Sådan gemmer du nemt et kort til offline brug i Google Maps

thumb google-maps-offline-kort

Nemt lille tip til hurtigt at gemme et kort til offline brug i Google Maps.

Google Maps er en af de mest brugte apps overhovedet, og efterhånden har det udviklet sig til en god navigations-tjeneste, hvad enten du kører i bil eller bruger offentlig transport.

En af de nyttige funktioner er at du kan gemme kort, for senere at tage dem frem selvom du ikke har forbindelse til internettet. Dette kalder vi for et offline-kort.

For at gemme et kort offline er den gængse metode at trykke på sin profil og scrolle helt ned i bunden for derefter at trykke på “gem kort til offline brug”, eller du kan inde under “rutevejledning” også gemme det, men der findes faktisk en nemmere metode til det (synes jeg ihvertfald).

Sådan gør du:

Du åbner Google Maps på din smartphone eller tablet og finder det du vil gemme. Nu trykker du i søgefeltet øverst på skærmen, og indtaster okmaps, og trykker ok.

google-maps-1

Nu ser din skærm ud som ala billedet herunder, og du kan nu zoome ind eller ud alt efter hvor stort et areal du vil gemme. Når du har gjort dette trykker du på gem nederst på skærmen og indtaster et navn til kortet i den popup der kommer midt på skærmen.

google-maps-2Nu har du gemt et kort til offline-brug, og for at tilgå kortet skal du nu trykke på din profil øverst til højre for søgefeltet. 

google-maps-3Nu kommer du ind til din profil og scroller hele vejen ned til du kommer til et punkt der hedder offline kort. Her kan du vælge at trykke på et kortnavn eller du kan vælge at se alle dine gemte kort til offline brug.

google-maps-4Alternativ:

  • Når du har søgt efter noget trykker du forneden på “rutevejledning” og derefter gem kort (tak Annika).

(6) kommentarer
  1. Jeg kan ikke få den til at downloade offline kortet. Står bare den venter. Men der er masser af wifi. ? Hva gør jeg

  2. tak for en helt fantastisk hjemmeside. jeg er ny her inde men der er jo alt om andriod og jeg har li købt en xperia z2 jeg tror nok at det er den samme i bruger på billedet helt oppe i toppen af historien

  3. Alternativ:
    Hvis man har søgt efter et sted foroven, så klik på rutevejledning forneden – og ‘gem offline’

Skriv kommentar
account_circle
email