Samsung Galaxy S4 IMEI null og baseband viser unknown

yunas

New Member
Hej

jeg var igang med at download en opdatering til min Samsung Galaxy S4 (GT-I9505) idet den er færdig og den genstarter, er signalet væk, der er en såkaldt blokereingssymbol op, går jeg ind for at se imei nummer står der null/null, under baseband står der unknown.
Har fundet frem til at efs filen er måske beskadig.
Please hvis nogen kan finde en løsning så svar tilbage, kan slet ikke ringe elle modtage smsér.

God Weekend og Ferie<div class="attachments"><div class="attachment_title">Attachments:</div><ul><li><a href="https://www.appsandroid.dk/media/2014/02/Screenshot_2013-01-01-05-25-26.png">Screenshot_2013-01-01-05-25-26.png</a></li></ul></div>
 

joachimmoeller

New Member
Hm, du har tysk firmware på den. Da du stadig har garanti på den (hvis den er fra DK i hvert fald), da den er under 2 år gammel, så send den til service.
Der er grundlæggende ikke noget du kan gøre, hvis ikke du har en backup af din EFS folder. Mig bekendt har ingen en sådan backup medmindre de i forvejen roder med Custom Recovery og Custom ROMs, så hvis du bare har den som den var fra fabrikken, så er du muligvis lidt på røven.

Du skriver ikke om du er rooted eller selv har lagt firmware på før via Odin, så jeg antager at du ikke har root. Når man er rooted, kan man starte med at flashe stock firmware som kan downloades fra samfirmware.com (man skal bare registreres der først, men det koster gratis)og det kan muligvis fikse problemet. Læs http://gizmodo.com/how-to-root-your-nexus-htc-one-or-samsung-galaxy-s4-990847878 og ODIN er her http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2189539

Når du er rooted, og du har prøvet ovenstående og hvis det så alligevel ikke virker, så kan du bruge Triangle-away app fra playstore til at resette din binary flash counter og når du har fjernet root access så de ikke kan se at du har rodet med den og derved mister du ikke garantien.

http://galaxys4root.com/galaxy-s4-root-glossary/

http://galaxys4root.com/clockworkmodtwrp-recoveries/
Download tar file (CWM el. TWRP er en smagssag) for din model og flash via Odin, så kan du, hvis du får det til at virke, få taget EFS backup til fremtidig brug.

Grundlæggende bør du rode rundt inde på (tilmelding er altid en god ide) http://forum.xda-developers.com/ da det er der svaret på alle Android universets gåder findes.

Fabriksgendannelse kan du godt glemme alt om. Det er bl.a. din modem (baseband) den er gal med og der skal geninstalleres EFS fra backup eller ny firmware på. Nogle steder i verden har jeg læst at de vil skifte dit motherboard, andre steder gør de via software, men hvor og hvorfor ved jeg ikke. Det her er grunden til at man altid bør have en gammel mobil liggende, så man har en mens den nye er til service eller mens man kæmper med den selv. Hvor lang tid det tager at få den serviceret aner jeg ikke, men det kan vel tage alt fra 1 uge til 1 måned inkl. forsendelse.

Denne her post giver et godt indtryk af, at det ikke bare er ligetil: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2546245

Held og lykke med det.
 

yunas

New Member
Tak allesammen

vil nu root den og download official firmware, med hvad hedder det danske firmware ?

Tak for tippen.

Fortsat god vinterferie
 

joachimmoeller

New Member
http://www.sammobile.com/firmwares/1/?model=GT-I9505&pcode=NEE#firmware

Du skal bare registrere dig før du kan downloade.

I menuerne generelt vælger du Smartphone - Android - Model - Nordic Countries NEE

Jeg brugte siden en del før i tiden, men bruger nu selv altid custom roms såsom Omega, Phoenix, CyanogenMod, DN3, AllianceRom m.fl. Du er friere stillet, da du ikke har en S-Pen, der kræver en Touchwiz baseret rom. Jeg ville vælge alt andet end Touchwiz selv, hvis ikke pga. S-Pen og multiwindow.

Mht root, så læs altid 2-3 gange. Hvis ikke har KNOX så er der muligvis specielle ting du skal gøre. Har kun haft S2, Note og Note 2 og Kindle Fire og Asus Infinity (med custom firmware i stor stil) og root for hver enkelt model er speciel.

Opret dig på xda-developers.com hvis du ikke allerede har gjort det og brug deres forum som mobilversionen af Oraklet i Delphi.
 
Top