Strandklar app – en livredder i lommen

Nu bliver det lettere at tilkalde hjælp hvis uheldet er ude ved de danske strande.

Råden for større badesikkerhed har netop lanceret deres nye danske gratis app. App`en skal gøre det nemmere og hurtigere at tilkalde hjælp hvis du eller andre er kommet til skade på starnden.

I presseren skrives der bla:

Igennem de sidste ti år er der sket ca. 700 drukneulykker ved strandene i Danmark. Denne statistik har Rådet for Større Badesikkerhed i flere år forsøgt at nedbringe. Nu lancerer organisationen en app der netop skal minimere og i bedste fald eliminere drukneulykkerne. App’en er i stand til at fortælle alarmcentralen nøjagtigt hvor ulykken er sket. Dette sker via strandnumre og koordinater som app’en informere om.

I begyndelsen af 2011 blev projektet med strandnummering startet. Projektets formål var at nummergive alle strande i Danmark, så redningsmandskabet hurtigt kan rykke ud til det korrekte sted, og assistere ved badeulykker. ”Strandnumrene giver redningsmandskabet mulighed for hurtig og præcis udrykning. Det er svært at beskrive præcis hvor du befinder dig på en strand, og derfor spildes kostbar tid ofte på forvirring omkring placering” udtaler Sven Hedegaard, formand for Rådet for Større Badesikkerhed. Udover koordinater samt opkaldsfunktion til 112, indeholder applikationen også nyttige råd til situationer på stranden. Eksempelvis hvad du skal gøre hvis du får et glasskår op i foden, eller brander dig på en brandmand. ”Det er meningen at app’en skal være en lille hjælper på stranden. For udover sin livreddende-funktion skal den også være en hjælp i de mindre kritiske situationer” udtaler formanden.

Rådet for Større Badesikkerhed har udarbejdet app’en i håb om at de fleste danskere vil hente den ned på deres telefoner. ”Det handler ikke kun om egen sikkerhed, men også om andres. Det kan sagtens være personer, du ikke kender, der har brug for hjælp, og som måske endnu ikke har kendskab til app’en” siger Sven Hedegaard.

Du kan hente Strandklar gratis vi Google Play.

(1) kommentar
Skriv kommentar
account_circle
email