15 fede ting iPhone 5S og 5C ikke kan, som Android kan

Vi har fundet 15 fede ting som en Android smartphone kan, og som iOS mobiler (iPhones) ikke kan. 

Med lanceringen af den nye iPhone 5C – 5S har Apple (som altid) fået masser af mediedækning, og hvis det er noget Apple kan så er det at markedsføre et produkt (selvom det døde lidt med Jobs og hans karisma), men før du overhovedet overvejer et køb af en iPhone, så tjek lige herunder hvad du kommer til at gå glip af og helt sikkert kommer til at savne (uden hjælp fra jailbreak og root).

 – Android sælger dobbelt så godt som iPhone i Danmark

15 fede ting iPhone brugere må savne:

  1. Widgets. Widgets er noget af det der gør Android`s brugerflade fed og widgets er for mig helt uundværlige
  2. HD. Vi har haft smartphones med fuld HD-skærme siden januar 2013, det er der endnu ikke en iPhone der har.
  3. Skift launcher. Er du træt af hvordan f.eks Samsungs brugerflade er på din SGS4 (eller enhver anden Android mobil), så henter du bare en launcher via Google Play og wupti, du har en helt ny brugerflade.
  4. Skift tastatur. Har du brug for et andet tastatur end det din smartphone har, så henter du da bare et nyt tastatur via Google Play (både at skifte tastatur og launcher kræver at du sætter dem som default, det er slet ikke muligt at sætte nogen som helst apps som default på en iphone).
  5. NFC. NFC har mange muligheder, lige fra at connecte med højtalere til at betale for sine varer i butikkerne (kan vi ikke herhjemme endnu). iPhones har ikke NFC.
  6. Flere brugerprofiler. Med Android 4.3 kom muligheden for at oprette flere brugerprofiler (LG G2 har det via LG`s egen app), meget nyttigt hvis der er børn i huset.
  7. 15 minutters refundering af apps. Når vi køber apps eller spil via Google Play har vi 15 minutter til at prøve dem i og hvis ikke vi kan lide hvad vi har købt kan vi få refunderet vores penge igen. Køber du en app via iTunes er der ingen kære mor.
  8. Integrerede apps. Når du f.eks downloader Dropbox bliver den helt automatisk integreret med alle dine andre apps, dette kan ikke lade sig gøre på en iPhone.
  9. Tilslutning og afspilning via eksternt lager. På Android kan vi afspille og tilslutte (og flytte) filer osv via f.eks et USB-stik (kræver at du har et stik der passer), det kan ikke lade sig gøre på en iphone.
  10. FM-radio. Ikke alle Android smartphones har indbygget FM-radio, men der er nogle der har. iPhones har ikke FM-radio.
  11. Batteri-monitor. På Android er det muligt at se hvilke apps der bruger mest batteri. Dette er ikke muligt på en iPhone.
  12. Personalisering. På Android kan vi udskifte ikonerne og lave skriften om hvis ikke vi bryder os om hvad der er i forvejen. Det kan man ikke på en iPhone.
  13. DLNA. Sende musik til andre enheder f.eks. iPhones understøtter ikke DLNA (du kan hente apps til iphone der gør det muligt, men en iPhone er ikke DLNA-certificeret).
  14. Find din Android ved at sende SMS. På Android kan vi f.eks installere Norton Mobile/tablet Security og via SMS låse, finde, og sætte en alarm på den forsvundne enhed. Dette er ikke muligt via iPhone (vores “iPhone-ekspert, Peter, var lidt usikker på det her punkt, så giv lige lyd hvis du sidder med en iPhone og ved om det kan lade sig gøre).
  15. Overvåge dit dataforbrug og sætte en data-grænse.

Lad os høre om du har flere punkter, så tilføjer vi dem på listen, og bemærk venligst at denne artikel ikke skal ses som et angreb imod jer derude med iPhones. 

Forslag fra brugerne:

  • Miracast
  • Skifte LED-farve
  • Låse lockscreen op med ansigtet
  • Emulatorer
  • Kan bruges på mange produkter så du kan bruge de samme apps)
  • Det kan ikke lade sig gøre at have flere kalendere

(68) kommentarer
  1. Som ejer af produkter fra begge lejre må jeg stille mig spørgende over for mange af punkterne.

    2. Og dette er brugbart fordi? Hvis man vælger en given mobil er det vel fordi man kan lide det interface den har? Fint Andorid kan det, men hvor mange behøver det? Altså ud over alle der har en Samsung 🙂

    3. Korrekt, men omvendt føler jeg heller ikke at jeg har behov for at skifte det tastatur iOS har. Det har man i den grad brug for med fx Samsung.

    4. NFC… tja har ALDRIG brugt det på mine Android enheder og kommer ikke til det i nær fremtid så en kæmpe mangel vil jeg ikke kalde det.

    5. Dette er kun brugbart på en tablet. Og her mener jeg så virkelig også at det mangler på iPad. En smartphone er personlig ligesom det telefon nummer er der knytter sig til den.

    6. Dette er ikke korrekt. Man kan i kontakte Support og refundere sit køb.

    8. Man kan flytte billeder fra et medie til iOS via et special stik. Så dette passer heller ikke helt. Og vil også gerne tilføje at dette bestemt ikke er uden besvær. jeg var i Malaysia og skulle tage backup af mit DSLR kamera til min Nexus 7, så gik på jagt efter et stik som kunne SD -> Micro USB. endte med at give op og købe et SD-> Lightning til vores iPad som også var med. Dette virker tilgengæld out of the box!

    9. Dette er en produkt specifik funktion og har intet med Andorid at gøre.

    12. Tilgengæld har iOS AirPlay.

    13. iOS har find my iPhone/iPad. bliver den stjålet kan du låse enheden fra en browser, slette alt indhold mm. Desuden har tyven ingen mulighed for at tage enheden i brug.

    14. iOS overvåger også data forbrug, du kan dog ikke sætte en grænse eller få en besked når du overskrider en hvis grænse. Desværre.

    Forslag fra brugerne:
    Miracast, iOS har AirPlay

    Skifte LED, Dette er igen produkt specifik.

    Face-Unlock, Verdens nok mest usikre måde at låse sin telefon.

    Jeg har pt Exchange og Gmail kaldender og mail sat op på min iPhone virker da fint.

    Jeg er helt enig i at Android har overhalet iOS i funktioner. Men come on. Denne liste kunne godt havde tålt lidt mere kritik inden den blev udgivet.

    1. Både 2,3,og 4 er jo netop grunden til at Android er bedre end ios. Og Android understøtter deling, det gør ios ikke fra starten. Og siden du skriver som du gør virker du ikke til at have udforsket Android ordentligt.. Det du mener er ligegyldig er netop sagen for at Android nu er installeret på over 80 procent af verdens smartphones, og det er ret relevant at en iPhone ikke kan de ting. Prøv Android ordentligt og vend så tilbage (jeg har et smil på læben så intet ondt i min kommentar) 8)

    2. slet ikke enig 🙂 alle de punkter du nævner er sgu da grunden til at Android styrer showet 😛

    3. det passe sgu da ikke at 9 eren er produkt-specifikt. Android understøtter det slut punktum.

  2. Iphone går for at være innovativ og smart; den helt rigtige smart phone for moderne mennesker.
    Lidt lige som “Kejserens nye klæder”, som kejseren jo som bekendt også måtte betale en hulens masse penge for, og som han jo ikke fik særlig meget for andet end, at han blev en lille smule til grin.
    God jul.

  3. Sikke nogle “guldkorn” man kan læse på nettet.
    Direktøren for firmaet der aldrig fejler ( Apple )
    Tim Cook, CEO of too-big-to-fail Apple took the opportunity to kick the rotting corpse that is Nokia just a few microseconds after a deal between Microsoft and Nokia was announced. Said Timmy, “I think [Nokia] is a reminder to everyone in business that you have to keep innovating and that to not innovate is to die.” The problem here is that Nokia did innovate. It’s Apple that has been lagging behind for years.

    This is of course coming from the CEO of the company that released last year’s iPhone as this year’s iPhone plus a paint job and whose biggest innovation on their latest flagship was to add a second light bulb to the flash that no one uses.

  4. Det er mig en gåde hvordan et “Æble” til 5600 Kr. med SÅ mange mangler og fejl. ( surt indvendigt og blød i skallen ) kan få diverse medier til at give det, ja næsten uanet megen omtale. :E: 😥

    1. Det virker som om at de danske medier endnu ikke har fattet at iPhones ikke længere er så populær og ellers vil de bare ikke fatte det 😛

  5. Baal, nej det gør det ikke. Ved ikke hvor du har din viden fra, men du er godt og grundigt misinformeret.
    Der var en gang det gik godt, men så kom krigen!!!!!!!!

      1. Nu har jeg ikke alle detaljer på hånden men alle i Danmark har da en iphone (90%) så det giver jo lidt sig selv gør det ikke 🙂

        1. Baal, som Buch og Ted1957 siger. Bedre end hvad? Og du må have fået misinformation. Jeg læste for ikke lang tid siden at her i 2013 er der solgt over 800.000 Android mobiler og under 400.000 iPhones 😮

          1. Baal. At der er flest Iphone brugere er jo fordi at folk der ikke går op I teknik og bare skal have hvad andre har, køber en Iphone. Sagt af en Iphone brugere faktisk.
            Vi andre med Android elsker teknologi og vil have noget for pengene og ikke bare betale for mærket.

  6. Iphone kunne i mange år ikke engang sende en mms og heller ikke se flash. Jeg fatter simpelthen ikke hvordan folk kan være så hysterisk over en mobil der ikke har de mest nødvendige funktioner. NfC er da et must have og forskellige bruger profiler er da også et must have. Det giver slet ikke mening i min verden 😛

  7. Android har det der beam og jeg mener heller ikke at man på iphone kan overføre billeder via bluetooth men jeg er ikke sikker.

    1. naturligvis kan der overføres billeder via bluetooth. Trods dette er et android forum, starter artiklen med at man gerne vil have feedback fra Iphone folket ??.
      det er et noget religiøst forum hvis ingen anden end android ejere må addere, og det ligesom lukker for sandheden og værdien af det der prædikes. Hvorfor vælger nogen iphone ?. Jeg fordi integrationen til min macbook, ipad osv er fantastisk og dækker præcis de behov jeg og min familie har. Her benytter vi også flere kalendre, flere mailkonti.

  8. Meget meget fin artikel og flotte brugbare informationer.
    Lad os endelig få noget mere af den slags, altså hvad Android kan.
    Jeg undre mig over du prøver at undskylde din viden og de faktiske kendsgerninger over for iPhone brugere. Der er jo ikke noget egentlig kritik af iPhone men en klar information om forskellen og det er vel også een af grundene til at du har lavet appsAndroid siden.
    Hver gang du anmelder en ny Smartphone og sammenligner den med en tidligere model og kommer med kritiske kommentarer så skulle du også undskylde din holdning her.

    1. Hej Buch, meget betænksom af dig, men det er faktisk ikke for at undskylde, men fordi vi vil undgå alle de negative kommentarer 🙂 jeg er klar over at emnet er godt til at skabe debat, men det er ikke meningen med artiklen… men ellers kan jeg godt følge din tanke 🙂

  9. haha hvor vildt. Jeg kan se at den blev publiceret i formiddags og der er allerede næsten 100 der har liked den 😀 Er der slet ikke nogen herinde med iPhone da?

    1. Jo vi har da en iphone her hjemme og vi er glade for den 🙂 men vi har også Android og det trækker lidt mere 😛

      1. Nå er det et android site vi er på 😛 jeg regnede bare med at alle dem med iphone ville få surt opstød ikke andet 😛

  10. Jailbreak din Iphone, og den kan næsten gøre alt hvad der står der, undtagen nfc selvfølgelig..
    Og den kan meget mere til 🙂

  11. En iphone har så til gengæld fingerscanner 😛 og den nye er 64 et eller andet som skulle være den første der har det.

    1. Android har understøttet 64 bit længe (det ligger i Linux platformen) det er dog korrekt at iPhone 5s er det første hardware… Samsung er dog lige på trapperne med en telefon der understøtter 64 bit. Det står dog stadig tilbage hvilken platform der hurtigst får sine udviklere til at opgradere appsene.

  12. Hhhmmm det har vist gået lige lovlig stærkt med at skrive teksten 😀

    11.
    Batteri-monitor. På Android er det muligt at hvilke apps der bruger mest batteri. Dette er muligt på en iPhone.

    der er da vist røget et “vist” og et “ikke” ud der, ikke? 😉

      1. Spøg til side, jeg rettede det før jeg skrev kommentaren, og jo nogle gange går det lidt for stærkt når vi skriver artiker 🙂

    1. Tak for input, jeg hiver peter lidt i håret..han svor at det ikke kunne lade sig gøre at have flere forskellige Gmails 🙂
      Vi var godt klar over at du kunne via web, altså finde din iPhone…

      1. Lidt omkring Gmail og konti…… IPhone kan ikke håndtere flere kalendere, kun “hovedkalenderen”
        Hvem har ikke flere kalendere, jeg har…….

          1. @TSK prøv at lave flere kalendere på samme konto, f.eks. privat, arbejde, sport m.m., det kan IOS ikke…… Beklager.

  13. Du har lige selv skrevet i testen af G2 at man kan ændre farve på Led lyset. Det kan man ikke på min iphone 🙂

Skriv kommentar
account_circle
email