skærm og låse den op. Med denne app kan du tage billeder med en helt “sort” telefon, Timerfunktionen er cool, fordi det gør det nemmere at undgå gruppebilleder, hvor din højre hånd er mistænkeligt placeret på venstre håndled 😉

Slideshow Smart Extras

Sony. Brug den hvis du vil kigge kameraets folder igennem, vise frem eller lige finde et billede og sende det videre. Rating kun 3.6. Kan ikke alverden, men er gratis, så prøv at se om det giver mening for dig. Det tager ikke lang tid at finde ud af.

Smart Camera

1382034419539 edited 2 for upload

Er lige blevet opdateret for nylig, så det nu er optimeret til SW2. Kamera app fra Sony, et must have hvis og når du vil tage billeder på afstand. Den laver dit ur om til en view finder. Har lige fået min seje gorilla pod stor nok til Galaxy Note inkl. rugged case, så nu jeg kan tage fede billeder OG selv være med på billederne. Det der 10 sekunders forsinkelses gøgl er mildest talt ikke optimalt og alm. standere holder telefonen i en strå vinkel, så de duer heller ikke. Hvis du bare vil bruge en stabel bøger og kun tage billeder i bordhøjde, så fred være med det, jeg vil ikke nøjes. Cool nyt billede her! Uret, der viser mobilen filme uret, der viser mobilen filme uret der…. You get the picture 😛

Smart extension for Facebook

Sony Facebook extension. Er mildest talt ikke flittig på FB. Maks. en time om ugen pt. Giv den et forsøg og se om det er noget for dig. Den er alligevel gratis. Du kan kun se headlines såsom at Peter, Oct 6, New photos uploaded to: og så er det det! Meget meget sparsomt.

Smart extension for Twitter

Sony Twitter extension. Udemærket. Jeg følger selv kun nogle kendte mennesker pt. (Richard Dawkins, Ricky Gervais, Jon Stewart). Kan sættes op til at opdatere med forskellige intervaller. Jeg har min sat til maks. intervallet på 3 timer.

Smart Note for SmartWatch 2

Rigtig smart app, hvor du laver lister på telefonen, og så kan sende dem til uret. Det gør at du kan lave en masse lister, måske en To Do liste for noget uge/månedstjek, som du så kun sender til uret, når du skal bruge det, men ellers har gemt på telefonen. Bruger den selv hver gang jeg handler ind, da det er meget praktisk lige at have indkøbslisten på uret. Man kan dog ikke ændre skærm-dvale, så uret går i dvale efter nogle sekunder, så du er nødt til at bruge dobbelttryk, når du skal kigge på det næste punkt på din indkøbsliste. Beskrivelsen på Play giver et retvisende indtryk og ratings er da også fortjent høje (4.6).

SmartWatch 2 Confusion

Lavet af samme udvikler som den næste app Scary. Kan lave dyrelyde, pruttelyde, bøvselyde m.m. 6 lyde af hver slags helt ligesom Scary app. Der er vist en funktion, hvor man kan putte 6 egne lyde ind, men har ikke tjekket det endnu. Pruttepuder er bare “so last century”. Læg telefonen under dynen eller i baglommen og ”bombs away” 😛

SmartWatch 2 Scary

Fed lille app til at lave lyde som spøgelser, skrig, fodtrin, raslende kæder og nogle dyrelyde. Gem telefonen og få den til at lave lyd. Læg din telefon ovre i nærheden af døren, aktiver fodtrin uden at konen opdager det og sørg for at holde masken, når hun spørger om du også hørte noget, og om du huskede at låse hoveddøren. Også sjov til mindre børn. Min 4-årige datter synes det er super sjovt at få lov til at trykke løs og lydkvaliteten er langt bedre end den Noise Box dims hun har. Hvad der er vigtigere er, at det er nemmere at stoppe igen uden gråd og brok, når man har ikke lige orker skrigelyde længere, for så lader man bare uret gå i dvale og så slutter festen.

https://play.google.com/store/apps/details?id=fr.eskan.smartwatch2.scary

SmartWatch GPS Tools

Fed kort funktion inkl. satellitbilleder. Har oplevet at den strejkede, men den er gratis – så prøv den ad.

SMS Composer for SmartWatch

Udemærket app. Se videoen for at finde ud af hvordan den virker. Det giver ikke sig selv. Jeg har købt den, mest for at kunne sende sms’er til nye folk, skrive sms fra bunden, hvis jeg vil, og sende til dem fra hvem jeg har slettet alt og 6 kr. er jo ingenting. Fungerer fint bortset fra ”lag” når man skriver vha. tasterne a la i gamle dage med multi-tryk på samme knap. Ingen “predictive text” indtil videre.

SqueezeWatch for SmartWatch

Sikkert glimrende, men crasher pt. på min Note 2 ligeså snart jeg prøver at ændre settings og finde min NAS server. Jeg glæder mig til at den kommer til at virke en dag. Kræver Squeezebox. Hvis du ikke har Logitech Squeezebox (eller ikke ved hvad det er) så glem at jeg nævnte denne app.

SmartWatch WebCam Viewer

Til dem, der har et Web Cam (ikke de der indbyggede nogen, men et Wifi/Lan overvågningskamera a la Foscam. Desværre ikke optimeret til SW2 endnu, men det virker da. Kvadratisk ligesom SW, så fylder ikke skærmen ud og lav opløsning, men et must have hvis du har et webcam som beskrevet. Kan kun tilsluttes ét kamera ad gangen, så har du, som jeg, to kameraer bliver du nødt til at vælge et af dem. Man kan ikke lige sådan skifte rundt uden at skulle ind og rode rundt i opsætning med IP-adressen på kameraet.

Herunder er et eksempel på, hvor jeg fandt min URL til mit Foscam 8918W til at indsætte i app’en. Læs beskrivelsen under punktet “Documentation” i app’en grundigt før du kaster dig ud i det.

http://www.ispyconnect.com/man.aspx?n=foscam

SmartWeather for SmartWatch

Super cool. Viser vejret lige nu, swipe mod venstre og se vejret for hele dagen i dag, i morgen osv. Kan vise op til 5 dage inkl. dagen i dag. Absolut anbefalelsesværdig.

Spy for SmartWatch 2

Okay og simpel optager, der dybest set bare er en start og stop knap til at optage lyd a la en diktafon ved brug af telefonens mikrofon. Swipe til højre for start og til venstre for stop af optagelse. Lydniveauet er noget lavt og jeg håber at finde en bedre app en dag, men indtil da må den gå an. Den optager også selvom skærmen på uret er slukket.

Watcher – SmartWatch Camera

Der står dags dato 7.okt. 2013 at den ikke duer til SmartWatch 2, men at “Fix coming soon”, så tjek den løbende, hvis den virker interessant.

WatchIt!

“WatchIt! will pick-up up Notifications and Toasts from all your existing applications and display them for you in various ways” star der på Play. Det dækker meget godt. Dog bør du nøje overveje om den er en god ide, hvis du har en Note, Note 2 eller Note 3, da denne app, ligesom Wristn og Augmented Smartwatch Pro bruger Accessability og umuliggør Air View, Multiwindow og alle de andre fede funktioner, der er særegne for Note rækken.

Hvis du heller ikke ved hvad begrebet Toasts dækker over, så er det sådan nogle Notifikationer, der vises et stykke tid inden de forsvinder af sig selv, ligesom dem du får nederst i højre hjørne på en Windows PC, f.eks. om at din internetforbindelse er røget. Det virkelig fede ved den her app er, at hvor du i Gmail extension kun kan læse et par linier af en mail, så kan du via WatchIt! læse hele mailen. Det vigtigste er at finde App Settings og slå alt det fra du ikke vil have Notifikationer om.

Via SmartWatch 2 app’en nævnt tidligere vælger du nu WatchIt!. Du kommer så ind i WatchIt! Preferences. Default App Setting – vælg “Ignore”.

Note: Har man 200-300 apps er det trist at skulle slå 90-95% af dem fra en efter en. Jeg har f.eks. Lux, en super app til at dæmpe lysstyrken på telefonen til helt mørk så du intet kan se (man kan sætte et selvvalgt minimum) og auto-ændre farvetone efter at solen går ned for ikke at undertrykke din melatoninproduktion mere end højst  nødvendigt (den blå ende af spektret) og inden jeg slog den fra (dvs. Ignore) i WatchIt! fik jeg hele tiden besked om at lysstyrken nu var skruet op eller ned afhængig af, hvor meget lys telefonen blev udsat for. Sådan bliver man klogere efterhånden.

Nu trykker du så på App Settings og ser en liste over alle dine apps. De skulle gerne nu alle sammen have et lille kryds. Vælg f.eks. Gmail. Du får så valgmuligheden mellem Ignore, Show toasts, Show notifications og Show both. Jeg vælger bare altid Show both (indtil videre, har ikke så meget erfaring med Toasts på Android endnu og tror ikke det er så udbredt så det gør noget). Når du har valgt de apps du gerne vil have beskeder fra, trykker du OK og det var så det.

Når du trykker på en notifikation i app’en, så tryk på Menu knappen på uret og du kan så vælge mellem: Remove This, Remove All & Block This. Sidstnævnte er vist for at undgå at få samme type besked igen og igen, men ikke helt sikker. Kunne også være den ikke blokerer mails generelt, men kun fra en bestemt person. Det er ikke noget jeg har haft tid til at kigge nærmere på endnu og ikke noget jeg rigtig har brugt. Det må undersøges nærmere en dag, evt. pr. mail til ham, der har lavet den.

Det er via denne app, at jeg får vist hele min email som det ses på billedet i starten af artiklen.

Tjek hver mail for at kunne se den hele, også senere. Venter du til du har 2 eller flere mails du ikke har læst, vil du ved tryk på WatchIt! få besked a la You’ve got 2 unread messages og det er sgu ikke meget bevendt. Det får du jo også på telefonen, den sender det bare videre, så det er ikke urets skyld. Vil du gerne læse alle hele mails (uret gemmer dem, så du kan senere læse dem selv uden telefonen) så sørg for lige at åbne dem, men uden at læse dem. Så gemmens hele mailen på uret.

Watcher – SmartWatch Camera

Super cool. Læg din telefon et sted, og du kan på uret se det som telefonens kamera ser, ligesom Smart Camera nævnt tidligere. Den kan sættes til at tage billeder ved bevægelse, ligesom et overvågningskamera. Ligesom Smart Camera kan du faktisk bruge den som baby overvågning, hvis ikke du lige har et WebCam ligesom jeg, eller er andet sted/rum end der, hvor dit kamera er placeret. Du kunne f.eks. bruge den til at filme børn, du ikke kan holde øje med et stykke tid fordi du skal på toilettet (hård mave måske?) eller tilsvarende. Husk dog at rækkevidden på forbindelsen mellem uret og din telefon er ret begrænset.

WebBrowser for SmartWatch

Cool at have. Er langsom når du vil indlæse sider og scrolle og læse hele sider.  Okay til at kigge på f.eks. Wikipedia, hvis man er tålmodig. Ved ikke om det er noget jeg gider at rode så meget med, da jeg ikke lider af hård mave 😉 Den tid det tager at taste ind etc. i forhold til at hive telefonen frem, hm… Den er da fed at have, om ikke andet så for at vise frem 😛

Wristn for SmartWatch

Så vidt jeg kan se gør den det same som WatchIt! Forskellen er især at WatchIt! er downloadet 10,000 – 50,000 gange og anmeldt til 4.5 af 390 personer. Wristn har til gengæld kun 1 anmeldelse og er kun downloadet af 50 – 100 personer. Har ikke rodet med den (endnu i hvert fald), men det kan være det kommer. Se betragtninger ang. Note telefoner under WatchIt! 

APPS DU BØR OVERVEJE

Smart Reader for SmartWatch (købt)

eNotify Lite E-mail Alerts

SKRAMMEL OG APPS, DER ENTEN SLET IKKE VIRKER, VIRKER DÅRLIGT TIL SW2 ELLER HVOR EN ANDEN APP BARE ER  BEDRE (MEN UPDATES KAN JO ÆNDRE MEGET SENERE HEN)

AutoLock for SmartWatch

Kunne aldrig få til at virke ordenligt. Kan være det virker bedre med Sony telefoner. Jeg gider i hvert fald ikke rode mere med den. 3.6 er heller ikke ligefrem en imponerende rating. Kræver under alle omstændigheder at du bruger screen lock i forvejen i modsætning til den Lock for SmartWatch  jeg bruger, der låser uanset hvad (når du kommer udenfor BT rækkevidde). Har den også mistænkt for at være hård ved telefonens batteri.

AutoProfiler for SmartWatch 

Toggle for lyd. Kan skifte mellem lyd, lydløs, vibrering og auto. Fidusen ved denna app er, at den kan skifte din telefons instillinger automatisk, så telefonen f.eks. går på lydløs/vibrering, når uret er forbundet til telefonen, og normal ringetone, når uret ikke er forbundet. Jeg kan ikke se fidusen i forhold til de to andre toggle apps jeg har anbefalet, udover dens auto-funktion. Kan du overkomme at huske at stille den slags manuelt, så gør det i stedet. Bruger 16 MB RAM, hvilket er vel meget for noget så simpelt. Commander bruger f.eks. kun 6 MB.

Battery Meter for SmartWatch 2

Toggles for Sony SmartWatch som jeg roste tidligere kan det samme og så meget mere, så brug dine penge på Toggles I stedet.

Battery Viewer for SmartWatch

Ikke designet for SW2, men virker da. Viser kun et tal i midten, så mere batteribesparende end typen, der iser et stort lysende farvet batteri. Okay, hvis du ikke gider bruge den toggle app jeg anbefaler, eller hvis du bruger en anden toggle app uden batteriniveau. Jeg bruger min kære Toggle app, så blev denne her blev hurtigt afinstalleret igen.

Calculator for Sony Smartwatch

Ikke optimeret for SW2. For småt og tager hele tiden fejl af indtastningerne. Undgå.

Dialer for SmartWatch

Simpel, virker som den skal, men ser ingen grund til at bruge denne i stedet for at bruge Sonys Call handling smart extension som har mange flere funktioner.

Ghost Recorder for SmartWatch

Er en af mulighederne for at optage lyd på afstand forudsat at du også installerer Ghost Recorder. Dets underlige .amr format kan ikke afspilles af PowerAmp. Lydniveauet er for lavt for mig. Dårligt at man kun kan optage mens app’en kører på uret og viser en stor rød record knap, hvilket i hvert fald ikke er særlig Spion-agtigt og forudsætter at du enten ikke er i rummet eller har en trøje med lange ærmer, der kan dække uret, og alligevel skal du så holde øje med at ærmet ikke pludselig smutter op og BUSTED! Tænkt scenario måske, men det er jo det jeg (ikke) får mine penge for med det her anmeldelsesprojekt 0:-)

Music Player Smart Extension

Sony. Selv med sine begrænsninger er førnævnte PowerampControl bedre. Hvis du ikke har PowerAmp, så få den. Hvis du alligevel er for fedtet til at købe PowerAmp, så kan du bruge denne her. Det eneste den kan er at ændre lydstyrken, viser hvad du spiller og bladre lidt frem og tilbage. Hvis du vil bruge den, så regn ikke med at bruge den til at vælge musik, men til at justere lydstyrke og skifte til næste nummer på en Play List som du allerede har lavet på og sat i gang fra telefonen.

Slideshow for SmartWatch

Skrammeludgave af Sonys. Kan ikke bladre ordentligt eller sende billeder videre, som Sonys kan.

Smart Light for SmartWatch

Jeg synes egentlig at ideen er cool og jeg har samme funktion via “Tiny Flashlight + LED” på min mobil. Der er også en indbygget lommelygte, du kan slå fra og til under Settings – Apps. Den er bare en meget lys hvid skærm og nogle gange lige skarp nok. Kan man så bruge den her i stedet for? Nej. At den kræver forbindelse til telefonen er i sig selv ufikst, men ikke det store problem. Dealbreakeren er, at den slukker efter 10 sekunder, hvorefter du skal have besøg af din bedste ven Hr. Dobbelttryk, hvilket fandme ikke er fikst, mens du er på vej gennem et mørkt soveværelse, evt. med noget i den ene eller begge hænder og uden ønske om at falde over noget på gulvet. 

Brug den glimrende indbyggede flashlight, den virker også uden telefonen og den starter med det samme, modsat den her skod app, der skal loade først. 

VFinder for SmartWatch

Er slet ikke optimeret for SW2 (endnu i hvert fald), hold dig til den officielle fra Sony som nævnt tidligere. Sonys respekterer også dit kameras flash indstillinger.

Smart Alarm for SmartWatch

Glimrende ide, der minder om funktionen af mit aldrene, men gode Sleeptracker ur. Jeg kan ikke få den til at virke. Den installerer pænt, jeg kan sætte alarmer og uret rapporter at alarmen er sat, men der sker ingenting derefter. Den ringer ikke og den reagerer heller ikke på vibrationer. Må se at få skrevet til udvikleren på et tidspunkt.

Toggles for Sony SmartWatch

Viser 4 toggles, så du hurtigt kan sætte telefonen på lydløs og slå Synch, Wifi og Data til og fra. Virker nogenlunde bortset fra at Data kan drille lidt af og til og der er en del forsinkelse. Viser også telefonens batteriniveau, hvilket jo er vigtigt at kende af og til, og Wifi-signalstyrken. Der er andre apps, der kan vise batteriniveau, men som så kun viser batteriniveauet og intet andet, og som koster det samme. Denne app er nu røget herned under mindre gode apps, da der er kommet en langt bedre toggle app på banen.

Weather widget Smart Extras

Okay, men viser enten vejret lige nu eller de næste 3 dage. Viser maks/min temp og vindstyrke og retning for lige nu. De næste 3 dage kun maks/min og symbol for regn/sol osv. Din placering skal indtastes manuelt. Den langt bedre SmartWeather app har mulighed for auto-location og viser også lufttryk, temperaturtendens mm.

ANDRE BETRAGTNINGER OG GENEREL VIDEN OM URET

Sony (Ericsson) LiveView Touch = 1. generation. Sony Liveview Touch 2 (aka SmartWatch) = 2. generation. Sony Smartwatch 2 = 3. generation. Hvis nogen skriver, at dette ur er 2. generation, så stop med at læse, for så har de ligesom afsløret, at de ikke har gjort deres forarbejde. http://blog.laptopmag.com/sony-smartwatch-2

Overvejer du Samsung Gear? Lad være med det! Herunder et link til artikel om, hvorfor du skal købe dette ur, og glemme alt om det der hypede Samsung Gear ur. Samsung får snart ligeså meget presse som Apple. Må være fordi de har noget, der ligner verdens største reklamebudget.

http://www.phonesreview.co.uk/2013/10/02/forget-samsung-galaxy-gear-buy-sony-smartwatch-2/

Har du købt uret med den langt lækrere metalrem? Jeg har prøvet begge dele, da mit første ur var defekt, og da de ikke havde flere med metal på lager, bestilte jeg et med silikonerem og byttede remmene rundt inden jeg sendte det retur.

Her er den YouTube video jeg brugte til at finde ud af, hvordan jeg afkortede remmen. Har gjort den slags før, men det var mange år siden og kunne sgu ikke lige huske hvordan.

www.youtube.com/…/

Jeg tog 4 stykker ud, da jeg har håndled som en tøs (17 cm i omkreds). Kvinden i videoen er temmelig irriterende at lytte til, men det må man bare bide i sig. Jeg har ikke så små skruetrækkere, så jeg brugte bare en tyk stump synål til at hamre splitterne ud med. Remmen er i øvrigt super stor, så den vil ikke være for lille for nogen uanset hvor fede underarme man har  ;-) 10 af leddene kan fjernes. Metalremmens led er hver især er 7-7.5 mm per led og der er ikke en justering med 2-3 huller ved låsen, såsom mange ureremme af metal (bl.a. mit Citizen). Det gør at du ikke kan justere med måske 3 mm interval. Uret er lavet i aluminium, bortset fra bagsiden ind mode din arm og den lille usb-klap på venstre side. Top dollar  8)

Metalremmen er IKKE tung. Hvis du finder den tung, så trænger du alligevel gevaldigt til at få trænet, hvad der burde have været dine biceps 😛

Jeg er vant til at gå med et genialt radiostyret, solopladet Citizen Eco-Drive Perpetual Calendar (se billede), der vejer 142,  og det er ikke et stort herreur. SW2 med metalrem vejer kun 115 g. Så behageligt at jeg helt glemmer at jeg har det på efter kort tid. Det har låsefunktion, hvor man skal presse ind på begge sider af låsen samtidig for at åbne den, så der vil ikke være risiko for at det springer op, f.eks. hvis det får lidt fat i noget du rammer ind i. Mit gamle billige Casio ur havde den dårlige vane med at åbne sig efter et stykke tid.

Silikoneremmen er super blød og lækker, så man kan trygt bestille den og elske den. At jeg så mener at man vil elske metalremmen endnu højere betyder måske mindre hvis du aldrig har set den, så sørg for at din kollega/ven el. lign. ikke har metalversionen. Vel lidt ligesom at blive kæreste med en pæn tøs, og så se at naboen får en supermodelkæreste ugen efter  :P 

Den er selvfølgelig slet ikke så blæret og premium at røre ved som metalremmen, og man skal så også ramme et hul hver gang man tager det på, af og til i mørke! Jeg har aldrig haft en sådan blød rem, så holdbarheden kan jeg ikke udtale mig om, men det ville bekymre mig lidt. Hvorom alting er, så kan den skiftes, også til en metalrem, den dag de tager sig sammen til at tilbyde disse. Den er dog lækker at have på hvis man skriver på tastaturet, og ens metalrem gnider imod kanten af den bærbare. Kan også være at jeg bare burde sidde mere ergonomisk korrekt 😉

Metalremmens sorte coat kan selvfølgelig ridses på et tidspunkt, men i så fald er en Permanent Marker din ven (jeg har et sort køkken, så jeg taler af erfaring)  :P 

Skærmen er tændt hele tiden (Always On kalder de det), hvor det viser klokken sådan som du ser det på billederne. Du kan se nogle af de forskellige urskiver du kan vælge. Det er mørkt men kan ses, også udenfor. En del af billederne er taget udenfor i solskin. 

Vibrationerne fra uret er ret kraftige, så det kan, i hvert fald af nogen, bruges som vækkeur, når du ikke vil vække alle i soveværelset, bare fordi du skal tidligt op. Alarmfunktionen er stand-alone, forbindelse til telefonen er ikke nødvendig. Den bliver ved med at vibrere on/off indtil du slår den fra. Nogle sover jo godt nok tungere end andre, og du bør nok under alle omstændigheder sætte mobilen til at ringe højt nogle minutter senere, hvis nu vibrationerne fra uret ikke lige var nok til at vække dig, men tids nok til at du kan slå den fra inden du vækker hele hytten.

Fyren bag Augmented Smartwatch Pro har en hjemmeside du vil finde interessant. Det han skriver er ang. tidligere version af firmware, og jeg har ikke oplevet de to problemer han nævner.

http://augmentedtraffic.wordpress.com/2013/09/08/my-thoughts-on-the-sony-smartwatch-2-24-hours-in/

Størrelsen er 9mm x 42mm x 41mm. Vejer henholdsvis 115 g  (metalrem) og 47 g (silikone). Uret er fantastisk udenfor – intet mindre. 😀 Jeg er vant til OLED skærme fra Samsung, som er super ellers, men helt umulige udendørs, og det sidste SmartWatch var netop med OLED skærm og hovedkritikpunktet var netop synligheden udendørs og batteritiden var nummer to. Jeg testede mit ur ved at rette skærmen direkte mod solen og spille Blocks (Tetris) som har sort baggrund og bittesmå figurer, der falder ned og det så helt fint ud. Meget tydeligt og kun lidt farvespil, da glasset er polariseret. 

Jeg læste på Augmented SmartWatch Pro fyrens website, at det skully være “tricky” at kigge på uret med polariserede solbriller (velkendt problematik og grunden til at man efter sigende ikke skulle kunne bruge Nexus 7 som GPS i bilen), men jeg leder i mit byggerod stadig efter mine polariserede solbriller, men jeg opdater artiklen når jeg finder dem igen 😉

I eftermiddags, i fuld solskin gik jeg iført nogle gamle billige solbriller, som sikkert ikke er polariserede (laseropereret for 2 mdr. siden, og bør derfor bruge solbriller udendørs de første 6 mdr. efter) og på trods af solbrillerne kunne jeg stadig super tydeligt læse et par mails og et par sms’er med uret sat på ca. 10% lysstyrke (tjekkede efterfølgende setpunktet), så hvis nogen stadig bekymrer sig om den udendørs synlighed – LAD VÆRE MED DET! 😉

JAGTEN PÅ DEN GODE (OG STRENGT NØDVENDIGE) SCREEN PROTECTOR

Sørg for straks at få fingre i screen protectors. Kan du ikke få dem samtidigt med uret, så sørg for at gå med lange ærmer indtil da. Kan rolig gå ud fra at glasset ikke er Gorilla Glass eller tilsvarende, for så ville det jo være muligt at finde noget nævnt om det, da det ville være glimrende reklame. Ingen steder har jeg set noget nævnt i specifikationer ang. glassets ridsefasthed, og jeg kan sgu finde næsten alt (det virker plastikagtigt, a la Kindle Fire og virker ikke særlig solidt/hårdt, muligvis fordi der er mindre gods i det nedenunder. Banker jeg på min Note 2 skærm med fingerneglen lyder den forskelligt på forskellige steder, og de “lette” steder minder lyden da også lidt om urets lyd, som dog lyder en tand tyndere). Der findes ingen drop tests, scratch tests mv. på YouTube indtil videre og jeg tager ingen chancer. En telefon uden screen protector kan gå an, for den ligger jo sikkert i lommen det meste af tiden, men alle vil helt 100 baske håndleddet ind i noget forholdsvis regelmæssigt. 

Et par gode links med hjælp til at sætte den slags på:

http://doityourselfproject2012.blogspot.dk/2012/10/applying-screen-protector-try-hinge_13.html

http://www.youtube.com/watch?v=PMPqDwVZzzM

Skærmen er ikke just anti-fingerprint. Nu er et ur jo lille og nemmere at pudse, men pudsning med et sand- eller saltkorn fast i ærmet eller t-shirtien vil være en rigtig trist oplevelse). Jeg har købt (snøft) de to slags testet herunder.

Første test (skrammel)

For lille, ca. 1 mm hele vejen rundt og anti-refleks er generelt skidt, helt umuligt til så lille en skærm og slet, slet ikke nødvendigt på en transrefleksiv skærm som denne.

http://www.amazon.de/gp/product/B00DMJWL9Y/ref=ox_sc_sfl_title_2?ie=UTF8&psc=1&smid=A3F2TL08IT1G2M

Anden test (værre en skrammel – snarere svindel)

Første link er produktet. Andet link er virkeligheden (min anmeldelse af dette snydeprodukt).

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00EFUH7OI/ref=oh_details_o00_s00_i00?ie=UTF8&psc=1

http://www.amazon.co.uk/product-reviews/B00EFUH7OI/ref=dp_top_cm_cr_acr_txt?ie=UTF8&showViewpoints=1

Og med de galgenhumoristiske briller på: A står for Anstændighed, anstændighed ville have forhindret vedkommende i at sælge sådan noget forfærdeligt bras, og påstå at det er en screen protector. B står for Bitter – hvem mig?

Tredje test

KØB DE HER MED DET SAMME, DU KAN TAKKE MIG SENERE. (bare rolig, leveringstiden ikke så lang som den maksimale de opgiver)

Kan du se at den er på? Nej vel, det kan jeg heller ikke 😀

atFolix

Produceret i Tyskland af et tysk firma, hvilket jo aldrig er skidt, når man er på udkig efter kvalitet. Bestiller du via Amazon.co.uk sendes det stadig fra Tyskland, så leveringstiden er den samme. Kommer som rekommenderet post, så du skal skrive under, men kan godt få det om lørdagen ligesom jeg, da det kommer med brevposten.

http://www.amazon.de/gp/product/B00DVSDE38/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A150CV76I8G6TY

http://www.amazon.co.uk/atFoliX-FX-Clear-screen-protector-Sony-Smartwatch/dp/B00DVSDE38/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1383653442&sr=8-2&keywords=atfolix+smartwatch+2

Når du evt. når så langt som til at modtage disse, så har atFolix en YouTube side med instruktioner i hvordan de bedst monteres. Bare sørg for at lade bruseren køre med det varmest mulige vand indtil rummet er godt dampet til, så klæber alt støv til dampen og falder ned. Denne SP er så lille, så det er super nemt. Selv bruger jeg ellers altid Scotch Tape i to diagonalt modsatte hjørner, så jeg kan løfte den igen og igen og lidt mere tape til at lirke støv ud, hvis noget alligevel skulle være havnet på skærmen eller undersiden af skærmbeskytteren.

http://www.youtube.com/user/atfolix

Den er lidt billigere, når du bestiller den fra amazon.de istedet for fra amazon.co.uk. Kniber det med det tyske, så brug Google Chrome med auto-translate.

Et hurtigt godt råd: Slå i øvrigt permanent den der Amazon Currency Converter fra (og kniber det med at gøre det, så vælg den fra hver eneste gang). Betaler jeg i f.eks. i Euro tager Visa 1.8%. Med Amazon Currency Converter er det 4% eller mere (det var der omkring). Google det, hvis du vil se for dig selv (og har for meget fritid 😉

Da uret har vist sig så genialt i solskin, skal du købe en klar screen protector. 

Uret skulle være Scratch Resistant, men ingen telefonskærm på alm. kendte smartphones jeg kender, kan til dato klare sandkorn, og denne skærm kan i hvert fald helt sikkert ikke.

Der er en grund til at de (bæster) i videoer altid tester med metal (skruer, nøgler, knive o.lign. fordi det 1) er blødt 2) er stort dvs. under et mikroskop vil det ikke have så skarpe vinkler som krystaller har (sand, salt).

Man skal godt nok leve en beskyttet tilværelse, for ikke at baske sit håndled (og armbåndsur) ind i noget bare en gang i mellem.

OPLADNINGSTEST OG BETRAGTNINGER OMKRING BATTERIET

Begge de to følgende ladetest er foretaget med slukket ur.

Første test: Godt 43 min. at oplade fra 50 til 100% med en 2A Note 2 lader.
Anden test: opladet fra 50 til 99% med 550mA Sony Ericsson lader til Bluetooth Headphones.
Tiden for at nå 99% var dybest set den samme, i omegnen af 40 min. De sidste % går meget langsomt, som altid, men med 550mA laderen vil den ikke højere end 99% (stoppede test efter 60 min.).

I øvrigt har batterier bedst af at blive holdt mellem 40 og 80%. Det tager kort tid at lade uret op, især i starten af opladningen, så man kan passende gøre det oftere end højst nødvendigt, når man alligevel sidder med sin bærbare og tjekker mail eller lign og på den måde “putte” lidt om batteriet. Batteriet er jo ikke lige sådan at skifte på sådan et ur, hvis overhovedet muligt.

Uret trækker altså kun godt og vel standard USB strøm på 500mA, så der er ingen grund til at vælge en kraftigere lader eller at bruge andet end et USB stik i en computer.

Jeg har et gammelt microUSB 1900mAh eksternt batteri liggende alligevel og det fungerer glimrende, hvis man lige vil toppe uret af og ikke sidder i nærheden af en stikkontakt, men du kan bruge hvad som helst, f.eks. usb stik i cigarettænderen i bilen. Uret lader hurtigt, så hvis du pendler, var det da en oplagt mulighed (medmindre du vil bruge det mens du kører bil, hvilket er en fed ting at kunne).

Hvor længe batteriet holder er meget individuelt. Jeg bruger pga. test af apps m.m. uret non-stop i øjeblikket og har et meget svingende forbrug, men jeg er godt tilfreds. Især med at det lader så hurtigt. Det lader så hurtigt at du formentlig kan nøjes med at lade det op mens du er i bad hver morgen, nu du alligevel ikke må/bør have det på under bruseren. Lad være med at køre noget lithium batteri ned under 30%, da det tager skade af det. Især i sådan et ur her, hvor man ikke lige køber og isætter et nyt batteri, som man f.eks. gør med Samsungs telefoner.

BILLEDER FOR AT VISE STØRRELSE OG SYNLIGHED INDENDØRS & UDENDØRS

Standard urskive, skærm i dvaletilstand i højt solskin.

A comparison top arm
A comparison side arm

Læg mærke til hvor dejlig tynd remmen er og du kan se låseknappen.

A comparison table sideways
A underneath wrist shot

Her ses tydeligt hvordan ekstern lyskilde øger synligheden a la e-ink.

A top flash matchbox

Lav belysning i gang uden vinduer, skærm i dvale.

A off no light

Lav belysning, men ur vinklet mod enden af gangen, hvor der er vinduer, skærm i dvale.

A off some light

Vinklet væk fra lysindfald, skærm aktiveret ved tryk på sideknappen.

A on no light

Skærm i dvale, default urskive.

A table default

 Skærm i dvale, sort urskive (findes også uden tal og dato).

A table black

Skærm i dvale, hvid urskive (findes også uden tal og dato). 

A table white

Skærm tændt, sat til minimum lysstyrke.

A table min brightness

Skærm tændt, sat til maksimum lysstyrke.

A table max brightness

HVOR KØBER JEG DET? (KØBSANVISNING OPDATERET 09. MARTS 2014)


Nedenstående butikker er steder jeg selv ville handle. Min personlige prioritetsliste, hvis alle havde uret på lager og til samme pris ville (baseret på Trustpilot og egne oplevelser) Dustinhome.dk (fordi evt. retur er nemmere, da de har hjemme i Danmark), Mobilefun, Sony og Komplett. Alle opgivne priser er inkl. levering). Hvis ikke andet står nævnt, så ER det på lager pt.

Komplett.dk (metal) 1495,- 

http://www.komplett.dk/k/ki.aspx?sku=795710

Komplett.dk (læder) 1395,- (har ikke haft læderremmen mellem fingrene, så ingen test herfra, men læderremme er generelt den mindst holdbare af alle typer inkl. stof da de slet ikke tåler vand/sved og buk igen og igen, så jeg ville personligt aldrig købe en læderrem, men smag og behag)

http://www.komplett.dk/k/ki.aspx?sku=795711

Dustinhome.dk 

Silikoneudgaven tager de 1.098 kr for.

http://www.dustinhome.dk/product/5010754267/sony-smartwatch-2-sw2-silicone/

Mobilefun Jeg købte mit hos Mobilefun på pre-order for en evighed siden for 1296,- Siden er prisen steget.

Metalversionen koster 1337,- (leveret med DHL Express dag-til-dag fra UK de 2 gange jeg har brugt DHL Express).

http://dk.mobilefun.com/40487-sony-smartwatch-2-android-watch—black-metal.htm

Silikoneversionen koster 1242,-

http://dk.mobilefun.com/39815-sony-smartwatch-2-android-watch—black-silicone.htm

Min tanke, udover at have læst anmeldelser, der (sandfærdigt viste det sig) beskrev metalremmen som havende et mere “premium feel”, var at jeg nødigt ville købe noget i den prisklasse, og så senere ærgre mig over at jeg var for fedtet eller, som det mest af alt drejede sig om i mit tilfælde, skulle vente 1-2 uger ekstra før de fik metalversionen hjem. Tålmodighed er en dyd, men ikke en af mine mest udprægede mht. elektronik 😉

Hos Mobilefun sender de næsten altid den samme dag, så du har den dagen efter, forudsat at du bestiller tidligt på dagen og sender dem et billede af dit pas (pre-emptive strike, som Hr. Bush ville kalde det) via en support ticket så de ikke beder dig om det sent om eftermiddagen og derfor ikke får afsendt det samme dag (taler af erfaring her). 

Ulempen ved at købe fra England er porto og tid, men kun hvis du vil returnere et ikke-defekt ur, for så er portoen høj, hvis ikke du vil tage chancen med brevpost i stedet for (signed-for) pakkepost. Er varen defekt, så refunderer de returportoen også. Penge retur kan tage en uges tid eller mere. Det tager lidt tid, nuvel, men har du virkelig så travlt og hvis du ikke kan undvære den sjat penge i en uges tid, hvorfor så overhovedet overveje dette ur til at starte med?

Separate remme

Hos dk.mobilefun.com kan man nu forudbestille følgende:

http://dk.mobilefun.com/41396-sony-smartwatch-2-leather-wrist-strap—brown.htm

http://dk.mobilefun.com/41395-sony-smartwatch-2-leather-wrist-strap—black.htm

Pris 189 kr, plus 32,50 kr i forsendelse, i alt 221,50 kr.

Silikoneremmen i 4 farver nu til forudbestilling: Gul, Lilla, Pink og selvfølgelig Sort.

http://dk.mobilefun.com/41400-sony-smartwatch-2-silicone-wrist-strap—yellow.htm

http://dk.mobilefun.com/41398-sony-smartwatch-2-silicone-wrist-strap—purple.htm

http://dk.mobilefun.com/41399-sony-smartwatch-2-silicone-wrist-strap—pink.htm

http://dk.mobilefun.com/41397-sony-smartwatch-2-silicone-wrist-strap—black.htm

Pris 142 kr, plus 32,50 kr i forsendelse, i alt 174,50 kr.

Alle sammen med 6-10 hverdage i forsendelse. Koster i stedet 108 kr for DHL Express, hvis man vil have dag til dag levering.

BLUETOOTH, BATTERI OG RÆKKEVIDDE

Uret bruger mere batteri jo længere væk det er fra din telefon og loader langsommere hvis du er på kanten af dets rækkevidde end når du har telefonen ved siden af dig. Jeg har min mobil i venstre lomme alligevel og uret på venstre arm som normalt. Jeg er højrehåndet og bilnøgler og mobiltelefoner er en skidt kombination. Det betyder sikkert ikke en dyt mht. hvilken lomme. Jeg husker dog at have læst på manualen til mit headset, at man får en bedre forbindelse hvis man har mobilen i samme sides lomme som øret headsettet sidder i, da kroppen er en heftig modstand at skulle sende signaler igennem.

Min forbindelse ryger, når jeg ligger mobilen i køkkenet og går til soveværelset for enden af gangen, men det afhænger også af hvad muren er lavet af. Er jeg i rummet ved siden af, så holder det altid forbindelsen. Det positive ved den begrænsede rækkevidde er, at glemmer du din telefon (og hvem gør ikke det ustandseligt, i hvert fald derhjemme), så vibrerer uret og fortæller dig det inden du er kommet lang pokker i vold. Mine Sony headphones har super rækkevidde og kan rende rundt nede i kælderen med telefonen ovenpå, men det er også vigtigere for headphones, der jo af og til bruges med en computer, der står i den anden ende af huset.

Efterlader du telefonen på bordet og går ud på toilettet (f.eks. på en bar) så burde du opdage det og hente den inden en eller anden fuld stodder scorer din mobil. 

Vil du have låst den, så kæresten ikke kan læse dine sms/mails, ja, så forhindres dette også derved (for dem af jer, der har den slags bekymringer, hvadenten I er på grissebassen eller ej eller bor sammen med en tosse-jaloux snoop) 😛 (forudsat at du bruger ovenfor beskrevne  Lock for SmartWatch 1 and 2)   

Ja ja, sidstnævnte scenario er selvsagt kun relevant, hvis du ikke gider at bruge screen lock konstant, I know 😉 

SUPPORT

Slet ikke dårlig 😀 Forbilledlig er nok en bedre beskrivelse. Skrev og fik (virkelig brugbart) svar allerede næste formiddag (skrev til dem aftenen inden). Jeg kunne ikke finde en manual, selvom jeg var på en international side, hvor der var links til både manual og drivere. Jeg spurgte Sony Xperia Support om manualer, drivere og allergi-info (nikkel mv.) Her er hvad de svarede.

Kære Joachim,

Tak for at du kontaktede Sony Xperia Support.

Du kan downloade en manual samt garanti oplysninger via nedenstående link:

http://www.sonymobile.com/dk/support/accessories/smartwatch-2-sw2/support-documents/

Vi har desværre ikke udviklet muligheder for tilslutning til PC. Du kan læse mere om tilslutningsmuligheder og udvikling af dette på:

http://developer.sonymobile.com/knowledge-base/sony-add-on-sdk/

Softwaren i uret bliver automatisk opdateret når den er tilsluttet til telefonen gennem SmartWatch applikationen.

Vi har fejlmeldt til ansvarlig afdeling at der ikke findes en miljødeklaration til rådighed, så en sådan skulle forhåbentlig snart dukke op på vores support side.


Med den imponerende support lagt sammen med, hvor lækre og holdbare de Sony produkter jeg har haft, har været (edit: uret her er så undtagelsen mht. kvalitetskontrol, men lidt firmware flashing, en sjat lim hvis det hopper ud af rammen) , har Sony pt. den blødeste læderstol i mit hjerte. SmartWatch 2, førnævnte headphones, PS3, TV, og temmelig sikkert den næste mobiltelefon, når den dag kommer. En lille fugl har fortalt mig, at de skulle være rigtig flinke til at opdatere firmware på deres mobiltelefoner, når nye android versioner kommer frem. Min PS3 opdaterer firmware jævnligt, hvilket altid har givet mig det indtryk, at der bliver arbejdet på at gøre allerede solgte produkter endnu bedre. Noget mange andre firmaer kunne lære af.

HER PÅ FALDEREBET

Held og lykke med dit nye ur. Du vil ikke fortryde det. Jeg følte mig allerede nærmest nøgen, de par gange jeg glemte at tage det på igen efter at have lavet noget, der kunne have ridset uret. Især når man så hører mobilen eller den bærbare fløjte om en ny sms/mails ankomst, for så begynder jeg straks at spekulerer over, om det er noget vigtigt/godt eller noget fuldstændigt ligegyldigt. Typisk det sidste, men man ved jo aldrig 😉 

Bliver du et lykkeligere menneske, måske ikke. Bliver du mindre stresset – helt sikkert 😀

PS: Vibrationerne er ret kraftige og dermed ikke specielt diskrete, da metalremmen rasler en smule når det vibrerer, hvilket er mindre udtalt med silikoneremmen og læderremmen. 

Tjek især denne post som jeg fandt: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2735718 Dette mod kræver at du er rooted, hvis du har en Sony telefon, da Smart Connnect er en system app, som ellers ikke kan afinstalleres. Jeg bruger som altid den geniale Titanium Backup Pro til den slags.

Skrevet af Joachim Møller

(172) kommentarer
  1. I stand corrected, since from a strictly “smarter than your average watch” point of view you’re absolutely right. 😳

    SW2 is the 3rd generation Touchscreen watch and actually wholly designed and made by Sony and that was and is the focus. The first two you mention had no touchscreen and the first one at least, was just a rebranded Fossil and would thus teach Sony little in terms of developmental skills. Those early ones were before my (tech) time since I was a poor student 7 and 6 years ago, and not even considering inflation since then, $399 in 2006 for a MBW-100 was crazy and so they didn’t exactly sell well.

  2. Actually, the SmartWatch2 is like the 5th generation.

    1. Gen: MBW-100
    2. Gen: MBW-150/MBW-200
    3. Gen: LiveView MN800
    4. Gen: SmartWatch MN2
    5. Gen: SmartWatch SW2

  3. 2 nye anmeldelser af super brugbare apps tilføjet og købslisten er også opdateret. Damn det er blevet billigt nu (hos Dustin).

  4. Auto-Opdatering af firmware bringer Stopwatch (i uret, uafhængig af telefonforbindelsen, men du skal selv slå den til under Settings – Apps), nye federe watchfaces, især en med dag og dato, og isærdeleshed auto-brigtness. Har helt fra starten af undret mig over hvorfor det er en lyssensor, som ikke rigtig lod til at have meget funktion, men det har den da så sandelig fået nu. 😆

  5. 4 nye anmeldelser af gode apps tilføjet, se hvilke under Sidste Nyt afsnittet. Blev lidt forsinket da min custom ROM (Tigra v3) gik kold 🙁 og skulle erstattes med den hurtige og fede CM11 Kitkat.

  6. Opdatering af Find It! app (nu skod) og 5 helt nye app anmeldelser, hvoraf flere er rigtig gode og kan nu glædeligt reportere at atFolix screen protector ikke alene er billig og på lager, men også absolut verdensklasse (se billede) – så nu er der kun at sige: Se så at få bestilt den 3 pak til 63 kr inkl. levering hvis du har dit ur kært 😛

    Smider en håndfuld flere apps på i morgen.

  7. Opdateret artikel, især mth. K-9 Mail for SmartWatch og tilføjet betragtninger ang. strukturel svaghed og hvordan man limer uret hvis (når) det hopper ud af rammen. atFolix Screen Protector endelig modtaget, super lækker prof pakning. Forkølet, men håber at få monteret den i morgen og melde tilbage, men leveringstiden er ikke så lang som angivet og de er vist på lager efterhånden.

  8. Det er ret lækkert men det er ikke smartwatch 2 de har sendt men det første, så der går lige en tid endnu 🙂 men det første er nu også ret lækkert 🙂

    1. Er det ikke bare vildt fedt? Har du så en Sony til at parre den med eller bruger du en anden? Håber at du har mulighed for at bruge en Z1 i din test i videoerne for jeg har nemlig en Z1 😛

    2. Glæder mig til at høre hvad du synes men jeg kan se at de fleste herinde er enige om at det er et godt produkt sååå….

  9. PowerampControl Pro SmartWatch er just opdateret til alt hvad jeg vidste den kunne blive til. MUST HAVE til alle musik elskere. Skal da nu til at bruge mobilen sat til Aux In på anlægget i bilen og så skippe sange eller album på uret 8) (når jeg holder for rødt og lign. :E: )

    1. Jeg fik den i morges. Det var af SmartWatch 2 appen. Hvis du læser om seneste update står der Bug Fixes, så du vil næppe opdage noget medmindre du har haft ting der drillede dig, som så ikke gør det længere. Selv har jeg ikke lagt mærke til noget endnu, udover at det desværre har været nødvendigt at parre ur og mobil næsten dagligt. Kunne være fedt hvis jeg slap for det på et tidspunkt, for det tager en krig hver anden gang. 😮
      https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sonymobile.smartconnect.smartwatch2

    1. Ja, det har også stået under købsanvisningsafsnittet siden i går, hvor jeg opdaterede det 😛

      Det gør jeg regelmæssigt her i starten indtil det er på lager alle steder i Danmark. 🙂

      1. Ja ja, hvem læser salgsafsnittet når man har uret 😛 #Miss Ja, har handlet der flere gange uden problemer

  10. ATTENTION ATTENTION ATTENTION!

    Læs Sidste Nyt. MEGET VIGTIGT!

    Fundet software til at opdatere firmware, manuelt og selv på et ur, der som mit første ur, var helt dødt og ikke engang ville tænde. MUST HAVE program fra Sony – link til download tilføjet inkl. beskrivelse af, hvordan man bringer et ur tilbage fra det døde. Kan også blive nødvendigt senere, hvis din firmware bliver korrumperet af den eller eller anden grund. 😀
    Det ville sgu være trist, hvis nogen sender et ur retur, de nemt kunne fikse selv, og som man så bare får i hovedet igen da det ingen fejl har (EFTER manuel firmware opdatering), eller som jeg, bestiller et nyt i stedet for at vente på, at det andet kommer frem. 😉

    1. Alle der har en Sony mobil har Iøvrigt bla. et lignende værktøj via PC companion der installerer sig selv (burde det gøre) når du første gang plugger din mobil i PC. Der er også gendannelse osv, så hvis din phone er helt død kan du få den bragt til live igen…. Og ellers skal man selv hente det separat, det kan jeg ikke huske. Det virker ihvertfald også med mobiler..

      1. Jeg havde allerede PC Companion, som jeg fandt i et forsøg på at få computeren til at genkende uret, men det gjorde ingen forskel. Det program jeg linkede til har, når man starter det, mulighed for at vælge mobiler, tablets og headsets også, så lur mig om ikke det er præcis det her program som du har/havde til din Sony mobil. 😉

        Sjovt som det peger i begge retninger. God support og gode programmer til at opdaterer firmware, til gengæld buggy firmware.

        Kontaktede ikke support ang. dette her dengang jeg fik det , da jeg gik ud fra, at når det ikke engang ville tænde, så var det dødt. Har aldrig før hørt om elektronik, der kan gives ny firmware, når ikke der er liv i det. Samsung telefoner skal f.eks tændes i Download Mode ved knap kombination fra slukket tilstand. Nå, man lærer jo noget nyt hver dag. 😛

        1. Det er det program Høy han har for han har selv guidet mig over telefonen da min Xperia Z crackede og den virker fint nu 🙂 det er et rigtig godt program og et et must have hvis man er til Sony 8)

  11. Har lavet et nyt afsnit med titlen “Sidste nyt” sidst i artiklen med nytilkommen viden endnu ikke indarbejdet i artiklen for at I får mulighed for at få lidt ny viden uden at skulle si hele artiklen igennem for at finde ud af, hvor det nye noget står. 🙂

    1. Den er efterhånden lidt uoverskuelig den artikel 8) men jeg har læst den 4 gange og har brugt noget fra den hver gang så det er ikke fordi at den ikke leverer 🙂

      1. Du er altid mere end velkommen til at komme med ændringsforslag f.eks om opsætning (placering af afsnit), længde eller andet. Jeg har bygget noget på noget i et par omgange, og det er svært selv at se på noget med friske øjne, når man har rodet med det i så lang tid. Input til forbedring af læsevenlighed mm. modtages derfor med kyshånd. 🙂

          1. Du mente med uoverskuelig måske bare at den er så lang eller hvad? 😉 Den er gået fra en oprindelig “Nyheder – tjek lige det her” type til en reference guide, som man kan vende tilbage til igen og igen (under Guider) efterhånden som flere apps kommer på, nye erfaringer med allerede anmeldte apps, info opdateres, nyt fra support, købsanbefalinger (indtil det er på lager alle steder) osv. 🙂

          2. Ja at den var lang efterhånden 🙂 hver gang Høy smider en ny artikel ud og jeg får en notifikation i statusbaren og kommer herind så (og det er jo flere gange om dagen) så mange af gangene er der tilføjet mere. Det er et helt leksika 🙂

    1. Kiggede lige på den. Det der TDC med at lade op 4 gange er forkert, medmindre der menes at lade op fra 40% til 80%. Ethvert lithium batteri tager faktisk skade af at blive ladet op til 100% i relation til hvor mange måneder/år det holder. Modstanden stiger i batteriet jo tættere det kommer på 100% (modstand = varme), hvorfor det også går super langsomt de sidste få procent ift. i starten.

      Wifi suger meget, men dog mindre end 3G, da wifi signalet oftere er stærkt, men for at være mere specifik vil jeg nævne mulighederne under Advanced. Skærm slukket: wifi off og wifi off medmindre man lader telefonen. Det er en mellemløsning mellem at have det kørende hele tiden eller slet ikke. Dog skal man så enten slå data fra også (så den ikke skifter til det i stedet), slå sync fra (hvorfor så have data/wifi tændt?) eller sætte indstillingerne til Restrict background data for alt det man ikke vil lade slippe igennem, så f.eks. kun Gmail o.a. kan synkronisere.

      Bitdefender har en Power Tune-Up app, der kan hjælpe med auto-administrering af tidspunkter o.lign. Deres anti-virus er den bedste der findes, også til PC (stor anbefaling herfra, har brugt de i årvis, fanger alt muligt de andre ikke gør – tjek selv tests af den slags) og koster ikke alverden. 😀

      1. Skærmen er jo den der sluger mest og wifi tager jo kun strøm hvis der er en masse der skal synkroniseret. Tændt wifi tager jo ikke strøm som sådan i sig selv (tror jeg). Det du nævner synes jeg bare er bøvlet for så hver gang man er hjemme skal man slå mobilnettet fra før det virker og hvem gider det 😛 jeg bruger det på min tablet der kun er på wifi og det virker fint.

        Jeg kan også anbefale den antivirusprogram du nævner men jeg bruger nu Norton efter at den herinde fik så go score. Noget med at den scanner 2 i dybden og sådan noget (har ikke forstand på antivirusprogram) men Norton har en masse muligheder med SMS som jeg synes er ret fede og i Høy’s batteritest bestod den også. Jeg kan også anbefale antivirus fra avg til mobilen. Den har jeg også brugt i en periode.
        Sony har det der hedder Stamina og det sparer helt vildt strøm. Det skulle de andre producenter lære lidt af 🙂

        1. Jeg bruger også Norton. Både til pc og tablet og mobil. Jeg har næsten prøvet alle og Norton er den eneste der har så mange muligheder.
          @Sammi ; du skal huske at Høy skriver at han ikke har mulighed for at gennemteste antivirus delen han har ikke 100 forskellige vira liggende Han kan teste funktioner og batteri og hvor dybt den scanner og så tester han med (kan ikke huske hvad de filer hedder) nogle filer der er til rådighed, men han skriver selv at han ikke har mulighed for at teste hvor meget vira den finder. Nå men det er rigtigt godt og så er der både 5 SMS kommandoer og web interface, låsning hvis Sim bliver udskiftet osv. Det eneste jeg er utilfreds med er prisen den burde ikke koste så meget. Og jeg mener at Høy fandt ud af at den fandt virus i tredje lag men jeg bruger den slet ikke som antivirusprogram Mere som find min phone 8)

        2. Fik lige byttet rundt på wifi og data. 😳 Det er rettet nu i den tidligere kommentar om strømforbrug. Wifi og data bruger altid strøm uanset hvad, det skyldes Wakelocks. Brug Better Battery Stats og Battery Monitor Pro. Gode begge to, men til lidt forskellige ting. Førstnævnte til at finde synderen (typisk partial wakelocks, de kan være rigtig tunge at danse med. Sidstnævnte især til at se trend over tid ved forskellige setup).
          Min Asus Infinity er kun wifi og hvis den er sat til wifi always on, så kan jeg love dig for den dør en hurtig død, selvom den burde sove. Den kan aflade helt på et par dage på non-stop stand-by.

          Norton til mobil kender jeg ikke. Til PC er det noget skidt afhængig af omstændighederne (er krævende mht. systemressourcer ifh. Bitdefender og så henter det lige 100+ mb i baggrunden (skidt på et skib med satellitbaseret internet hvor du har 1 GB pr. måned), dog er det McAfeee der er kongen af bras (PC) og kan tvinge en uheldig PC helt i knæ. Bitdefender er næsten altid bedst i test til PC (jeg har set) og de har pakker, hvor man får begge dele billigt, og det lader til at virke fint på android og har fede anti-theft funktioner, inkl. remote wipe pr. sms fra designated phone number, fra nettet via din konto osv som SteenF nævner, at Norton har. Batteriforbruget har jeg dog ikke undersøgt – endnu, men det vil jeg da lige kigge på. Bitdefender har noget, der hedder Clueful Privacy Advisor, hvilket er en god app, hvis man ikke kender det man installerer, eller er mere privat/paranoid end jeg. :E: Den giver bare lige vel mange notifikationer.
          Tjek GotYa! Anti-Theft Protection og tjek den video de har på Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.myboyfriendisageek.gotya

          Næste projekt, når jeg når så langt, er faktisk at opdatere app anmeldelserne med de bedste apps ud af mine godt 400 pt. Kan se at mange af mine favorit guldklumper ikke er med, da jeg har mange apps der falder udenfor de alm. kendte som Dropbox, Endomondo etc. Obskure er vist det rigtige ord. 8)
          Vi er dog ved at køre lige vel meget ud på et sidespor. Interessant snak, men vi ender sgu med at fylde så meget på at ingen nytilkomne orker at læse det hele (inkl. kommentater om uret). 😉
          Måske der en en artikel et sted herinde, hvor den her slags (stadig) debateres? Jeg er ikke så gammel i gårde her på siden 😉

          1. Ja du har ret. Den her artikel har efterhånden lige så mange kommentarer som nogle af produkt anmeldelser:-)
            Der er et forum til det samme også men jeg læste at det ikke er blevet vedligeholdt de sidste par måneder fordi der mangler en moderator. Der er da en 11.000 indlæg i forummet og hvis vi siger det til Høy tror jeg hurtigt han kan lave en smartwatch kategori til os derinde. Det var da egentlig en go idé ikke? Der kan vi også indsætte videoer og billeder osv.

          2. Storartet ide. Et sted, hvor vi kan diskutere alt muligt og give hinanden gode råd, især om apps. Det kan jeg så samle sammen og opdatere denne artikel med, så essensen af det, der er nyttigt er samlet et sted og kommer til at, ja, gøre nytte 😉 Skumme fløden så at sige. 🙂 Skal så lige have nogle moderator tips af Høy, men det lyder da overkommeligt. 8)

          3. Byttet om på wifi og data? Du mener mobilnettet går jeg ud fra når du skriver data? Det kan da ikke lade sig gøre med “data” med mindre man har en Sony Xperia? Eller er jeg blind 8)

          4. Ja, Data = 2G/3G/LTE. Kig på hvilken som helst Toogle app etc. Wifi, Data, GPS, etc. Uanset om du har mobilen sat op til dansk, er apps det ikke. Internet på mobilen bruger mindre strøm ved brug af wifi end ved brug af data (forbindelsen) og Data er standard udtrykket, (shorthand), ihvertfald udenfor andedammen, jf. den allerførste del af artiklen.
            http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20111003144838AA9MhjD 😉

          5. Ja ja det er jeg da enig med dig i 🙂 det var slet ikke pointen med min kommentar. Pointen var at det ikke kan lade sig gøre med 3G:-)

          6. Nå nu har jeg opdateret siden og du har rettet i din kommentar så giver det ikke så meget mening det jeg skriver jo 😮 så burde du lige skrive at du har rettet kommentar for jeg tror at min side har været et par dage gammel (Cache) men kan jo se at Sammi også nævner det. Skal man være logget ind for at kunne rette?

          7. Cache her er en skidt ting, da jeg opdaterer siden meget ofte, i hvert fald lige for tiden, så du går glip af nye ting, hvis du kke henter siden på ny.
            Jeg er ny i det her game, så fodfejl kan forekomme i starten. Jeg skal nok tydeliggøre ændringer og prøve at undgå dem generelt. :E:

            Jeg forstod aldrig din kommentar ordentligt, og det gør jeg stadig ikke, og heller ikke det med “Pointen var at det ikke kan lade sig gøre med 3G”. HVAD er det lige der ikke kan lade sig gøre? Jeg er helt blank 😛

          8. Osse ligemeget så det var ikke så vigtigt 🙂 ja fedt jeg har ikke læst halvdelen af artiklen fordi der er tilføjet nyt så det vil jeg gøre nu 8)

  12. Har lige et off topic spørgsmål. Har en galaxy s3, som de sidste par uger under ladning har brugt strøm hvis jeg f.eks har surfet på nettet mens jeg lader. Batteri procenten er altså nedadgående ved brug under ladning. I nat erfarede jeg så på 6 timer, at der kun var ladet fra 3% til 97 %. Genstarter altid min tlf inden jet sætter den til ladning.Nogle dage har telefonen svært ved at holde strøm fra morgrn til aften. Vil et nyt batteri hjælpe med dette problem? Tlf er vel efterhånden lidt over et år.

    1. Prøv en anden lader (hvis ikke du har en, så lån en af en ven) og et andet usb kabel.

      http://forums.androidcentral.com/t-galaxy-note-2/277917-battery-weirdness-losing-battery-while-charging.html

      Hvis du har root access evt. også Battery Calibrator. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nema.batterycalibration

      Selv hvis det løser dit ladeproblem, så er det I øvrigt ikke nogen dårlig ide at skifte batteri en gang hvert år eller hver andet år afhængig af hvor meget du piner det. Mange ved ikke at lithium batterier lider meget når de kommer under 30%. Batterier bliver varmere, hvis du bruger telefonen imens den oplader, så undgå det hvis du kan. Med bruge mener jeg ikke at den er tændt, men at bruge den aktivt, især intense ting som Netflix, YouTube, Spil o.lign. Varme er dit batteris værste fjende. Lithium batterier dør stille og roligt selv på en hylde, ubrugt, så tjek fremstillingsdatoen når du køber nye og køb ikke for mange ad gangen.

      Du får lige de to gode bogmærker jeg har om emnet, der også er relevant ifm. din bærbare, hvor du, hvis du ikke bruger batteriet i længere tid, bør køre det ned til 40%, tage det ud og lægge det et sted, der ikke er varmt. Du kan så lige smide det i igen, når du skal flytte den bærbare og så tage det ud igen. Om det er besværet værd for at beholde størst mulig kapacitet er en smagssag. Jeg gør det selv, medmindre jeg flytter rundt på den hele tiden, hvilket ikke er så ofte
      :
      http://batteryuniversity.com/learn/article/how_to_prolong_lithium_based_batteries
      http://electronics.howstuffworks.com/everyday-tech/lithium-ion-battery.htm

      1. Har ikke root. Stjæler konens lader i aften. Jeg lader som regel batteriet køre ned under 7 procent, så passer det med at det har været brugt fra ca 7-22. Henover sommeren har jeg kørt en del Netflix og wifi hotspot på tlf. Det rykker vel lidt?

        1. Nej nej nej nej nej, det må du aldrig gøre 😉
          S3 har udskifteligt batteri. Hvis du har voldtaget dit batteri sådan der i et års tid, så skal det sgu nok skiftes uanset hvad. Køb da to (originale, forseglede Euro-blister med hologramklistermærker, for mange vil gerne svindle og sælge dig noget som originalt, der ikke er det). Eller billigere, men godt:

          http://www.amazon.co.uk/warranty-ZeroLemon-Compatible-Guarantee-ZL-GS3-2x-2300/dp/B00B0IS6MU/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1381561752&sr=8-2&keywords=zerolemon+s3

          Jeg ville købe Zerolemon. Jeg har selv denne her: http://www.amazon.co.uk/warranty-ZeroLemon-Protection-Guarantee-Compatible/dp/B00BYEMNA6/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1381561954&sr=8-1&keywords=zerolemon+note+2

          men da S3 ikke ligefrem er ny længere, så fås den tilsvarende desværre ikke som ny, kun som brugt, og ikke til international levering. Hvem køber også lige brugte batterier? 😮
          De har den på Amazon.com, men så er der 160 kr i gebyr til Post Danmark oveni.
          http://www.amazon.com/warranty-ZeroLemon-Extended-Protection-Compatible/dp/B00AKZWGAC/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1381562332&sr=8-1&keywords=zerolemon+s3

          Håber det var noget du kan bruge. :E:

          1. Uoriginale batterier kan være fine nok, hvis det er anerkendte mærker som Zerolemon, Anker og et par andre, vil jeg påstå. Jeg frygter ikke for mit lår, men ja, jeg ville heller ikke købe de der No-name nogen. 😉

          2. Min kæreste Køber også uoriginale batterier men “de dyre og gode” hvad det så end betyder 🙂

          3. Vældig fine batterier Joachim, finten er dog bare, at NFC er indbygget i batteriet ved SGS3, og ikke selve telefonen, så er jo nødsaget til at finde et batteri med NFC indbygget. Disse er der ikke særlig mange af, så vidt jeg kan se. Har jo forbundet mit smartwatch via NFC, filoverførsel i hjemmet foregår via NFC herhjemme, (2 Stk SGS3 samt en Asus Nexus 7)

          4. Anker er i den billige ende. Zerolemon er langt bedre, tror jeg. Nu du skal have NFC ville jeg helt sikkert købe en af disse hvis jeg var dig:

            Video anmeldelse
            http://www.youtube.com/watch?v=B63LGHo8I8c

            Jeg har lige tjekket. Hvis du vil have det skal du ved de to første farver vælge Avides, da de kun tager £3.99 i levering.
            Den dyrere blå tager Total Accessories £7.99 for.
            SORT
            http://www.amazon.co.uk/Samsung-Extended-Battery-Cover-Galaxy/dp/B00AID1FT4/ref=sr_1_2?s=electronics&ie=UTF8&qid=1381572511&sr=1-2&keywords=official+3000+s3
            HVID
            http://www.amazon.co.uk/Samsung-Extended-Battery-Cover-Galaxy/dp/B00AAXS0U4/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1381572511&sr=1-1&keywords=official+3000+s3
            BLÅ
            http://www.amazon.co.uk/gp/offer-listing/B00BMQ56QE/ref=dp_olp_new?ie=UTF8&condition=new

            Min Note 2 er født med 3100mAh og det holder ret godt og med den mindre skærm skulle du klare dig fint, men det større batteri er super, nu dit BT pga. vil æde løs af det. 😉

          5. Er bare ikke så meget til de batterier, hvor tlf bliver bredere. Har min tlf i lædertaske, da jeg ofte har den i rygsæk, så vil nødig miste frontbeskyttelsen mod slag. har læst flere anmeldelser af anker, og folk er godt tilfredse. overvejer meget den, i det der så også er nyt batteri til konen. hun brokker nemlig også lidt

          6. Okay, så ville jeg også købe det der Anker, du linkede til. Køb et sæt til deling eller et hver. Det er jo så billigt, så hvis ikke det holder helt så godt i længden som det originale, så er det jo også billigt at skifte ud med et nyt. 😉

          7. Tænker også et sæt til hver.Som du siger, det er billigt, og originalt batteri ved f.eks. mytrendyphone koster 194 kr uden levering

  13. Jeg har købt ved mytrendyphone mange gange og de kan godt anbefales. jeg har ikke haft problemer med dem. hvad er det der trustpiloten?

    1. Trustpilot.dk er den vigtigste side i Danmark for nethandlende, baseret på brugeranmeldelser af købsoplevelser. Installér add-on til Chrome og/eller Internet Explorer for nemheds skyld. Min trustpilot profil er dybest set en liste over super gode steder at handle, og jeg bliver meget sjældent skuffet, og skiver næsten kun gode ting fordi jeg netop lukrerer på andre hjælpsomme sjæle, der deler ud af deres erfaringer inden jeg beslutter mig, især når to butikker har samme produkt til nær samme pris bliver det afgørende. Vigtigst er ikke at tage anmeldelser seriøst, hvis vedkommende kun har lavet den ene anmeldelse. Så kan det være dem selv eller en bitter konkurrent. Derfor har de hvad de kalder credibility index. :E:
      http://www.trustpilot.dk/users/19364

      1. I kan rolig handle ved mytrendyphone. Hvis ikke det var i orden det de laver ville de jo ikke have afdelinger i 6 forskellige lande. Der var en udsendelse om ham danskeren der startede det og den var meget spændende. 16.000 personer har på trustpilot givet dk afdelingen 4 ud af 5, og jeg har selv købt ved dem mange gange og fået reparation af vores mobiler 2 gange. Jeg skal nemlig have et smartwatch når de får det og fed med en artikel der giver lidt information 🙂

          1. Ja, åbenlyst, for de er dybest set identiske ved først øjekast.

            Ville ikke have de store betænkeligheder ved at købe uret der, cases o.lign., men ville aldrig købe batterier der, i hvert fald ikke “i bulk”. Da jeg brokkede mig over, at det tydeligvis ikke var originalt fordi det 1) så anderledes ud, når man som jeg er en detajlens mester 😛 og 2) vejede 12% mindre, så skal man ikke kende meget til fysik for at vide, at det umuligt kan være et ægte batteri. De kommenterede i øvrigt slet ikke på det jeg skrev, de gav mig bare pænt, stille og roligt pengene retur med et eller andet standard svar. Havde de fået en fejlleverance dvs. at de selv var blevet snydt uden at vide det, ville jeg tro at de ville kommentere på dette. Hvorom alting er, så er det ikke umuligt at de selv er blevet narret af nogle kinesere, men jeg vil jo alligevel aldrig købe batterier af nogen, der har så lidt styr på deres leverandører. Der er en grund til at originale Samsung batterier kommer dobbeltforseglet med svejset Euroblister og hologramklistermærke. 😉

            Mht. batterier, hvor mange tror du selv der vejer deres batterier? Det er en lille, formodentlig meget lille del af forretningen, da mange eller de fleste af dem kommer i Euroblister pakning, og hvis ingen opdager det, vil ingen jo anmelde ud fra dette. Jeg har meget fintfølende hænder og mærkede derfor nemt vægtforskellen, også selvom jeg ikke er guldsmed 😛
            Jeg ville da gerne have haft en forklaring dengang, men det ændrer ikke det faktum at det var uoriginalt og spild af tid.

    1. Når en biks ikke har engang har forventet lagerstatus, uha, ja jeg ville løbe skrigende væk uanset hvilken butik det var. Tænk, de har billede af silikonemodellen på metaludgaven også. Ikke just imponerende. Jeg vidste godt de havde det til forudbestilling (itasker.dk, hvilket er samme side med forskellige navne, hvilket jeg ikke lige forstår), men ville i artiklen kun nævne dem, der havde det på lager eller i det mindste med en dato. Selv dem med dato jeg angav har så rykket datoen efterfølgende og det er ikke små ryk vi taler om. Hvis selv dem med dato ikke har det før om 2-3 uger, hvor lang tid går der så ikke før dem uden forventet dato får det hjem?

      Uha, jeg får helt nervøse trækninger bare ved tanken og jeg HAR allerede uret. Det vækker for mange minder om udsættelse på udsættelse på…… Bestilte fra UK 9. juli til forventet lager 15. juli. 15/7 rykkes til 12/9. 12/9 til 23/9, 20/9 til 7/10, men kom så alligevel 1/10. Puha, sommeren blev lang i år 😛

  14. Har opdateret, udbygget og lavet et decideret afsnit om screen protectors og testet de 2 typer jeg har købt. Det er forhåbentligt ligeså sjov 😛 som det er trist læsning 😥
    EDIT: Opdateret SP afsnittet endnu engang 11. okt. 11:15

  15. Her var hvad jeg allerede dagen efter fik tilbage på mine spørgsmål til Sony support. Fedt at de svarer så hurtigt. 😀

    Kære Joachim,

    Tak for at du kontaktede Sony Xperia Support.

    Du kan downloade en manual samt garanti oplysninger via nedenstående link:
    http://www.sonymobile.com/dk/support/accessories/smartwatch-2-sw2/support-documents/

    Vi har desværre ikke udviklet muligheder for tilslutning til PC. Du kan læse mere om tilslutningmuligheder og udvikling af dette på http://developer.sonymobile.com/knowledge-base/sony-add-on-sdk/.

    Softwaren i uret bliver automatisk opdateret når den er tilsluttet til telefonen gennem SmartWatch applikationen.

    Vi har fejlmeldt til ansvarlig afdeling at der ikke findes en miljødeklaration til rådighed, så en sådan skulle forhåbentlig snart dukke op på vores support side. [red. Jeg havde spurgt angående nikkel og maling/lak i relation til allergi].

    Tjek manualen ud, den ser ret fin ud, især i sin detajleringsgrad. 😀

    1. super support..så har vi fået svar? Jeg aflyser ved Michael, ingen grund til at han skal bruge tid på det så 🙂

  16. Jeg har smidt en mail afsted til en af vores pressekontakter ved Sony, tænker at jeg videresender den til Joachim når der er svaret på spørgsmålene og så prikker han lige til dig her i kommentarerne når han har smidt det ind i artiklen (hvis han da vil det)..Jakob var det vidst..

  17. Har monteret før omtalte screen protect fra amazon. Hele kanten rundt er der ca 2-3 mm fri. De passer altså ikke perfekt. Når uret står på standby, ser det rigtig fint ud, men når uret tændes er det som om det bliver lidt gnidret at se på. Har hele tiden en følelse af at skærmen trænger til at blive pudset. Håber med tiden der kommer andre og bedre på markedet. Måske folix?

    1. Tak for tippet, rigtig fedt at i supplerer med jeres egne erfaringer, jeg får snart uret til test og da er det rigtig fint at jeg kan spæde anmeldelsen lidt op:-) Er du ellers tilfreds Jakob?

    2. Jeg prøver dem senere i dag. Jeg har også en stak af de glasklare nogen jeg linkede til som jeg skal have kigget på. Mine @Folix anti-reflective til min Asus Infinity er der mange der ikke kan lide og har hevet af igen, hvilket jeg har overvejet, da det ser mindre lækkert ud, som altid når det er anti-reflective typen, men pt. orker jeg ikke at pudse skærm konstant, ikke at kunne bruge den på bilens passagersæde og hele tiden at “se mig selv i spejlet” 8) . Man kan ikke få det hele 😉

      Det er ikke sikkert at der overhovedet er brug for en anti-reflective SP, da uret er så godt i solskin. Jeg vil derfor anbefale ikke at købe de anti-reflective fra amazon baseret på de du skriver, indtil videre. Så meget haster det heller ikke. Folk må kunne overkomme at være super forsigtige en uges tid til de har fået fat i nogen, der forhåbentlig dutter.

      Uanset hvor god eller dårlig den er, inkl. de klare jeg har, vil jeg selv i hvert fald bruge dem indtil jeg finder noget bedre, for ikke at ridse skærmen.

      Da urets skærm er en sært smart type med det der transreflective noget, kan de være at det skal være en klar SP.

      De glasklare jeg linkede til i artiklen og prøver snarest muligt var i øvrigt bestilt lørdag 5. og ankom i går onsdag 9. oktober, så de kommer da i hvert fald hurtigt frem. 🙂

    3. Har den på nu. Der er altså kun ca. 1 mm rundt langs hele kanten. Lader til at du måler den skrå metalkant med og der skal den jo ikke ud. Den ser ud som den slags nu engang gør. Min tablet ser ligesådan ud. Infinity 224 ppi. SW2 176 ppi. Der er således færre pixel at give af, så at sige, da det altid vil se mere eller mindre pixeleret ud med denne slags SP. Nu jeg ved selvsyn har set det på denne lille bitte skærm vil jeg vil fraråde denne og alle andre anti-refleks screen protectors af 4 grunde. 1) SW2 er kun 176 ppi. 2) Alt på uret, især tekst, er meget meget småt og derfor vil pixelering/farvespil have større uheldig indflydelse end på f.eks. en 10.1″ tablet 3) Skærmen er lille og kan pudses på 2 sek. 4) Skærmen er pissegod i solskin 😀 og jeg kan ikke se mit eget spejlbillede.

      Det SKAL hermed være en klar en af slagsen. 8)

      1. Jeps, fik målt til kanten. Lader den sidde indtil videre, og håber folix snart får deres smidt på markedet. Indtil da er det da bedre end ingenting. Kan se at komplett.dk nu har ændret forventet lagerdato til d. 24/10, dustinhome.dk melder den 28/10 mens sony.dk skriver slutningen af oktober, med forventet levering 1-4 november. der er dermed lange udsigter, med mindre man kigger udenlands. forstår ikke sony.dk kan være så langt efter f.eks mobilefun.co.uk Producenten burde vel have produktet før andre, eller har jeg misforstået noget?

        1. Nej, det med at producenten ikke har produkter først har også altid undret mig. Jeg ser at mobilefun har 1-2 uger på silikonemodellen (medmindre man er bange for allergi eller hader metal) så bestiller man metaludgaven de STADIG har på lager 😀 Jeg skal ikke holde mig for god til at indrømme, at jeg er lidt stolt af min henvisning til mobilefun lige nu :E: Med ærlighed (og mine anbefalinger) kommer man tydeligvis længst, medmindre man er i gang med et selvhjælpsprojekt udi at optræne sin tålmodighed. 😛

  18. Et stykke pakke er leveret til døren tak. En kop varm kaffe tak. Børnene puttet tak. Telefon slukket tak og det bedste (sorry babe) konen ser serie på Netflix så nu skal der satme hygges du 🙂

    1. Hvis du slukker telefonen, hvordan regner du så med at bruge uret? 😛 Du har måske 2 telefoner 8)

      1. You are right 8) shit det er fedt. Men uden jeres hjælp ville jeg da være helt lost så tak skal I have. Rigtig fed side i har her især jeres anmeldelser af produkter er nok de bedste der findes på dansk.

  19. Hmm.
    Bestilte hos mobilefun i går.
    Sendte det id de spurgte efter igår men har intet hørt fra dem siden. 🙁
    Min ordre status på deres side siger “unknown”.
    Har skrevet til deres kontakt formula men har stadig intet hørt.
    Syntes det er lidt underligt.. :-/

    1. Du skal bestille senest kl. 17 UK tid for at få sendt samme dag med DHL. Når de skal kigge dit pas igennem kan det nemt tage en dag mere.

      Du skriver heller ikke hvornår på dagen du skrev til dem. I øvrigt siger de, at de som udgangspunkt svarer indenfor 24 timer.

      “Status unknown” er normalt hos dem som sidste status inden der står “Done” (så vidt jeg husker). hvilket vil sige afsendt.

      Da de sendte mig det første ur (der var defekt) som jeg sender retur i morgen, kan jeg af se at de sendte mig mail kl. 18:35 om at det var afsendt, så det kan være du er heldig at de sender det i dag og at du får en mail lige om lidt. Anden gang var det 13:30, så det svinger, men kan være meget sent på dagen ift. hvad vi er vant til fra danske netbutikker.

      Hvis ikke i dag, vil det undre mig meget, hvis ikke de så sender det i morgen, så du har det fredag. Bare rolig, der skal gå rigtig meget galt, hvis ikke du har det inden weekenden. 😀

      Tjek: http://www.trustpilot.dk/review/www.mobilefun.co.uk

      Jeg har også anmeldt dem. Læg mærke til at så godt som de eneste, i øvrigt langt ude anmelselser, er af utroværdige folk, hvor dette er deres eneste anmeldelse. Lugter langt væk at bitre konkurrenter, der prøver at svine dem til.

      1. Super.. 😉
        Er jo nok “lidt” utålmodig..
        Må jo indrømme det kribler lidt i pølserne for enden af hånden for at komme igang. 😉

        1. Alletiders biks computersalg.dk har 9.1, Proshop 8.9, Komplett har 8.5, men mobilefun har 9.2 ud af tæt ved 700 anmeldelser. Stik den 😛

          1. Nå..
            Ringede til dem i dag.
            Det viste sig de aldrig havde modtaget min mail med ID scanningerne. :-/
            Så der ville aldrig være sket noget..
            Men SUPER service!!!!! 😀
            Han bad om at få den tilsendt sin egen interne mailadresse og blev hængende i røret til den var modtaget.
            Ordren blev straks godkendt og er nu i DHLs varetægt. 😉
            Så NU er det bare at vente lidt endnu. 😉

          2. Mytrendyphone har 8,8 og 16.000 anmeldelser på trustpilot. Det er altså noget bedre. Jeg arbejder ikke ved dem men jeg kender bare så mange der handler ved dem så jeg synes jeg vil forsvare dem lidt og det må jeg gerne ikke?

  20. Har nu haft mit smartwatch 2 metal i 2 døgn.Er indtil videre utrolig glad for det. Rigtig lækker rem, fylder ikke meget på armen, glemmer faktisk ind imellem jeg har det på, lige indtil der kommer en vibration. Batteri tiden er overraskende, brugt ca 50 % på 2 døgn, og der er jo blevet pillet lidt mere end der ellers vil. Har indtil videre kun leget med gratis apps, i det tiden har været begrænset med arbejde og en bette en på godt 6 mdr herhjemme. Er dog godt tilfreds, især med watchit! som gør mails fuldt læselige. Ser frem til at lege lidt mere med SMS composer, idet standardapp’en kun tillader standardbeskeder. Konen bliver lidt træt af ja og nej svar 😛 Sony’s egen kalender app er klart den bedste, synes denne har den bedste visning. Twitter fungere for mig slet ikke. Følger man bare en lille smule, vælter det ind med vibrationer, facebook ligeså. Dernæst er det heller ikke muligt at se billeder på facebook. Sonys gallerivisning fungerer ganske fint. Efter opdatering syntes jeg smartudvidelsen til kamerat fungerer bedre. Lag-tiden er ikke så lang som før, og understøtter nu også mulighed for video. Går 2 fridage i møde, og så er der forhåbentlig tid til at lege lidt mere med dette fantastiske ur. Bestilte disse i lørdags, http://www.amazon.de/dp/B00DMJWL9Y/ref=pe_386171_38075861_TE_item og havde dem allerede med posten i dag, selvom leveringstiden står til 7-21 hverdage. Disse bliver påklistret i morgen.

    1. @Jacob har du også købt det igennem samme sted som forfatteren? Er ikke så meget for at bestille udenlandske websider 😛
      Er det godt at have på?

    2. Godt at se at du synes det samme. 🙂 Jeg skrev også at Facebook fortæller nul og niks og jeg har også afinstalleret den igen. Skægt nok her jeg også modtaget de nævnte screen protectors i dag og sætter dem også på i morgen, da jeg har hugget skorsten ned ifm. nyt tag det halve af dagen og mine hænder er helt færdige. Mine fingre er mest vant til touch screens og tastaturer, ikke muggert og mejsel. 😛 Mine blev bestilt 30. september.

      Hvad mener du med opdatering? Af app eller firmware? Min Windows 7 64-bit PC siger “device not recognized”. Gør din det samme? Sony er lidt bagud på point mht. software, manualer, drivere og support, men det synes jeg er generelt for dem, især med nye produkter, de sidste par gange jeg har købt fra dem.

      1. Opdatering af app Joachim. Har endnu ikke haft uret smidt i en PC, men skal nok teste det på et tidspunkt. Som du selv skriver, har Sony egentlig lavet noget suite?

        1. Jeg installerede Sony PC Companion ud fra den smule jeg kunne finde på deres hjemmeside. Den fungerer kun til mobiltelefoner og tablets. 🙁

          Jeg prøver at hive nogle svar ud af Sony snarest muligt og finde ud af hvad der er op og ned.

          Hvordan skal vi f.eks. nogensinde opdatere firmware, når der kommer en ny version, hvis ikke computeren kan genkende uret?

          Jeg håber da, at de bare er bagud. Selv leveringsdatoen blev rykket nogle gange, så det tyder på at det kniber for dem med at følge med efterspørgslen.

          Det er bare pudsigt at hjemmesiden allerede er sat op til at “klik er for at downloade manualer og drivere” og så er der slet ingenting alligevel. 😥

  21. Tak for en god vejledning og for et godt site.jeg har virkelig brugt jeres tips mange gange og da det er det eneste site på dansk med masser af tips til Android (ihvertfald hvad jeg kan finde) må i jo gøre et godt stykke arbejde. Thumbs ups.

    1. Du burde smide den købs anvisning ind i artiklen nederst. Tvivler på at der er særligt mange der læser nogen af de her kommentarer 🙂 blot et lille tip nu du har gjort dig så mucho umage med det

      1. Stor tak for det gode råd. Jeg har nu flyttet det og alt andet relevant jeg har set og skrevet tidligere op i artiklen i stedet. :E:

    1. Takker. 😀
      Jeg gør mig også umage for, at det ikke bliver tør faktuel opremsning. Sidder faktisk og ser min favorit-TV-vært Sonne lige nu. Jeg har også en forkærlighed for sarkasme og ninja-tricks (fedt udtryk i øvrigt). 😛

  22. Hmm.
    Har lige modtaget følgende fra mobilefun.
    Har I andre også fået sådan en mail?
    Og “tør” man sende det til dem?

    Dear Sir/Madam

    Thank you for your recent order.

    As we class your order as high value we carry out our own security checks to help protect our customers from potential fraud.
    Unfortunately we are unable to confirm you delivery address and require additional identification. In this instance we ask our customers to provide us with a scan or photograph of one of the forms of identifications list below:
    Passport
    National Identity Card
    Press association Card
    Armed Services ID card

    Or any form of photo ID which has the billing address printed on.
    Once we have received a copy of a valid ID we will endeavour to ship your purchase out as a priority.

    Thank you in advance for your co-operation and continued patience.

    1. Ja ja, det pis sendte de også til mig, med at verificere min adresse selvom jeg har handlet hos dem 10 gange før, hvilket jeg lod dem høre for 😉 Okay som system, men det var det med at de ville verificere min forsendelsesadresse selvom jeg havde handlet der så mange gange og altid fra samme adresse. Tilføj evt. ligesom jeg gjorde at ID i DK (Pas og kørekort) ingen adresse har. Sikkert et auto-system, der udsender det. Du tager bare et billede af dit pas, evt. streger dit CPR nummer over hvis du er lige vel paranoid (englændere ved sgu i øvrigt ikke at man kan bruge den slags til noget) og sender det til dem.
      Mobilefun er min favoritbutik i UK og i det hele taget kun overgået af Computersalg.dk og Proshop.dk, og det mest fordi de ligger tættere på 😉
      Tjek dem på Wikipedia. De er den største netbutik for elektronik i hele UK, Trustpilot er også en god start hvis du vil spilde tid og ikke bare lytte til mig. Du kan i så fald læse min lange (surprise surprise) anmeldelse af dem, men søg mobilefun.co.uk, da der ikke er anmeldelser af den danske udgave af hjemmesiden. 8)

  23. Nice. Jeg har lige bestilt smartwatch 2 og ville tjekke om i havde noget her inde om det og så er det super nice lige at finde en historie som den her.jeg har bestilt silikone version da jeg får udslæt af alt der næsten bare ligner metal 🙁 tak for en go historie 🙂

    1. Hmm. Uret er i metal, men aluminium som vel er fri for nikkel, som jeg antager er dit problem. Kanten og de der holdere er metal og de rører huden. Bagsiden ind mod din arm er plastik. Sikkert noget med NFC og vægt og sådan. Har aldrig hørt om at aluminium skulle give nogen udslet. Remmen er stål, så vidt jeg ved. Om det har nikkel i sig ved jeg ikke. Den ser dog ud som om at den er pulverlakeret a la en cykel, men om det beskytter folk som dig er sgu et godt spørgsmål. Medmindre du bor på Sydfyn og kigger her forbi og prøver mit ur for at se om du får udslet, så er det nok svært at få svar på. Du kunne prøve at høre Sony hvad remmen er lavet af og om den er nikkelfri. Jeg antager det er noget med nikkel fordi jeg aldrig har hørt om andre former for problemer med metal. Best of luck 😀

      PS: Uret vejer kun 47 g med silikoneremmen (sender det tilbage i morgen så har lige vejet det for dig), Det er fjerlet. 🙂

      1. Gid det var så vel men selv nikkelfrie knapper på cowboybukser er også nogo. de tests jeg har fået taget viser at det er nikkel men enten så er de tests ukorrekte og ellers er producenterne ikke helt ærlige angående de ting de laver 🙁 Vi har prøvet 4 nikkelfrie ure i danmark og hver gang jeg har gået med et af dem i nogle timer har jeg et “brandmærke” efter uret på armen så for at være på den sikre side bestiller jeg sillikone 🙂

        1. Lad nu for være med at afbestille. Aluminium slår ingen da ud af, vel? I øvrigt er det lakeret. Du har altid mulighed for at returnere det, hvis du ikke kan lide det, uanset årsag og det tager jo ikke en uge at finde ud af om du kan tåle det. De ure du omtaler har vel heller ikke været i lakeret aluminium. Cheer up! 😀

          1. Jeg har overvejet og beholder silikone, selvom jeg ikke slår ud af det ved jeg 100 procent at jeg ihvert fald ikke slår ud af silikone. Men tak for dine svar.det er pænt af dig 🙂 nu glæder jeg mig alligevel ret kraftigt.jeg har ikke fået nogen mail som der er en anden der skriver men den kommer nok.kan i alle have en nice aften

          2. Du må meget gerne melde tilbage når du får uret og har holdt metaldelen (kanten) mod den tynde, gerne fugtige, hud på undersiden af din arm (er vel den mest følsomme) og set om du slår ud. Du er nok desværre ikke den eneste med dette problem, og din erfaring vil helt sikkert blive værdsat at dem med samme problem som dig. 🙂

  24. Har I “kun” prøvet metal udgaven eller har nogen også silikone versionen?
    Går ud fra at selve uret er det samme, men syntes faktisk silikone versionen hænger lidt bedre sammen i looket.
    Og så er den jo desuden lidt billigere.. 😉

    1. Hvis du læser hele artiklen, minus app anmeldelser, så skriver jeg en del om silikoneremmen også. Det blev tilføjet i dag, så kan være du ikke har læst den igennem siden den kom på i går. Kig den igennem nu (den sidste del af den) og jeg har også silikoneudgaven (sender den retur i morgen sammen med det defekte ur jeg fik i første omgang) og byttede remmene ud. Uret er helt det samme.

      Som bevis for at jeg også syntes at de så bedre ud med silikoneremmen baseret alene på billeder og video, så læs her:

      https://www.appsandroid.dk/joomla/nyheder/diverse-android-produkter/1683-sony-smartwatch-2-pris-i-danmark.html

      Hos http://www.dk.mobilefun.com er prisen 125 kr højere for metaludgaven (sidst jeg tjekkede). Du sparer lidt, men hvor længe tror du sådan en blød rem holder kontra en metalrem?

      For originalprodukter (vil være det eneste der dækker de der dutter, der stikker ud og holder remmen) koster nok til sin tid min. 100 kr + porto, hvis Sony ellers minder om Samsung i den retning (har mere erfaring med Samsung), så jeg tror at det du sparer nu får du bare lov til at betale senere, når din rem går i stykker. Jeg har haft begge på og den er lækker at en blød rem at være. Mest holdbarheden jeg stiller tvivl ved og så at remmen er dobbelt så tyk på undersiden af armen jeg ikke er så pjattet med.

      Du kan selvsagt putte enhver 24 mm rem på, men koster en bare nogenlunde hæderlig rem alligevel ikke 100-125 kr?

      Grunden til at det kom på senere var at jeg lidt havde lovet at få noget stykket sammen i går og at jeg blev foreslået at tilføje ting jeg tidligere havde skrevet andet steds. Samme med billederne, havde ikke tid i går og ville have den klar i går så dem, der fik deres ur i går havde noget at holde sig til med det samme. :E:

  25. Så er der fandme kommet billeder på 😀
    Tager bare en krig, når det er første gang man roder med billeder på en hjemmeside 😉
    Håber det giver svar til dem, der fejlagtigt tror at det er kæmpestort. Diameteren er meget normal. Det er kun fordi det er firkantet, at det synes større.

  26. Jeg har lige fået det ind af døren og da det er min første gadget ever (foruden smartphone) er jeg ret spændt på hvordan jeg klarer det 🙂 tak for en god artikel.

    1. Ahh, en smartphone er ikke en gadget. 😉 Den er et værktøj, der er blevet forfinet, en computer i lommeformat og en nødvendighed qua at den er din eneste telefon (antager jeg).
      Urban Dictionary: An electronic or mechanical device that people buy as a toy rather than as a practical tool.

      Ergo ikke en gadget efter min mening eller denne definition.

      Problemet er uret, for alle vil kalde det en gadget (jeg bryder mig ikke om den nedvurdering af praktisk funkton, der ligger i de flestes brug af ordet gadget, at jeg ikke er blevet rigtigt voksen, at det er et legetøj, sådan som det antydes når min kone bruger ordet 😛 og det er der utallige mænd, der nu lider smerteligt under at damen har den opfattelse også 😛

      Jeg har købt det fordi det er et super praktisk og stress- og besværsnedsættede værktøj, især hvis du, ulig mig, er business fyr med 100 mails om dagen, vil det være en god ide. 8) .

      1. Tro mig for mig er en smarthone en gadget og da det er fruen der er den tekniske er “gadgets” sådan noget jeg tænker på som alt for teknisk 🙂 ligesom en smarthone.men jeg lærer nyt hver dag og jeg kan se fordelene ved dem.det kunne jeg ikke før.jeg har sågar lært at lave en smiley 🙂

        1. Ja ja, det var også mest for at gasse dig lidt 😛
          Det går hurtigt, rigtig hurtigt når først man bliver fanget af det. Det er kun i starten (stejl indlæringskurve) det driller. Man skal jo lære at kravle før man kan gå. Du skal nok komme efter det førend du tror 😉

  27. Jeg har nu opdateret artiklen (står nederst) med flere betragtninger taget fra tidligere kommentarer, bl.a. ang. batteriopladning, som jeg kom med andetsteds og opdateret med ny viden.
    Jeg har taget en masse billeder, bl.a. udenfor som jeg går i gang med at lægge op nu her, så I kan vurdere synlighed i solskin og især størrelsen af uret.

  28. Jeg er nok lidt gammeldags men hvad bliver det næste? Briller med indbygget fjernsyn. Min svigersøn har fået mig overtalt til at købe en smarthone og jeg kan da godt se at den rent faktisk er smart men jeg er lidt tilbageholdende. Han vil osse ha et ur nemlig.

    1. Google Glass er opfundet allerede, men om man kan se fjernsyn også ved jeg ikke. Nu jeg qua operation endelig er sluppet for briller skal jeg i hvert fald ikke have den slags. 😉

      Der er fordele ved SW2 som ikke alle kender. Nogle hurtige eksempler:

      Tager du offentlig transport og står i en propfyldt Metro/tog/bus, så er der ikke meget plads til at hive telefonen frem.

      Hvis buschaufføren kører vel friskt så du er nødt til at holde godt fast med den ene hånd og har en mobil, der er stor nok til at den er besværlig at rode med med en hånd.

      Du køber ind og har poser i begge hænder, gulvet/jorden er våd/beskidt og du har ikke lyst til at sætte den ene eller begge ned, da de skal ind i bilen lige om lidt.

      Du står og laver mad og har fedtet begge hænder til. Du kan se sms, opkald og mails på uret. “Nå, det var ikke et vigtigt opkald, så jeg behøver ikke at panikvaske mine hænder. Hver skærm har 6 apps. Jeg kan i øvrigt aktivere knappen på siden med højre håndledskant eller albue og trykke på Home knappen med næsetippen og bruge næsetippen som jeg ville bruge min finger og åbne mails/sms, jeg ikke lige fik set inden det gik i dvale osv. Ja, ja, jeg ved godt det nok vil se sjovt ud, hvis nogen står og kigger på 😛 og tanken vil virke langt ude på nogen, men faktum er, at det er en mulighed. 8)

      Du er lidt pløret til en fest og jo mindre du tager telefonen frem, desto mindre chance er der for at du glemmer den.

      Går du fra den, f.eks. til en fest 😛 , så BT forbindelsen ryger, så vibrerer uret og fortæller dig det. Så husker du at få den med.

      Lusker nogen mobilen op af din lomme og går med den, se ovenstående.

      Kan du ikke finde mobilen, så få uret til at fortælle telefonen at den skal ringe, evt. med en speciel ringetone du selv har valgt, som er højere og anderledes end alle andres standard tone.

      Du slipper for at hive mobilen frem og det er en god ting, især hvis du er sammen med luskede typer eller i et skummelt kvarter, hvor din store flashy telefon vil vække uheldig interesse.

      Mange folk lidt oppe i alderen mener selv, at de er “unge indvendigt”, “ung med de unge”, “i hvert fald ikke gammel” osv., men giv dem et stykke elektronik og virkeligheden viser sig ofte at være en helt anden. Mine forældre (65 og 66) er i den grad udenfor pædagogisk rækkevidde 😛

      Der er intet galt i at være kritisk og analysere sine behov, så man ikke kaster penge efter noget man alligevel ikke får meget nytte af.

      Man skal bare aldrig spørge sig selv om man “har brug for det” for så kan man jo også bare gå tilbage til sin fastnet telefon og et 14″ sort-hvid fjernsyn med en billig digitalboks sat til.

      Alfa og omega er at man med et åbent sind analyser hvilke gevinster, der er at hente og om de er prisen værd.

      Apropos smartphones, så har dem med de store skærme, 5″ og opefter (min Note 2 er 5.55″ og populær blandt en del midaldrene og ældre folk har jeg ladet mig fortælle) den store fordel for lidt ældre medborgere, hvis syn ikke helt er hvad det var engang, at man kan zoome ind og vælge større typer, så man nemmere kan skrive sms’er.

      Håber det hjælper dig (og andre) i beslutningsprocessen.

      PS: Jeg er 34 og absolut ikke “ung med de unge”. Født gammel siger min mor. 😉 Hvor Herre bevares! Øjenbryn plukkes KUN i midten, har drukket Porter siden jeg var 18 (det smager stadig bedre end Cult Shaker) og Auto-tune sange ødelægger mit gode humør. Elvis og Stones for the win! 😛

  29. Så en diskussion på XDA, som bl.a. omhandlede skærmen. Jeg havde også undret mig over, at der er en lyssensor, men ingen auto-lysstyrke setting.

    Det skulle være fordi lyssensoren i skarpt lys faktisk skruer ned for lysstyrken (backlight), og så på en eller anden smart måde reflekterer og bruger lyset i rummet/udenfor til at oplyse skærmen.

    Urets permanente tidsvisning er et godt eksempel. På laveste lysstyrke er det mørkt og umuligt at se i totalt mørke når skærmen er i dvale (hoppede lige en tur ind i gardaroben 😉 ), men i skarpt sollys er det super tydeligt.

    Altså helt ligesom et old school ur, som du jo heller ikke kan se i mørke. Tryk på knappen hvis du vil se klokken, hvis rummet er meget mørkt. Må se at få læst op på denne her skærmteknologi, for det er da super cool. 8)

    1. Jeg vil lige på det groveste udnytte din kommentar til at indvie jer allesammen i nogle for mig forholdsvis nye kendsgerninger, som ikke er almindelig kendt. :E:

      Med deres med vilje forsinkede opdatering af Note 2 så de kan sælge flere Note 3 og nu som nævnt i So Ein Ding, at de programmerer “doping” ind i Note 3, så den detekterer at du kører en benchmark app og derpå overclocker el. lign. for at få en kunstig høj score, ja, så har de ikke min tillid eller sympati længere. Nå ja, og så deres TV, der er lavet til at fejle (brænde af pga. overophedning) med vilje efter et par år.

      De laver med vilje fladskærme, hvor kondensatorerne, der er varmefølsomme, sættes lige op ad radiatorerne OG de vælger kondensatorer, der ikke kan tåle varmen så godt som noget, der for et TV måske koster 10-20 kr mere i materialeomkostninger. Så en dokumentarfilm for ikke så længe siden ,som altid, på DR2. Føler faktisk efterhånden at jeg får rigtig meget for mine licenspenge, især nu net-delen er kommet rigtigt med, hvilket er rart, når nu jeg kun har DRs kanaler for at spare penge på pis (De Unge Mødre etc.) jeg alligevel ikke ser. 😉

      http://www.worldcrunch.com/tech-science/built-in-obsolescence-are-we-being-scammed-by-electronics-manufacturers-/iphone-smartphone-electronics-appliances/c4s9796/#.UlTf3FD3bXA

      LG laver også det der kondensator trick. Sony, Sharp og Panasonic er ok.
      Behøver jeg nævne at mit Sony TV er 5 år gammelt og still going strong 😀 Samsung har en skodmoral. De burde få en pære som firmasymbol, så det ligesom matcher 😛

      Hvis Apple lavede det nummer, ville jeg ikke blive overrasket (pentalobe skruer?), men nu er Samsung sgu ikke et hak bedre. Det er kortsigtet, for der er en grund til at min S2, Note og nu Note 2 ikke er fra HTC ovenpå katastrofe-opdaterings-cirkuset med HTC Hero. Noget med at tisse i bukserne for at holde varmen 😉

      Min næste mobil bliver en Sony, medmindre Lenovo fortsætter og udvikler deres super seje stålmobil med bedre specs og slot til SD kort. 8)

      1. Jeg kan huske at Høy skrev en artikel om at SGS4 (som jeg har) gjorde det samme når man kørte benchmark så det er ikke kun Note 3 🙂

  30. Yes tak. rigtig fedt med nogle tip. jeg bestilte mit sony smartwatch 2 i sidste uge så det må snart komme og jeg glæder mig rigtig meget 8) 8)

  31. Har indtil videre rodet lidt med augmented,mest for at aktivere notifikationsfri tid om natten,så uret ikke vibrerer fx mellem kl 22-06. Det virker dog kun ved notifikationer i augmented,og ikke gmail,facebook,twitter apps osv. Kunne ellers godt se det smarte i ikke at blive forstyrret mere end højst nødvendigt om natten

    1. Hvis du bare vil slå vibrering fra så gå ind i Settings og slå det fra, alternativt tryk på Vibrate (teksten til venstre, ikke knappen til højre) og du vil se, at du kan slå vibration ved Notifications fra.

      Prøv at se om det løser dit problem. Så må du bare slå det til igen om morgenen, men det tager få sekunder.

      Slår du Notifications fra så får du stadig vibrationer ved Alarm, som er en fiks made at vågne på, hvis hende ved siden af skal senere op. Jeg bruger selv Fitbit One til den slags. 🙂

  32. Joachim,kan du smide en quickguide til at få watchit! Til at virke? Der fremkommer ingel mail eller andet på mit ur i watchit. Der gør godt nok i gmail app`en,facebook osv

    1. Øjeblik, jeg retter lige til. Kan se jeg fik udeladt noget om WatchIt! settings. 😳

      Edit: Så, så skulle den være fikset 🙂

  33. Vil osse ha sådan et ur.jeg tænkte først på at købe det ur som samsung har lavet men alle steder skrive de at det her er bedre end det andet så det bliver et sony.tak for tips til apperne 8)

  34. Super godt Joachim. Virkelig brugbar. Har selv lige taget mit i brug,er indtil videre meget tilfreds. Men Joachim, funktionen nye begivenheder, gul cirkel på uret, ved du om den kan slås fra?

    1. Hmm, godt spørgsmål. Det lader ikke til at man kan fjerne de indbyggede plug-ins, endsige bare slå dem fra, udover Alarm, Timer og Flashlight. Xda har heller ikke noget brugbart, men fra en developer ved jeg at Sony allerede har gang i næste beta firmware, så måske vi får den mulighed senere.

  35. Om en uges tid skriver jeg om noget min typiske hverdag med uret og hvordan det påvirker mine vaner og små fif til hvordan du får mest ud af dit ur. Det kan jo altid hjælpe nogen til at overtale sig selv, når de ser hvor smart det smarte ur rent faktisk er.

    Eksempler:

    Konen går altid tidligere i seng end jeg pga. arbejdstid, og Flashlight app’en er genial, når man skal liste sig i seng uden at vække de andre.

    Stod i dag med kødsaft på begge hænder, men kan lige dreje armen og se hvem, der sendte mig en mail.

    Timer (æggeur) er fed, når man steger bøffer. 2 min. Vibrerer, Genstart og 2 min. på den anden side, uden først at skulle gå hen til telefonen (pga. fedtsprøjt), låse den op osv.

    Calendar reminder når man lige har brug for en reminder på noget man skal uden halvpanisk at skulle finde telefonen for at stoppe alarmen.

    Find it app bruger jeg næsten dagligt. Byggerod og en general (mandlig) tendens til at få lagt telefonen et eller andet sært sted, lede efter den i et kvarter og så spørge konen, der finder den på maks. 2 minutter.

    Min Note 2 er IKKE vandtæt og har en super ringe skærm i solskin, men det er ikke tilfældet for uret. Læse mail og sms mm. i regnvejr uden at få dårlige nerver eller skulle finde læ og jeg kunne blive ved, men jeg har noget søvn, der skal indhentes. 😉

  36. Du skrev noget i en kommentar omkring at det er ligegyldigt om den lader op med så mange et eller andet. Det burde du tilføje det er go viden 🙂
    Rigtig fedt med sådan en historie der går tæt på apps til et bestemt produkt. Mere af det 😛

  37. Hold da op det var mange apps 😛 jeg vil så gerne have et smartwatch men min kone siger at det er unødvendigt og siden vi blev gift har jeg været under tøflen nogle af jer gutter forstår det sikkert. Mærkeligt at hun ikke kan se at et smartwatch er helt og aldeles uundværlig for husholdningen 8)

    1. Vi bruger ikke tøfler her i huset, men du får min sympati og forhåbentlig brugbare råd. 😛

      Husk at fortælle hende at det heller ikke er nødvendigt for kvinder at gå til frisør ustandselig (jeg er hus-frisør her) og sko har man da kun nogle få par af, som man så går i indtil de går i stykker, sådan som mænd gør. :E: Min kone har i forgårs købt mig to par brugte bukser for 50 kr i alt. Jeg kan ikke engang se at de ikke er fra en butik 🙂 Penge sparet er penge til rådighed til gadgets. %:

      Begynd at holde regnskab med alt hendes make-up, cremer, tøj, sko, tasker, café besøg med veninderne osv. så du har noget at bruge som modargument. Jeg har indtryk af, at 80% af alle tøjbutikker kun er til kvinder. 😮

      Medmindre du generelt har nogle hardcore dyre vaner eller lige har købt en PS4 med spil til en plovmand stykket 😮 så burde det nok kunne lade sig gøre. 😉

      Husk at minde hende om, at med et sådan ur kan du blære dig langt billigere end med en bil 8) og at hun altid kan få fat i dig, da du aldrig igen misser en sms fra hende. :E:

      Grundlæggende er problemet at kvinder typisk ikke forstår hvor vigtigt det er for en mands trivsel at eje noget andre misunder ham. Også selv om det kun er en elektrisk sovse-rører til 250 kr. 😉

        1. Ja, men de argumenter jeg foreslog at du kan bruge kan jeg ikke selv bruge (på nær de sidste 2), for min kone er det mest sparsommelige menneske jeg nogensinde har kendt. %: “With every blessing comes a curse” 😉

          Nogen gange er det ligesom med børn. Du VED at du har ret, du sørger for at FÅ ret, de græder lidt, men så bestikker du dem med noget sødt. 😛 Jeg kan anbefale små hjemmebagte chocoladekager af den type, der er lidt flydende indeni serveret varme med hjemmelavet vaniljeis 😉

          Hvorfor sidder der en lille Mads Christensen på min venstre skulder og råber op om at det starter i det små og lige pludseligt en dag så spørger du om du godt må lane dine boller, bare for en eftermiddag så du kan hænge ud sammen med gutterne hehe. 😛

          Skægt som kvinder, der er hovedmålgruppen for Apple med deres statusprodukter til folk med mikrohænder og alt for mange penge, ikke har samme forhold til såkaldte unødvendigheder, når det gælder deres eget bling. I teorien kunne vi også spise havregrød som hver andet måltid. Vi mænd går jo ikke med smykker. Det skal være praktisk. Ligesom man giver en mand et værktøjssæt, men damen en blomst. 😛

          Sig at du synes at det er unfair at hun går med dyre smykker (et gæt) og at du så ikke må bruge 1400 kr på et ur. Det er jo ikke et Rolex vel? 😉 Undlad at fortælle om de 100+ kr du ender med at bruge på apps for virkelig at få det til at spille maks. 8)

  38. Han har bestilt uret ved mobilefun og det er også der jeg bestiller mit 8) Super go gennemgang af de forskellige apps. Det eneste jeg mangler er lidt mere information omkring uret. Hvor stort er det og kan du bruge skærmen udenfor?
    Jeg er blevet overbevist i hvert fald og tak for det 8)

  39. Rigtig god artikel. Hvor har du købt det? Synes jeg har læst det hele men det kan da godt være jeg overser det 🙂

Skriv kommentar
account_circle
email