Hvad er IP-klassifikation?

Sony Xperia Z

IP-klassifikation er et ord vi oftere og oftere støder på i Androidernes verden, men hvad betyder det og kan vi bruge det til noget? 

Når et produkt bliver IP-klassificeret har den gennemgået en test hvor dens evne til at modstå vand og støv bliver sat på en prøvelse. Når produktet er færdigtestet får den et “stempel”.

Dette “stempel” eller mærke, kan bruges til at fortælle slutbrugerne hvad produktet egentlig kan holde til.

Det er især Sony der har fået sat fokus på vandtætte smartphones og tablets med produkter som Xperia Z og Xperia Tablet Z, men også Samsung er ved at komme ind i varmen, og rygterne vil at netop Samsung arbejder på en vandtæt version af topmodellen Galaxy S 4.

 – Vandtæt version af Galaxy S 4 på vej?

IP betyder “Ingress protection”, og det er tal der afgører hvor modstandsdygtigt et produkt er. Det første tal i den tocifrede IP-klassifikation er hvor holdbart og modstandsdygtigt produktet er over for faste objekter og ting (støv).

Det andet tal angiver hvor modstandsdygtigt produktet er over for vand. des højere tal, des mere kan produktet holde til.

F.eks var Sony Xperia Z IP57 vertificeret, og den netop lancerede Sony Xperia ZR er så et nummer bedre med sin IP58 verificering.

 – Sony Xperia ZR – specifikationer og pris i Danmark

I forbindelse med lanceringen af Xperia ZR har Sony stykket en tabel sammen til os, og den er rimelig nem at gå til hvis du ikke lige ved hvad de forskellige tal står for.

Xperia ZR IP

(3) kommentarer
  1. Hej. Tror i at den smartphone på det billede der er øverst i artiklen er den samme som den i videoen? Vi har væddemål igangsat om 50 kroner %:

    1. Den på billedet øverst er en Xperia Z og den i videoen er en Xperia ZR. Så er det vel kun rimeligt at dele puljen ikke 😛

  2. Tak for go og nyttigt information 🙂 har aldrig spekulere i det her men når nu man ved det er det jo ret relevant.

Skriv kommentar
account_circle
email