Android vs iOS – sådan er salgsstatistikken i Danmark

Se hvor mange Android smartphones der er solgt i forhold til iPhones i Danmark i løbet af de sidste 5 år.

Statistikker er dejlige, især når de er til vores fordel som f.eks den sidste statistik fra IDC der viste at Android nu stod for 85% af markedsandelene i 2014 verden over.

Det er jo rigtig gode nyheder, men hvad med herhjemme i lille Danmark? Til trods for at Android for længst har overgået iOS i popularitet er der stadig masser af mennesker der er overbevist om at iPhones stadig styrer showet i kongeriget Danmark, og at dømme på kommentarerne under flere af vores artikler er det noget mange af jer er i tvivl om.

Der er sågar større brands og udviklere der stædigt kun udvikler nye apps og spil til iOS platformen, til trods for at Android platformen har langt større markedsandele.

Derfor har vi haft kontakt til analyse-firmaet IDC, der har givet os nogle spændende tal om udviklingen af salg af smartphones i Danmark.

 – 15 fede ting Android kan, som iPhone 5S og 5C ikke kan

Herunder kan du se i hvilket år det gik galt for Apple herhjemme og præcist hvor stor en markedsandel Android egentlig har.

I 2009 havde Android været på gaden i et år og i Danmark så vi Android for første gang i form af HTC Magic den 3. juni 2009 og kun 2 måneder senere, nemlig den 3. august 2009 blev danskerne præsenteret for HTC Hero (som iøvrigt var min første Android mobil og grunden til at jeg startede AppsAndroid.dk).

 – Android sælger dobbelt så godt som iPhone i Danmark

2009 blev også året hvor Facebook til Android blev tilgængelig via Google Play, og Google tilbød gratis navigation via mobilen i form af Google Maps.

I november 2009 annoncerede Sony også Xperia X10.

I tredje kvartal af 2009 blev der i Danmark solgt 20.355 mobiler med Android og 50.400 iPhones.

I fjerde kvartal af 2009 blev der solgt 15.337 mobiler med Android i Danmark og 52.500 iPhones.

I januar 2010 præsenterede Google så den første Google mobil, Google Nexus One, der var produceret af HTC. HTC bød på samme tid ind med HTC Legend og klonen af Google Nexus One, nemlig HTC Desire der med sin 1 GHz Snapdragon processor var topmodellen over dem alle (Nexus One havde samme specs).

En måneds tid senere annoncerede Samsung at Galaxy S snart ville blive præsenteret, og det var også på dette tidspunkt at Google påbegyndte at udvikle Froyo (versionen der gjorde det muligt at flytte app-data til SD), og Gameloft lancerede deres første spil til Android.

Det sociale medie, Twitter, gjorde også sin entre på Android platformen dette forår.

I det første kvartal af 2010 blev der solgt 45.542 mobiler med Android og 59.331 iPhones. 

Nu sker der så noget der forandrer hele industrien verden over, da Samsung sidst i marts lancerer Samsung Galaxy S, der skal vise sig at være grundstenen for hvad der bliver verdens mest solgte Android smartphones.

Med en 1 GHz processor under motorhjelmen og en Super Amoled skærm, samt et udseende der minder meget om en iPhone, har HTC, der på dette tidspunkt var kongen af Android, fået konkurrence.

Galaxy S kommer til Danmark i uge 26 (juni), og med produkter som HTC Desire og Legend på hylderne bliver dette kvartal det første i Danmarks historie hvor Android mobilerne sælger bedre end iPhones. 

I andet kvartal af 2010 blev der solgt 62.483 Android mobiler i Danmark og i samme periode 53.206 iPhones.

Fra nu af går det kun fremad for Android, og det ikke blot i Danmark, men i hele verden, og i dag er Android installeret på næsten 85% af alle smartphones i hele verden, ligesom at Android også bliver brugt i TV, smarte ure osv, hvilket må siges at være lidt af en bedrift på så kort tid.

I 2011 blev der solgt 749.840 Android smartphones i Danmark og 607.002 iPhones i samme periode.

I 2012 blev der solgt 1.445.458 Android smartphones i Danmark og i samme periode blev der solgt 858.973 iPhones.

I 2013 blev der solgt 1.677.219 Android smartphones i Danmark og i samme periode blev der solgt 888.331 iPhones.

Som i kan se blev der i sidste kvartal af 2013 næsten solgt dobbelt så mange Android smartphones som der blev solgt iOS iPhones, og den tendens fortsætter i 2014 hvor der i årets første 3 måneder blev solgt 400.116 Android smartphones og 246.366 iPhones.

I samme periode blev der iøvrigt solgt 11.169 mobiler med Windows Phone.

I andet kvartal af 2014 er antallet af solgte Android smartphones oppe på 414.279 og antallet af solgte iPhones er nede 156.833 solgte enheder.

Her nåede Windows Phone op på 28.203 solgte enheder.

Mobiler med Blackberry OS blev der solgt 1.212 styks af.

Relaterede artikler:

 – Samsung udnytter rygter om iPhone 6 i ny reklame

 – Samung langer ud efter iPhones batteritid i ny reklame for SGS5

 – Xperia Transfer Mobile – skift nemt fra iPhone, Samsung mm til Sony

 – Android vokser og vokser

(29) kommentarer
  1. Har haft iphone 5s i 1 år og lige skiftet den ud med en samsung galaxy s5.
    iphones batteri er til grin og deres begrænsninger med.
    som advanceret super bruger er jeg klart bedst tjent med en android.
    og pt vil jeg sige: ALDRIG mere iphone

  2. Den statistik holder vist ikke i Danmark.
    Alle mine venner og skole kammerater bruger iphones, tror der er 1 med android?

    1. har du overhovedet læst artiklen? det er de officielle salgstal der er oplyst i artiklen så mere troværdigt kan det vel ikke blive 🙂

  3. Nu er det efterhånden flere år siden at en iPhone kunne betegnes en Smartphone, de blev kørt over af Android toget for længe siden og i forhold til en Android Smartphone 2014, halter de langt bag ud på stort set alle punkter. 85% af verdens Smartphone brugere tager ikke fejl – iPhone er totalt opreklameret, iPhone folket ved det naturligvis bare ikke, da de stadig tror på Medie folkene der sidder i TV med deres iPhone & iPads, det er dog så småt begyndt at gå op for tek. journalisterne rundt omkring i verden, at verdens mest innovative firme IKKE er Apple. Bare prøv at se hvem der løber med flest priser, og det har endda stået på i mange år nu. USA er IKKE verden, selv om mange stadig tror det.

    1. Har lige prøvet den nye Samsung Galaxy s 10.5 tablet hos Elgiganten, nej hvor var den god, hurtig og med en fantastisk skærm, jeg prøvede derefter iPad air, sikke en forskel, til Samsungs fordel. Ekspedienten som var lidt af en nørd, mente at der ville gå over et år inden at den ville blive slået i hurtighed. Men særligt skærmen var imponerende og så føltes den meget tyndere end iPad’en, hvad den også er.

  4. # Santander din klaphat …du er vel klar over at der er andre som sælger mobiler ind telia ikke ?????????

    1. Ja android er verdens største og telefonselskaberne siger det folk vil høre. Hvis du vil købe en iPhone så er det verdens bedste og hvis du vil købe en med android, så er det det bedstr af alt. En sælger som får provision giver altid kunden ret.

  5. havde iphone i starten men fordelene men efter samsung galaxy s var jeg solgt og har haft samsung lige siden 🙂

    1. Det samme har jeg været igennem. Startede så med Galaxy s3 og har nu Galaxy s5 jeg sprang s4 over, men det er virkelig toppen af poppen og skal aldrig have iPhone igen. Dem som er ved at skal skifte nu, bør vente til Samsung Note 4 kommer, den slår garanteret alle andre af banen.

  6. Jeg har både iPhone og mobil med Android og begge dele er lig gode og jeg ved fra en der arbejder ved telia at der bliver solgt lig så meget iPhone som android så de tal i har i artiklen er ikke pålidelige desværre 🙁 det er en ommer.

  7. Fine tal der er understøttet af en pålidelig kilde og skrevet af det mest proff anmeldelder site i dk.. hmm jo selvfølgelig passer det hvis det står i historien doh 🙂

  8. Ann Katrine : du lyder nu ikke særlig oplyst. Læs dig historien ordentlig igennem og du vil se at der er et link til en kilde 🙁

  9. alle dem jeg kender har da android og de skriver jo ikk noe der ikke passer.enig med sonny i at det vill da vær en dårlig fremgangsmåde 😛

  10. Hahaha i må ha gjort noget galt Høy for det ser ud til at der er flere iPhone brugere en Android brugere herinde 😛
    og til vrøvlehovederne – det vil nok liiiee vær en dårlig forretning for en stor hjemmeside som AppsAndroid at skrive ting der ikke passer det er sgi da ren logik 😉

  11. Come on mand. self i skriver at android er mere udbredt end ios i er et android site hvis det havde været et iphone site havde de skrivet det modsatte det er da ren og skær logisk tankegang 🙂

    1. Sludder og vrøvl. Undersøg det selv på Google. Næsten alle mobil mærker lavers med Android styresystem.

  12. hvor har i de tal fra? der er sgu noet galt når alle mine venner og alleog alle i min stor familie har iphone og ipad 🙁 jeg kende næsten ikke noen der har en andriod mobil så tallene er vel mere gætværk en det er rigtig statistik?????

Skriv kommentar
account_circle
email