Trafik Alarm – undgå fartbøder med ny dansk app

Trafik Alarm app`en giver dig oplysninger om fotovogne, ulykker, vejarbejde, og bilkøer i hele Danmark via din smartphone. 

Den nye danske app kan muligvis spare dig nogle kroner og ventetid, idet den kører i baggrunden og advarer dig hvis du nærmer dig f.eks en fotovogn (hvis indberettet), vejarbejde, eller en ulykke. Advarslen kommer i form af Ole Thestrups kendte stemme (se videoen længere nede) der fortæller dig hvad der sker.

For at blive advaret om fartfælder kræves der at en anden bruger har indberettet fartfælden (derfor skal du være opmærksom på at det kræver en god omgang brugere før at funktionen virker optimalt).

Klaus Thuesen fra firmaet TrafikAlarm.dk siger om lanceringen af deres nye app:

“Informationerne til appèn omkring trafiksituationen i Danmark kommer fra Vejdirektoratet, så man har løbende live opdatering og informationerne kommer selvfølgelig også fra andre brugere af appén, som ”melder ind”, når der opleves fartkontroller mm.

Selvfølgelig er den bedste måde at undgå fartbøder, at overholde fartgrænserne, men vi kender det jo alle sammen – hastigheden kan nogle gange snige sig over det maksimalt lovlige, når vi nu ligger der på landevejen og bare kører afsted”.

Google-Play-Download-ikon-A

Vi har ikke testet app`en endnu, og kun prøvet at installere den på en smartphone.

App`en er gratis at bruge i 24 timer (inklusive adgang til live data), og hvis du køber et abbonnement indefor 48 timer får du det til 199 kr (for de penge får du 2 års abbonnement og en gratis mobilpakke). Det kræver at du opretter en konto for at kunne bruge app`en.

“Det har været vigtigt for os, at appèn skal kunne advare om flere ting og ikke kun fartkontroller – endvidere er der mulighed for, at appén kan køre i baggrunden på smartphonen med skærmen slukket, så man sparer strøm”

Videoen herunder viser hvordan Trafik Alarm app`en kan bruges i dagligdagen, og du kan finde mere info på deres hjemmeside

Kilde: Pressemeddelse  

(23) kommentarer
  1. FARTBLOCKER. Ja så det i MythBusters for et stykke tid hvor de testede forskellige ting bla. Fartblocker.
    Fartblocker was BUSTED (virker ikke).

    Eneste der fungere er at sætte farten ned.

  2. Jeg har købt noget man kan spraje på nummerpladen og det skulle efter sigende virke for jeg har ikke fået nogen fartbøder siden købte det i USA
    det hedder fartblocker

  3. Yes.. har haft App´en i 2-3 uger…
    Og den er tjent ind så rigeligt. Har “reddet” mig fra de første 2 mulige fartbøder….
    Fordelen ved den er også… det er simpelt at anmelde en fartkontrol. 1-2 klik.. og det var det…
    Kan anbefaldes… også her i det sorte jylland

  4. Hej alle,

    Jeg har brugt app’en i en uge nu, jeg bor på Fyn, og alene i dag i tidsrummet 8 – 16 modtog jeg 7-8 push beskeder med fotovogne / fart kontrol i dette område, appen virker, og folk indmelder rent faktisk vognene når de ser dem ( jeg har også selv indmeldt én )

    Det bliver uden tvivl en verdensklasse app såfremt brugertilstrømningen fortsætter… og prisen ….

    Ja den er sgu givet ud.

    vh. Peter

    1. Har lige oprettet en bruger. Nogle der ved om lader og holder bliver sendt til ens adresse, for den oplyste man jo ikke men kun nummer og by

  5. Ikke pengene værd. Hvis man kunne købe for en måned af gangen ville jeg hoppe på men jeg smider ikke 200 kroner efter en ny app vi ikke engang kan være sikker på eksisterer om et halvt år 🙁

  6. Prisen er nu i overkanten. Det mest attraktive ved applikationen er at den kan advare imod fartkontrol men der har været et par applikationer i Danmark før den der også kunne det. Tilfælles for dem er at vi selv skal indberette det og som der er en der har nævnt før kræver det en stor kundebase og så SKAL de kunder der er jo sige til. Lad os sige at en ud af tyve gider bruge tid på det så er det ikke nok 🙁

  7. Den er rigtig god. Havde mulighed for at prøve den her til morgen og den ser fin ud men man skal have den i en lader for den tager meget batteri

  8. jamen der står jo at man selv skal indrapportere fartfælderne så, og selvom man har den installeret tvivler jeg da på at der er mange der holder ind til siden for at rapportere at hej der er en fotovogn. det andet med ulykker og vejarbejde kan jeg godt bruge til noget men det med fartfælder tror jeg altså ikke på at det bliver et hit 🙂

    1. Tvivler også stærkt på at det kan løbe rundt for Google Maps giver da rimelige oplysninger nu så det er vel bare et spørgsmål om tid 🙂

  9. Jeg mener også at vejdirektoratet selv har lavet en app, havde den installeret på et tidspunkt og den virkede perfekt ?
    Omkring bøderne ville det da være fint, men så længe brugerne selv skal melde i når de møder en fotobil er jeg mere i tvivl, det bliver mere tilfældigt synes jeg.
    Men helt sikkert ideen er da god.
    Tror bare ikke den virker her nede i det sorte Jylland 🙂

    1. jepper det har du nemlig ret i. jeg havde også en eller anden fra vejdirektioratet installeret mindes jeg men den kunne ikke vise fotovogne vel?
      Hvor ser du at man skal indberette? som jeg læser det så er det en mulighed at gøre det, men ikke nødvendigt for at app kan virke.

  10. Fordel er vel at app får sine data direkte fra vejdirektoratets oplysninger så den er hele tiden opdateret. Hvis den virker så kunne jeg godt smide nogle kroner efter den men det er svært på 24 at nå at teste det 🙁

  11. Kan Google Maps ikke næsten det samme da? Det nye maps viser da også ulykker men desværre ikke fotofælder 🙂

  12. Hvis den virker er prisen da rimelig for 2 år synes jeg. Det koster 500 i bøder som minimum og masser af benz hvis der er kø for ikke at snakke om slitage på bilen når den tvinges ned i køfart. Min bil ihvertfald 8)

  13. Nu prøver jeg at bruge den men jeg synes at 24 er for lidt tid til at danne sig et overblik over hvor godt den virker. Hvad nu hvis ikke jeg skal ud og køre bil i den tid? Hvis det hele virker er prisen okay men jeg kan se at normalt koster det 199 om året og det er for dyrt.

Skriv kommentar
account_circle
email