Ekslusivt: Sony Mobile Danmark arbejder på drone til bilen

thumb Sony-Xperia

Sony Mobile lancerer snart verdens første drone til bilen.

Der har i et stykke tid gået rygter om at Sony Mobile (Sony`s automobil-afdeling) har arbejdet på at udvikle en drone til bilen der skulle nedsætte antallet af ulykker på vejene, og vi kan nu helt ekslusivt bekræfte at dette er tilfældet.

Vi har nemlig haft fat i Sony Mobile´s danske landevejschef, Michael Fallon, og han bekræfter i dag, den 1. april, overfor AppsAndroid.dk at dronen vil blive lanceret til sommer.

Jeg vil ikke røbe hverken pris eller lanceringsdato, men jeg kan bekræfte at at Sony Mobile Danmark snart er færdig med udviklingen af verdens første drone til bilen.

Hvorfor en drone til bilen?

Michael Fallon forklarer at der hvert år sker mere end 180 uheld på de danske landeveje grundet at føreren af bilen enten vender sig om for at kigge ud af bagruden, eller vender sig for f.eks at se til børnene.

Dette tal vil den nye drone kunne halvere og til spørgsmålet om hvordan det vil virke i praksis svarer han :

Dronen bliver styret via ens smartphone og har  selvklæbende kopper på bagsiden så den i hviletilstand fungerer som solskærm på vinduet. Det geniale ved konceptet kommer rigtig til udtryk når føreren af bilen kommer ud i en situation hvor han/hende er nødsaget til at fjerne blikket fra vejen og vende sig om for at kigge bagud, eller for at sige noget til børnene. istedet for at vende hovedet bagud og væk fra vejen kan føreren nu blot tage sin smartphone op af lommen og via vores SonDrone-applikation styre dronen og via et kamera på dronen altså se hvad der sker bag ved bilen.

Skal der fortælles noget til børnene er den kommende SonDrone også ret effektiv, da føreren ikke behover at vende ansiget bagud. Han tager blot sin smartphone op af lommen og styrer dronen hen i retning af børnene og ved at aktivere frontkameraet på sin smartphone, er det muligt at føreren kan fortælle børnene hvad han vil, alt imens at børnene kan se han/hendes ansigt via en 19.7″ skærm der sidder foran på dronen. Det eneste føreren af bilen skal koncentrere sig om er kun at kigge på sin smartphone.

Ifølge chefen for den danske motorvejs-endelse, Grina Hviin, vil dronen komme til at betyde at vi i femtiden vil komme til at se færre uheld på de danske motorveje.

Vi følger selvfølgelig sagen tæt og du kan med fordel følge os på Facebook hvor vi opdaterer når der er nyt i sagen.

NB: Skrevet den 1. april 2015.

(3) kommentarer
Skriv kommentar
account_circle
email