Udbredelsen af Android Lollipop stiger

thumb lollipop

Udbredelsen af Android Lollipop stiger.

Yup, så er det atter denne tid på måneden hvor vi kigger på hvilke Android versioner der har flest markedsandele, og som i kan se på billedet herover går det i den rigtige retning for den nyeste version af Android, nemlig Android Lollipop.

I sidste måed stod Android Lollipop for 5.4% af den samlede markedsandel, og forrige måned var den nede på 3.3%. Denne gang er vi oppe at runde næsten 10%, da Android Lollipop i skrivende stund er installeret på 9.7% af alle de enheder der har været en tur forbi Google Play i løbet af en 7 dages periode (sidste dag den 4. maj), så det går altså i den rigtige retning.

Som i kan se herunder i skemaet er Android 2.2 Froyo ved at ramme det kritiske punkt på 0.1% så den ikke bliver registreret, og da den lige nu står for 0.3% kan vo godt regne med at den snart forsvinder fra skemaet.

Android 4.4 KitKat fører stadig med 39.8%, og i forhold til sidste måned hvor Kitkat landede på 41.4%, er markedsandelen altså faldet lidt.

Lige efter Android Kitkat har Android Jelly Bean der med sine 39.2% også er installeret på en del Android smartphones og tablets rundt om i verden.

I og med at nye produkter som Samsung Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge, der kommer med Android Lollipop preinstalleret, kommer ud af butikkerne og i forbrugernes hænder, og ældre produkter bliver opdateret, vil Android Lollipop efterhånden få en større og større markedsandel og de gamle versioner af Android vil forsvinde helt.


Bliv ven med os på Facebook og få vores tophistorier, samt de bedste tips og tricks direkte på din væg – KLIK HER


Info om Android versionerne: De forskellige Android-versioner er opkaldt efter søde sager og i alfabetisk rækkefølge. F.eks hed den første Android version “Alpha” (1.0), den anden hed “beta” (1.1), den tredje hed “Cupcake” (1.5), den fjerde hed “Donut” (1.6), den femte hed “Eclair” (2.0 – 2.1), den sjette hed “Froyo” (2.2 – 2.2.3), dernæst kom “Gingerbread” (2.3 – 2.3.7), der blev efterfulgt af “Honeycomb” (3.0 – 3.2.6), og “Ice Cream Sandwich” (4.0 – 4.0.4), og senere “Jelly Bean” (4.1 – 4.3.1) og “KitKat” (4.4 – 4.4.4) og “Lollipop” (5.0 – 5.1) som er den nyeste version af Android. 

UdklipKilde

Skriv kommentar
account_circle
email