Android bliver mere udbredt

thumb Android-vs-Apple

En ny rapport og måling der er lavet i slutningen af 2013 viser at Android bliver mere udbredt og at Apple taber terræn.

Det er ikke noget nyt at Android efterhånden har overtaget verdensherredømmet når det kommer til at være det mest populære operativsystem til tablets, smartphones, Smart TV og Smartwatch`es, men det er især salget af smartphones der de sidste 3 år er eksploderet verden over.

 – Samsung dominerer Android

Denne statistik er lavet i løbet af de sidste 3 måneder af 2013 og i Europa alene er Android nu installeret på 68.6% af alle smartphones, imens at Apple`s iOS er installeret på 18.6%. Windows Phone står for 10.8%.

Android finished 2013 strongly, showing year-on-year share growth across 12 major global markets including Europe, USA, Latin America, China and Japan. Apple has lost share in most countries compared with this time last year, but importantly it has held strong shares in key markets including 43.9% in USA, 29.9% in Great Britain and 19.0% in China

Bare her i lille Danmark bliver Android også mere udbredt og ifølge en rapport fra sidste år sælger Android dobbelt så godt som iOS i Danmark, og i hele Europa er Apple`s salg af smartphones faldet fra 27% sidste år til de 18.6% i år, hvilket betyder at Apple taber terræn.

 – 15 fede ting iPhone 5S og 5C ikke kan

Det er værd her at nævne at ud af alle de solgte Android smartphones står Samsung alene for omkring 63% af salget, hvilket er næsten det dobbelte af hvad samtlige andre producenter (Sony, HTC, LG, Asus mm) sælger tilsammen.

Herunder ses fordelingen af producenterne der sælger Android smartphones anno november 2013.

Samsung-statistik-android

Kilde 

(5) kommentarer
  1. Tak for god info.
    Kan du fortælle mig, hvilke sites der har helt opdaterede tal på fordelingen af Android-versioner i f.eks. DK? Det er rart at vide ifm. app udvikling.
    Vh Jonas

    1. De smider hver måned en artikel ud om udbredelse af Android her på AppsAndroid, ellers er det en fejl hvis ikke den kommer. Jeg har fulgt med herinde nu i over 3 år da det er det eneste og ældste danske Android site der altid er opdateret så hold øje med forsiden så kommer der sikkert noget ellers skriv til Høy. Han plejer at være kendt for at hjælpe 🙂

    1. Du skal ikke have undt af dem, de tror jo stadig at iPhone er en Smartphone. Selv om det er adskillige år siden at Android styresystemet overhalede, og idag kan langt langt mere. ;)ha ha, lad nu bare blive i troen.

Skriv kommentar
account_circle
email