Bekræftet: Samsung Galaxy S5, Galaxy S4, Galaxy S5 Mini, Note 2, Note 3, Note 4, Alpha, S5 Active og Note Edge får Android Lollipop

thumb galaxy-note-4-screenshot

Samsung Danmark har via deres Facebook-side bekræftet over for en af vores læsere hvilke enheder der vil modtage Android Lollipop. 

Året er ved at rinde ud og Android Lollipop har allerede fundet vej til produkter som Nexus 5 og Nexus 7, samt LG G3, samt Sony Smartwatch 3.

Mobiler og tablets fra HTC og Sony vil blive opdateret i starten af 2015, ligesom at LG G2 også vil blive det.

Faktisk var både Sony, HTC, Asus, og LG ret hurtig ude med en liste over hvilke af deres produkter der vil blive opdateret til Android Lollipop, men Samsung ville ikke rigtig ud med noget officielt.

Heldigvis for os har hjemmesiden SamMobile en insider der arbejder ved Samsung og igennem ham har vi både set Android Lollipop på Galaxy S4 og Galaxy S5, samt på Galaxy Note 4 og Note Edge, så til trods for at Samsung ikke officielt har bekræftet at de førnævnte produkter ville modtage Android Lollipop, har vi regnet med at de ville.

 – Anmeldelse af Samsung Galaxy Note 4

 – Anmeldelse af Samsung Galaxy S5

 – Anmeldelse af Samsung Galaxy S 4

Android Lollipop bekræftet

Nu kommer Samsung Danmark dog os alle til hjælp da de via deres danske Facebookside har bekræftet overfor flere af deres følgere hvilke af deres produkter der vil blive opdateret, og herunder kan du se hvilket svar Kim Rieneck fik på spørgsmålet om hans Galaxy S5 Mini ville få Lollipop:

Kim, ja, Lollipop kommer også til S5 mini. Vi har fået bekræftet, at S5, Note 4, Note 3, S4, Note Edge, S5 Active, S5 mini, ALPHA og Note 2 alle får Lollipop. Vi har dog endnu ingen datoer for opdateringen til dem, da det helt afhænger af hvordan arbejdet med opdateringen skrider frem, og hvor mange problemer, vi støder på undervejs. Det er dog lige på vippen om Galaxy S5 når at få opdateringen i år, og de andre følger så efter 🙂

Det betyder at følgende enheder vil modtage Android Lollipop:

  • Galaxy S5
  • Galaxy S4
  • Galaxy S5 Mini
  • Galaxy Note 2
  • Galaxy Note 3
  • Galaxy Note 4
  • Galaxy Alpha
  • Galaxy s5 Active
  • Galaxy Note Edge

Bliv venner med os på Facebook og få vores tophistorier og de bedste tips og tricks direkte på din væg – KLIK HER

Galaxy S5 bliver den første

At dømme ud fra flere indlæg vil Samsung Galaxy S5 være den første Samsung-enhed der kommer til at nyde godt af Android Lollipop, og det måske allerede her i 2014.  

Galaxy S5 er først i køen, men opdateringen er stadig ved at blive tilpasset. Teknikerne her på kontoret har testet nogle testversioner, der ikke var færdige til at blive sendt ud. Vi krydser fingre for, at den når at komme i 2014. 

Og i en anden tråd:

Android L er ved at blive finpudset, og Galaxy S5 er den første på tur – men vi har endnu ingen fastlagt dato for opdateringen. Der er en del, der skal tilpasses og testes, og vi vil hellere teste en gang for meget end for lidt .

Ifølge Samsung Danmark vil Android Lollipop til Galaxy S5 de første par uger kun være tilgængelig via Samsung Kies, og altså ikke via OTA:

Det er en meget stor opdatering, så den bliver kun tilgængelig i Kies de første 2-3 uger for at minimere risikoen for at noget går galt under installationen. 

Relaterede artikler:

 – Hvordan fjerner jeg “Briefing” på Samsung Galaxy Note 4? 

 – Hvor er menu-knappen på min Samsung Galaxy S5?

 – Hvordan deaktiverer jeg “Mit tidsskrift” på Galaxy S5?

 – Hvordan tager man et screenshot på Samsung Galaxy Note 4?

 – Find den gemte service menu på Samsung Galaxy S5, Note 3, og S4

(11) kommentarer
  1. Ja det er skod at s3 ikke får den i sær når den er i butikkerne i nu og det er jo ikke lige noget som hjælper en til også at købe en Samsung næste gang 8)

    1. Enig. Det er så her custom roms kommer ind i billedet. 8) En anden fabrikant giver nu 2 år, men husker ikke lige hvilken. Endnu nemmere når det ikke er en Note pga. S-Pen funktionalitet, så du kan vælge en CM (Cyanogen) rom, men for hr. og fru. Jensen er det lige teknisk nok at rode med den slags. Har f.eks CM på Kindle Fire og Note (1) og custom Touchwiz bloatfree rom på fruens Note 2.

        1. Ja, uden problemer. Husker ikke lige navnet, da det er længe siden jeg smed den på og hun vil ikke have at jeg roder mere med den end højst nødvendigt, bare den virker, så det bliver først når Lollipop er ude og nogen har haft tid til at lave end bloatfree version at jeg smider noget andet på den igen. Selv brugte jeg DN3 rom på den inden jeg fik min LG G3 og Note 2 overgik til hende, men hvis du vil vide hvad den hun bruger pt. hedder, kan jeg da godt tjekke og melde tilbage når hun kommer hjem senere. Jeg havde tidligere problemer med Phoenix og Alliance roms (GPS, random reboots o.lign, men om de to er blevet bedre det sidste års tid aner jeg ikke. Minimum er vel rooted stock og så ellers afinstallere/fryse alt det man ikke gider at have på. Samsung fylder jo nærmest halvdelen af de indbyggede 16gb op med alt muligt hvoraf halvdelen af det er noget skidt. Xda er en jo guldmine uden lige for dem, der tid og lyst til at fintune deres droid. Tjek galaxynote2root.com for fede tips og vodeoanmeldelser af Note 2 roms, så du ikke spilder tid på at installere en masse forskellige, men hurtigere kan finde den, der passer dig bedst. Xda er ret neutral så der er ikke så meget med hvilken er bedst, det nærmeste man kommer er måske en oversigt over hvilke er mest brugt.
          Bare husk at den skal være TouchWiz (TW) baseret hvis du vil have fuld funktionalitet med multiwindow og S-Pen.

Skriv kommentar
account_circle
email